30 November 2011

- ospital dn wad -
ari nie frst tyme moto aku msuk wad..
oloh-2 kesian kt dia tadi kena duduk deh spanar dn skru
ishh ! uncle pomen tuh bapak kasar nyer baiki moto aku
urm.. aku ingat kan apa laa yg osak
rupa-2 nyer si tali break yg dah t'putus..
fuh ! acm mne ea aku gna moto tue smpai
t'ptus tali break ? ganas ? kasar ? omg !
pape pun ari nie aku enjoy sbb xprgi keje..
hehehe ! tapi agak jem laa sbb tadi kena dgr 
ladybos meleter
"aen doh bkpe xmari keje nye? sian k.ja duk 
duk tunggu jugak laa awok. dah laa ari nie kak ira
dan kak ema last, pah nie xjupe doh la ork. sedih nye
kak ja. esk tinggal aen dgn kak long jerk laa. along plok
balik awl, doh tue gane ea aen?
hahahahah ! tadi sblum ladybos meleter pnjng aku sempat
laa bagi alsan nk prgi toilet. urgent ! :)
tapi beto gak ape yg ladybos tue ckp ea !
esk kak ira dgn kak ema dah xder.
urm.. ! tinggal aku dgn kak long r plop !
tapi kak long kn balik awl so mati lah aku
kena handle butik tue sowng-2 ptg esk !'
adus ! nnt comfrem lingkup laa der !


- untukmu kawan -
awk..
sorry sbb tadi org tetiber teremo plak.
urm... bkn niat org nak hncurkan hubgan awk dgn dia,
api tah r. org kekadng sedih tgok awk mengharap pada somtheng
yg xpasti. org tahu awk syg dia, tapi syg tue better biar berpada. jgn smpai 
syg tue jd layng-2. jgn kerana syg jiwa awk merana. org tahu awk saked sbb rindukan
dia yg dulu kn ? sabar la awk, sbb org pun prnah alami semua tue suatu saat dulu.
org harap awk kuat dan tabah. owg sokong apa jua keputusan awk, org xkisah
awk nak go on atau break sbb bagi org apa yg penting asal kn awk happy. owg nak
awk yg dulu ! awk, please laa pulng kn kwn org yg dulu ! yg happy, kepala hotak
gilerk-2 ! urm.. org nak awk tahu satu benda jerk, xguna utk kita trus menyayangi
someone andainya aty dia bukan lagi utk kita. biar pun awk dpt miliki jasad dia tapi tue 
bermakna kemenangan milik awk sbb ada org laen yang dapat menakluki jiwa dia. awk,
org harap sngt awk dapat fikir balek semua nie baek-2. perjalanan awk maseh jouh,
so xkn kerana semua nie awk nak down ! ingat, org xnk awk buat benda bodoh ! org xnk
awk jd org yg pendek akal tau. sayang tue bole tapi biar berpada. andai nya kerumitan 
berlaku biarlaa masa dan keadaan yang menentukan. jika ada jodoh insyaAllah awk
dan dia akn bersama balek tapi andai nya semua nie trus berlalu di bawa angin
org harap awk trima semua nie dgn pasrah. buang semua kepahitan dan
mula kn hidup baru. biar ilng cinta jgn ilang diri. urm, org arap awk faham
apa yg org nak smpaikan dan skli lagi sorry klau awk anggap org nie nyebuk
dlm hal prsonal awk.. bukn niat org nak ganggu hak prvcy awk. pape pun
awk tetap kwn org dan orng sokng apew jua keputusan awk kwn !


#aku rela KEHILANGAN cinta dari pada hilangnya seorang kawan#

take note : urm.. kwn, org tahu awk akn baca entry nie. yes ! mmg entry nie org tuju kn utk awk. org kagum dgn cinta yg awk tunjukkn kat dia. insya Allah andai dia mmg milik awk, nnt kowng pasti akn bersama ugk

- not pomen but pogurlz terjun -
adududuss ! apa punya malang laa nasib aku pagi nie ea ?
niat di aty mmg xnak prgi keje ari nie
so td aku bersiap pun lambt-2 laaa
konon nak grak prgi keje lewat laa kn
tp hampeh last-2 smpai ke saat nie aku
aku still lg kt bilik.
knapa ? urm.. sbb moto ksygan aku buat hal.
tah kenapa tayar dpn tue xnak b'gerak
huh ! moto ouh moto npew laa tetber ko buat hal ?
aku nie nah laa bkn spesis yg terror bab-2 moto
naik mati akal jap aku dgn situasi tue td !
urm..mcm mner lh tetiber si tyr depn tue x gerak ea ?
ish ! compius plak aku dgn semua nie :(
aku dah try jd pogurlz tapi tetb ok ugk..
td tgah klut-2 b'fikir tetiber aku t'ingt kt ayh
hehehe ! apew lagi aku pun call la..
mak aik niat di hati nie nak ngadu laa kan tapi 
hampeh sekali aku plak kena dgr ceramah free..
" tuh laa degil sngt, ayh suh pkai kete xmoh
nak ugk ke hulu ke hilir guna moto tue.
pah tue mula laa bwk laju-2, tubek pkul
2 3 pagi, mcm ayh xtahu ork ?
bile jd gini bru tahu nak ngadu. org
pempuan nie klau pakai kete laa selamat skit.
nmpk sopn skit pkai baju kurng bwk kete, ini 
ada k ptt merempit pkai baju kurng. 
xsenonoh org tgok tau x ?
klau ujn xde lah basah, klau blik keje mlm-2
ayh pun xlahh bimbng sngt. degil sngt xmoh dgr
bnda yg ayh kata. dah tue ok x ? "
hehehe ! ayh-2 dlm pada mrh2 tetp tnye
situasi aku nie ok k x.. syg ayh !!!!
hah ambekaw ! skli aku dpt bekfest yg fresh
dari ayh tercinta beb !
apa pun kata2 ayh mmg masuk dek akal lahh
tapi jiwa aku nie mmg xkena dgn kete. 
aku xsuke kete ! jiwa aku bkn utk kete !
alaaa naik moto pun ok apew, stkat 
pkai baju kurng kn apew lah sngt. kesopanan tetap 
ada kn ? kn ? hehehe ! 
semua tue aku jst b'kata-2 dlm aty laaa..
xt'kata-2 aku kt dpn ayh sbb nnt comfrem
cramah b'tmbah pnjng lagi.. hahah !
ayah ! ayah ! org tahu ayh t'ingt nak tgok ank 
ayh nie jd ladies kn ? hehehe
sabar ea nnt bile smpai masa nyer owg akn
berubah taw. skrng nie owg selesa idup acm nie..
ckup laa jst t-shirt dn jeans yg b'sarung di bdan org =)
org selesa acm nie, selesa skit nk b'gerak bebas..
urmm  pape pun aku harap moto tue xde laa truk mana
tadi adik aku ckp myb bering b'karat kot sbb asyik
b'pnas hujan, lagipun aku nie dah laa jrng guna break dpn tue...
pape pun aku harap semua nie dpt settle scpat mungkin 
sbb aku harus prgi keje weh !!!



#aku, t-shirt dn jeans x dpt dipisah kn#



- pagi -
utk pagi nie aku wase malas ngt nk pegi keje
arghh ! dah la kena ot lagi,
huh ! t'masuk ari nie dah 4ari b-turut-2 aku ot
urm.. pagi nie gerak ati aku mals sngt nak pergi keje !
aku malas ! malas ! malas ! dn malas !
Ya Allah kuatkan semangat aku utk tempuhi dugaanMu
bantu laa hambaMu agar lebih tenang nya
sesungguhnya aku kepenatan dlm meniti kehidupan
arghhhh ! dah laa pagi nie sejuk yg t'amat
so lagi laa b'tambah kemalasan aku
ikutkn aty aku nak jerk ponteng tapiurm... 
ari nie kak ema dgn kak ira last
so klau aku xdatng mest xkn dpt jumpa dyowng
tuk t'akhir kali,
urm.. pas nie tah bile laa nk jumpa lagi
pape pun aku doa kn moga p'sahbtan kami kekal
even jst sekejap kami b'sahabat..
ok-2 b'balik pada niat aku tadi !
aku sbnar nyer kemalasan nak pergi kerja ari nie !
niat aty nak cuty tapi b'belah bahagi laa plak !
ish ! aty ouh aty please laa uat kptusan yg logica !
aku da xlart nak ot sbnar nyer tapi
ladyboss dah bagi arahan mlm tadi..
'' ok semua esk tlg ot k ! pkul 9 taw ''


#malas gilerk wase nk g keje ! #

29 November 2011

- jeluak muntah hijau berlendir ! -
ari nie tekanan kt tempt keje xder lh seteruk semalam.
alhamdunillah akhir nyer semua proses packing brng hampir siap.
yes ! yes ! esk jst double cheak then bole laa curi-2 rehat
harap-2 lepas nie xder lagi kristal dan pearl yg perlu di packing !
aku dh xsnggup hadap crystal dn pearl lagi !
cukup-2 laaa hampir 5ari aku hadap semua tue
wase dah acm nak termuntah jeluak hijau berlendir giler !
bertapa aku fead up nyer dgn semua tuh.
urm.. apa pun ari nie aku terasa sngt dgn kak long..
akk, org terasa sngt pasal hal ptg tadi.
serius org sakit ati ! berpada laa klau nak gurau pun
tyme tue org dah fead up sngt-2 !
org penat sngt kena packing crystal dn pearl tue,
last-2 akk prgi langgar ! abes smua b'terabur ! OMG 
huh ! niat akk dn kak ira myb nk brgurau tapi org sakit aty !
org benci kak long ! org benci kak ira !
agak-2 laa nk grau pun kak, tue bkn tyme nyer lagi laa
kesudahan nyer org yg kena mrh kt ladybos tue kn ?
akk dgn kak ira lngsung x back up org ! huh !
urm.. serius org sedih dgn prangai akk skrg,
bile susah bru laa terkial-2 cari org,
tyme kak ira dan kak ema ada kat butik, 
org acm xwjud je skrunk nie kn ? ? ?
thnks laa kak dgn semua nie.
apa pun kejadian ptg tadi org akk ingt smpai bila-2 !
sorry laa klau lepas nie org jrng tgur akk !
sorry klau org jrng ajak akk rest !
dn sorry klau org xambek port dgn segala kata-2 dn nsihat akk !
sbb akk bkn lagi akk yg org syg !
org benci akk ! org akn try tuk idup tnpa akk ! 


#awk bkn lagi akk sy tp jst kwn keje#

28 November 2011

- grapes ear ring -
ari nie skli lagi kami packing salah !
omg ! 186 pack t'paksa bkan balik :(
mmg penat gilerk ! sumpah !
bayang kn dgn tenaga jst 4 org
kami kena packing 10 jenis barang
setiap 1 jenis memerlukan 420 pack !
tah bile laa nak siap semua nie ea ?
aku penat dah tgok pearl dn crystal nie
pape pun dlm kepenatan smpat lagi
aku b'pixcagedix pearl dn crystal tue








#berdoa moga semua nie cept SIAP !#

- aku hari ini -
Ya Allah ari ni Engkau beto-2 menguji kesabaran aku
bertapa aku harus bersabar dgb semua dugaanMu
urm.. dlm keadaan yg saked aku tetap ot
tapi ternyata semua tue sia-2
penat aku packing !
penat aku susun !
last-2 semua tue salah !
arghhh ! nie semua salah kak long !
dah r kami semua kena buat tanpa dia
mmg xpuas ati giler-2 !
tadi aku wase acm nak nangis sngt-2
urm.. aku dah xlarat lagi dgn semua nie
aku xsuka perangai kak long yg skrunk 
aku dapat rasai akn perubahan dia !
huh ! dah laaa kak long xpayh nak buat baek laa dpn org
urm.. kekadng org kompius dgn semua nie !
masalah yg xpernah selesai kat butik !
skrunk xder lagi kegembiraan !
xder lagi kehappyan !
xder lagi gelak tawa !


#FULLSTOP#
- kuatkan semangat aku -
YA Allah di keheningan pagi nie
aku beto-2 lemah utk menghadapi dunia
moga Engkau kuatkan semangat aku utk tempuhi semua nie
sesungguhnya aku hambaMu yang bnyak melalukan kekhilafan
aku mohon agar Engkau lindungi aku dar segala kesakitan nie
biarpun org cakap kesakitan itu tanda Allah menyayangi kita
urm.. tadi waktu aku bngun wase saket sngt kepala nie
hingus plak xabes-2 nak meleleh !
Ya Allah acm mane aku nak bekerja dlm keadaan acm nie ?
dah laa ari nie terpaksa ot !
aku mohon aku meminta
moga Engkau sembuhkan demam dan kesakitan ku ini
aku tekad utk jadi sorng yg kuat
aku xkan patah semangat hnya kerana kesakitan nie
Ya Allah bantulah hambaMu ini
lindungilah aku pada hari ini dari sebarang kecelakaan
aku xnak lagi pengsang dan muntah-2 acm mlm td !
aku xnak susahkan sesape pun
aku akn cuba berdikari selagi mampu
aku kena kuat !
moga ari nie aku berjaya menempuhi dugaan dariNya
amim


27 November 2011

- kisah malam aku -
malam nie aku merintih hiba
malam nie aku menanggung seksa sendiri
mlm nie aku meratapi kesedihan
mlm nie aku sendirian tanpa berteman
apa pun thank tuk ryan sbb 
paksa aku mkn ubt dan minum sunquick
perhhh ! mmg xkn aku buat laaa
sbb ubt pahit dn sunquick plak masam
urm.. thnks ugk kat fiq sbb risau kat aku..
awk, xpyh nk isau sngt lah ea
sbb org dah base dgn semua nie
urm.. org harap awk enjoy ea dpt cuti sem kat kg..
nape mlm nie murh sngt air mata aku ?
sbb dia ! yes sbb dia !
mlm td pun aku nangis sbb dia
dan malm nie skli lagi sbb dia !
awk, thnks sbb bt org nangis
myb bagi awk semua tuh grauan tapi 
utk org semua tue bermakna sngt
sbb org syg awk tapi org xmampu 
nak ucapkan semua tue !
org xnak andai cinta org bertepuk sblah tngan
sbb org tahu nnt mesti kita akn lost contct kn ?
urm.. pape pun org akn sabar menanti
andai ada jodoh kita pasti bersua kn..
pape pun org harap awk bahagia
org syg awk !!!


#luv u#


25 November 2011

- i don't want it anymore -
apa lah nasib aku mlm nie ea ?
nak kata lapar pert dah knyang
nak kata kehujanan dah mandi td
nak kata kepenatan mmg aku tgh penat
nak kata ngatok mata still lagi segar
urm.. tapi napew ati aku tetiber sedis ?
ouh myb sbb td aku t'baca kata-kata kat wall dia
arghh ! nape plak aku tetiber nak touching kan ?
die bukan hak aku !
aku xder hak nak halng dgn sape dia kwn !
dgn sape dya txt !
dgn sape dya gayut !
aku sedar yg aku xder hak tuk semua tuh !
tapi ,, napew ati nei degil sngt ?
ati nie xnak tyr tuk memahami situasi aku !
knapa ? knapa ? kenapa ?
sbb aku syg dia ! ya aku syg dia !
dgn dia cepat sngt aku touching !
dgn dia cpt sngt aku merajuk
padahal aku tahu dia jst bergurau dgn aku,
aku syg dia ! aku suka dia !
tapi aku xlayak utk dia kn ? urm...
awk...
andainya awk mengerti isi hati saya,
andainya awk baca entry nie,
saya nak awk tahu yg saya syg awk !
saya tahu antara kita xmungkin bersama 
tapi entah laaa sbb saya xdpt nak halang
rasa syg yg menyelinap dlm aty saya buat awk.
tadi saya ada skodeng wall awk acm ari2 sudah
urm.. ati saya tetiber mood bila terbaca wall awk..
awk, bila saya txt awk ckp bz kn ?
tapi klau org laen txt awk bole plak layn ?
awk slalu ckp bz keje smpai xder masa utk life sndiri kn ?
tapi sempat plak awk on9 fb ea ?
awk sempat lagi b'grau senda kat wall tue kn
tapi bila dgn saya skrng nie awk acm laen sngt..
kenapa ? saya ada buat salah k ?
urm... awk dah lama saya xnangis sbb cinta
tapi mlm nie air mata saya mengalir disbb kn awk
awk jgn risau ea sbb saya try tuk lupuskan perasaan tue !
saya try tuk jauhi awk lepas nie
saya try tuk xcontct awk lagi
kalau tue lah yg awk nak saya akn laku kan !
biarlah aty nie kecewa asl kan awk happy
awk jgn laa risau psl saya ea 
sbb saya dah biasa merasai semua nie
saya doa kn kebahagiaan awk dgn org yg awk syg
apa pun awk kenangan terindah saya
dah la awk, saya penat sngt nie
urm dah la flu makin teruk di tmbah plak sendu nangis
esk saya keje so pape txt laa klau awk sudi ea
saya tdow dulu..



#andai dia milikku dekatkan dia denganku, andai dia bukan milikku, jauhi dia dari pandanganku#

-  bubur nasi -
wah ! ari nie rajin pulak aku masak ae ?
yum ! yum ! bubur nasi + sup sosej
td xmenyempat nak cabut tdung trus aku msuk dapur
kihkihkih ! smgt giler kot
yum! yum ! pert lapar + kesejukan mmg syok
dapat pekana bubur nasi + sup sosej yg panas
hahaha ! tah apew mimpi laa aku rajin memasak nie ?
btw ari nie kat butik aku jst hadapi hidup dgn tenang
urm.. ari nie ladybos langsung xmsuk
so kiteowng bole laa relaks skit smbil buat keje
tapi acm base laa keje xpernah nak abes
pasti ada yg menanti kami semuaa
adududududkkk !
ptg tadi si ryan sengakada txt aku
hahah !dah lama xdgr bter psl dia
tut ! tut ! timbul ugk dia ea ?
urm weh aok ! koi rindu laa plak kat aok !
hahah jgn nak perasn lebh-2 ea
jap lagi koi bg tampaq free sbjik kn
apa pun koi doa kn yg terbaek utk aok
kita tetp adek beradik kn ! hahahha !
tah bile jd adik beradik aku pun xtahuu...


#aku happy ari nie ! #
- trbngun dari tdow -
mak aik awl giler kot aku bngun tdow
dah r mlm td tdow lewt
hehehe.. penat keje oun xilng lagi nie weh
arghhh ! actly aku bngun sbb kesejukan
hehehe.. smbil mata t'pejam
tngan plak meraba-2 cari selimut
tapi xjumoa last-2 aku pun bngun laaa
hehee.. smbil2 cari selimut
so aku on9 laa jap sblum kmbali smbung tdow..
urm.. kalu luar tue ujan tgah kelebatan
fuh ! sejuk gilerr der
alamakkk ! klau laa pagi nie ujn xreda
acm mana lah aku nak redah pergi keje ea ?
dah la kna pkai baju kurung ari nie
herm ! bkn sja2 nak pkai tp
mmg dah peraturannya acm tue laa ngek !
setiap ari jumaat diwajibkan b'baju kurung =)
so aku nak ke xnak
kena la ug k ikut kan
sbb peraturan tetap peraturan ok !
ok lah ! aku dah xtahan kesejukan nie so
better aku out dan sambung tdow balek
lalalalaaa.... nyte blogger


24 November 2011

- perak -
urm.. frust gilerk kot aty nie
aduss ! aku nak pergi perak !
nak ugk pergi perak !
ari nie semua family aku gerak ke perak
tinggallah aku sowng-2 kat sini
apalah dyowng nie xckp pape pun kat aku
ish ! kejam taw kowng
xkira nanti belikan ole-2 kat owg ae
mak, org nak ole-2 taw... hehehee
ayah nnt belikan org ole-2 ea.. lalala
apa pun org doakn semoga
keselamatan mak, ayah dan adik-2 selamat.
ourm.. org baru jerk plan nak blik kg minggu nie
ishh ! nasib baek org xmintax cuty lagi tau =)
heheheee.. !

#luv u mom, dad dn adik-2 ♥#
- balek keje dn meggi -
smalam aku cutyscara xrasmi sbb ujan
tapi ari nie aku keje sbb pagi td ujan jst renyai2
hohohoo ! pagi-2 smpai jerk kt butik semua dah kecoh
adus ! pepagi buta dh kena cari brng coustemer yg ilng
alamakkk ! xabes2 dgn brang ilang sejak kblakangan nie kn
urm... aptb ! cari pnyer cari langsung xjumpa
last2 ladyboss call yg dia rupanya simpan brng tue..
fuhh ! rasa nak jerit biar sluruh megamall dgr tension aku nie
last2 t'paksalah kms blik butik yg bagaikan tokang pecah tue..
giler pnyer ladyboss ! huh !
urm.. utk ari nie aku kepenatan packing brng
semua tue akn digunakan dlm sesi ikatan kristal
420 ! yes ! aku harus packing 420 kesemuanya
mati ! mati ! mati !
ari nie aku langsung xsempat nak kejar sale
semua nie raga-2 tgasan ni laaa
hidup aku utk ari nie xder apa yg menarik pun..
tah r ! aku xtahu nape dri ptg td aku tetber jd emo
abes semua org aku marah !
semua benda yg aku buat jd xkena
hehe ! sory geng abb aku trmarah kowng td
pape pun aku mengharapkn sebuah kebahagiaan

:)

23 November 2011

- bru bngun tdow -
wah ! sng aty gilerk kot aku ari nie.. 
bngun tdow online then mkn
smbung online then mata ngtok kmbali tdow
dan nie bru bngun..
wow ! wow ! lama giler kot aku tdow
nie comfrem kes aku jd brung antu mlm nie
haiyooo aptb !
dsbb kn tdow lama so perot plak lapar kn
meggi ! meggi ! tue lah fav aku kt blik nie
mudah, sng, cepat dn jimat..
btw ari nie aku ada skodeng wall "dia"
urm.. still lagi b'knaan dg ex dia update
awk, da laa jgn  seksa diri awk lagi
sy nie hah yg terseksa tgok awk acm tue..
sy thu awk syg dia tp pleas laa trima knyataan
i'Allah klau ada jodh awk akn kmbli bersatu dgn dia..
apa pun sy doa kn kebahagiaan awk...


#pistt ! pistt ! saya syg awk diam-2#
- selamat tengah hari -
pagi beranjak ke tengah hari beransur ke petang
tapi hujan tetap xberhenti
air mencurah bumi bagai tiada perhentian
aku ? dgn hati yang sentiasa gusar laaa
urm.. kepala dmakin rancak berdenyut nie..
myb kes kena hujan mlm td + stress management 
ati berbelah bahagi tuk meneruskan perjalanan 
mna harus aku tuju ?
stay kt umah atau keje ?
stay kt rumah mmg dpt merehatkan bdn tp aty aku ?
ouh ! sentiasa memikirkan apa yg akn berlaku 
ladybos ! yes ladyboss comfrem ngamuk nnt
sorry ladyboss, org myb xdpt dtg ari nie sbb ujan
bkn b'maksud org nak bg alsan tp fahami sendiri ples !
org kn gna trnsprt xder bumbung so agak-2 laa kn
nnt xsmpai spruh jln dh lencuh !
oh ! tdak ! tdak ! owg dh xnk kene ujn lagi
nnt comfrem xdpt tdow mlm sbb saket kepala,
org nie dh r jenis benci ubat.. aptb !
urm.. kepala tgah sakit nie
wase acm nak pecah jerk
pape pun out dulu ea... tata


#suhhh ! suhh ! ko prgi r maen jouh2 whai migrain #

- teman -
Diriku terdiam seribu bahasa
menjadi alpa dengan apa yang ku terima
menjadi sangsi akan hidup yang dijalani
satu persatu hilang dr pandangan.

ku sedar apa yang seharusnya ku tempuhi
tak mungkin dapat ku leraikan lagi
semua ini bukannya ku inginkan
menambahkn lagi kedukaan... cobalah fahami.

ku hilang tanpa berite
aku pergi tanpa kata
ku berubah tanpa disedar
hanya mampu pendamkn rasa

pastinya ada saja
yang menganggu difikiranku
ku menjadi tak menentu
kedinginan hati, tak siapa yang tahu.

kini ku terdiam seribu pekataa
mencari apa sebenar yang terjadi
diriku yng menjadi perbualan
melihat perubahan diriku ini..

diatas sebab ku lakuka begini
biar saja aku yang ketahui
dibalik kebahagiaan pastinya tersimpan
rasa yang sebenar kesedihan..
ohh teman.

wahai teman, maafkanlah..
andaikan ku berubah.
bukannya ku mahu..
namun tk mampu..
ku selindungkan rasa dihatiku...


take note : hai ! hai ! rmai org ckp kami couple tp bila kami sangkalkan dakwaan dieowg xsape pun yg percaya.. ahaha! aptb kn ? adududududuuu ~! ok acm nie btw klau kowng nak tahu kami nie adek beradik yg xberapa rupa adik laaa.. nie tue kaka kesygan akl laa der. aduss ! kowng jgn salah fhm plak ea ? kami nie mmg rapat so xdinafikan laa bila kuar hang out same2 owng sekeliling anggap kami couple. bila kami bersama acm2 benda bole terjadi. banyak giler kot aktviti  dan hobi yg serasi.. heheheee apa pun aku harap sngt kami kekal bahagia selamanya.. luv u sista 
- lakaran kehidupan -
ouh Tuhan berilah petunjuk
agar dapat aku terima segala
dugaan dariMu
yang Kau hadiahkan untukku
hingga kini tak mampu ku tempuh
diriku masih lagi menunggu
cahaya bahagiku yang xmampu di sentuh
mana harus ku tuju
arah yang menentu 
agar terisi ruang dihatiku
aku berdoa padaMu Tuhan
kabulkanlah kehendakku
terangilah jiwaku
yang diulit keresahan
diriku yang terdampar kesepian
mungkinkah ini lakaran kehidupan
harus kujalani pelbagai rintangan
apakah ini semua ditakdirkan
diriku yang sering menjadi mangsa
cukup ku kenali erti sengsara
tak terasanya nikmat bahagia
ingin kujalani hidup yang bermakna
ouh Tuhan lindungilah diriku
dari segala seksa di dunia
aku terima segala suratan
tertulis kisah lakaran kehidupan 


#hidup tiada batasan akal fikiran#

22 November 2011

- fanatik -
bila sedis aku akn layan lagu
sbb lagu seakan memahami rasa ati aku
urm.. chomel ! chomel ! chomel !
aku sker lagu2 ka der,
best, semua lagu2 ka kena dgn jiwa aku
aku ska skodeng muka ko sbb sweet sngt..
hahahaa !
aku paling suka lagu
KU PERGI DAHULU
perhh ! lagu tue mendalam giler kowt maksud die..
urm.. bila sedih aku akn lyn lagu nie smpai naek lebam bjik mata

ku terkenangkan dirimu
duhai sahabatku yang aku rindu
kau memberi cahaya
tika ku berduka
tapi kini semuanya berubah
tidak pernah aku menyangka
semuanya tidak lagi sama
seperti dahulu kala
maafkanlah andai 
aku tersilap langkah
sahabatku ku pergi dahulu
kau kan sentiasa ada
saat ku terluka
saat ku kecewa
tapi kini tinggal memori
bila ku bersuara 
aku ingin pergi
berjanjilah kau kan menjaga diri
simpan semua kenangan kita dihati
pemergianku usah kau tangisi
ku pasti kembali aku rasa bersalah
kerna tak memahami dirimu sahabatku


#aku suka dgr ka nyanyi smbil petik gitar laa chomel#


- stress management -
stress management tp nsb baek mnagement xstress !
hahaha tue lah ayt akk tempat keje yg aku slalu dgr..
sumpah akk-2 tue mmg sengal giler
apa pun aku enjoy keje dgn dieowg..
urm.. btw ari nie keje xseindah semalam..
serius ! aku stress sesngt ! xske situasi acm nie
migrain ! migrain ! huh bole kmbali migrain aku acm nie ngok
urm.. ari nie aku gerak pergi keja agak lambat laa
atas alasan kehujanan [nsb baek ladybos aku memahami]
td sampai jerk kat butik ingt kn bole lah duk berehat,
konon2 dieowg dah settle kn stock time sale laa konon
tp perhh hampeh giler babik ! stress ! stress !
abes b'kubang stock tdung kat blkng raga2 cari baju coustmer !
arggghhh ! sakit ati giler kot pdhal xsmpai 24jam aku kemas stock blkng tue.
hampeh ! dasar xbole tgok butik kemas kot kot ladyboss aku nie ! huh !
urm.. masuk2 dh stress, cari punya cari xjumpa ugk...
dah r ladyboss gesa surh siap kn tdung dgn permata..
wase nak nangis jerk time tue beb !
hahah aku tgok muka kak ema yg pling xbole blaa..
myb sbb tue baju coutmer dia kot so pape dia yg kna handle..
sob ! sob ! sob ! aptb ! cari pah ceroh xjumpa..
urm.. td ladybos ada masuk butik jap sblum balik...
mak aikk muka mmg xbole blaa lahhh
nampk sngt acm xpuas ati kot..
sorry ladyboss, kami bkn sengaja ilngkn baju tue..
urm.. nampak nya esk t'paksa meneruskan pencarian hingga berhasil !
aduss ! cela mana lagi lah kami kena cari esk erk ?
jgn sampai terpaksa punggah stock lama suda...
nnt xpasal2 menggunung lah keje yg terpaksa dibuat...
ok ! aku dah balik keje, now kat umah..
so aku xnak fikir lagi psl semua tue... relaks ! cool !
yes ! yes ! yes ! aku try nk kosng kn kepala hotak !
moga esk lebih clear dari ari nie =)


#penat ! letih ! sejuk ! lapar ! ngatok ! NYTE !#
- masa tuk keje -
ok ! ok ! skrg masa tuk aku lyn movie k-pop, blogger dn fb dah abes
so skrunk aku kena mandi dn keje plak.
nmpak nyer ujn kat kuar pun dah makin reda tue
so xder lah aku kebasahan nnt kn..
hahah !
ari nie aku dtg keje lambat lah yerk..
tapi pape pun ada aku kisah ?
haha ! kak ja bkn nyer marah..
well aku kn pekeje kesygan dia [syg laa sngt kan]
bkn pekeje tp tukng jahit kesygan.. hahaha
eh ! eh ! lantak aku lah nk pergi awl k lambat kn
jnji aku dtg dn terpcak dpn butik tue suda...
apa pun aku mengharap kan yg terbaek tuk ari nie..
tata blogger nnt mlm aku melalut lagi kat sini ea..
skrunk aku harus mandi dulu...
lalalal mandi !
lalal bersiap !
lalala keje !
lalala enjoy in my life !


#pisttt ! aku nie jst keje partyme jerk.. hahha#
- mengolek terjatuh aty  -
ujan kat luar bgai mengerti rasa aty nie
sedih dgn kerinduan cinta yang xterucap
urm.. harus ke aku meluahkan ?
no ! biarkan aku acm nie
terus tenggelam dgn teka teki rasa aty
biarkan aku comfiur dari mengetahui sebuah hakikat
serius aty nie mula menyayanginya
tapi dya ?
yes ! cintaku bertepuk sebelah tangan
patut bunyik cintaku xsemerdu insan yg tgh howt bmadu kasih
hahahah ! aptb !
awk ! awk ! awk !
sy wase sy aty sy dah jatuh tergolek2 laa kat awk
urm.. sy sker dgn sikap awk
awk slalu tc sy kn. awk slalu meleter kt sy
awk buat ari2 sy penuh dgn gelak tawa
awk ada time sy kesedihan
urm.. sy harap sngt dpt memiliki awk
tapi sy tahu semua tuh hnya mimpi kn
awk still lg syg kn ex awk kn ?
xpew lah awk, sy faham apa yg awk rasa kn skrunk
apa pun sy akn slalu follow stry psl awk
sy akn slalu doa kn awk happy
sy harap awk sentiasa tersenyum ea
jgn sedis2 taw sbb aty sy pedih tgok awk nangis
sy thu awk mampu lakukan
selagi kita bersahabat, sy akn selalu ada di sisi awk



#aku dah terjatuh aty kat ko ngek !#


21 November 2011

- masalah ari nie -
arghh.. !!! dah la pagi td bngun awal, niat di ati nak pergi umah kwn aku. nak tman kan dia sbb umah dia hampir2 kena rompak mlm td so myb dia trumaa tp niat aku terbantut sbb kt im nie ujan pepagi buta td then ditambah plak dgn kesejukan yang teramat sngat. urmm.. jiejah sorry taw sbb org xdpt nak berada di sisi awk tyme awk memerlukan. pape pun org doa kn awk selamat dan ok jerk..
urm.. aku mmg bngun awl pg td tp tah acm mner lah bole t'lambat dtg keje..myb sbb ujn kot td.. hehehe pape pun lantak laa jnji aku dtg kn der. :p penat ! penat ! penat ! seriusly penat xsudah tuk ari nie sbb dari pg smpai mlm aku n the geng jst duk susuh stock yang digunakan time sale kat ruang legar megamall jerk. fuhh ! sumpah penat tah babun laa der ! dari pg hingga mlm kteowg buat keje xder rehat. tp nsib baek sempat lunch dan break tuk solat.. huhuu.. aptb !
td balik keje aku lepak dgn eqa jap kat kdai mkn smbil2 layan bola... hahah sumpah kepenatan, kemengantukan, kesejukan dan kegusaran. bola bola ugk tapi tyme tue ati aky tgah xtenang sbb eqa tgah dguh dgn patner dia. urmm.. aku xnak nnt syauqi salah faham dgn kami. apa pun aku doakan eqa dan patner dia kembali happy acm dulu.. luv u geng !



#rindu nak hang out dgn kowng acm dulu#

take note : syauqi, sorry der sbb td aku ajak eqa kuar mkn tnpa izin ko. heheeh alaaa dah laa gado-2 der, xsyok laa aku tgok ko dgn eqa acm nie. aku tahu ko syg dia kn dn dia pun syg kt ko tp masing2 ego kn ! kn !. ishh laaa kowng nie time gado acm nak pecah dinding umah  ea. apa pun aku doa kn kowng kekal dan heppy acm dulu.. 

20 November 2011

- kisah aku -
aku nie apa nak jadi laa kn ?
ari-2 balik keje mst rasa kepenatan
hahaha ! apa pun aku enjoy dgn life aku skrunk
yes ! aku enjoy tp kekdng agak tension laa
dgn keje yg berlambak menanti aku di butik.
fuh ! orange ouh orange !
kuatkan semangat ! chayokkk !
apa pun aku doa kan dgn penuh pengharapan
moga hari esok lebih baek dari hari nie.
biarkan aku dgn duniaku..
idup aku hak aku
so biar aku yang tentukan kemana hala tuju nya.



take note : ari nie penuh dgn kegembiraan namun esok belum tentu kegembiraan itu milik aku. 
- kisah mlm tadi -
alhamdunillah sbb sale tuh semalam mmg bnyak giler !
yes ! yes ! yes! so mst bnyk komeisen aku nnt nie kn ?
hahah ! aptb ! menggong ! [!] [!] [!]
urm... agak kepenatan lah melayn kerenah yg memcm jenis...
smlam ada lah sorng mak cik nie taw...
die tue coustmer ugk lah tp cerewet tahap gaban..
fuh ! nak semua benda perfect dan murah..
mak aikkk ! klau mcm nie ckup buln comfrem bankrap kn...
giler !
pent ! pent !pent !
dlm kepenatan aku tetp happy 
sbb mlm td dpt jumpa ma dan pa [eqa & syauqi]
gilerk ! dah lama aku xjumpa kowng kn..
haha
siyeh ! terubat rindu kat ko....
tp xsangka plak eykin luvira pun ada skli :p
lalalalaaaa.....
bla.. bla.. bla.. bla.. bla.. bla...
mlm td niat aty nak pergi mkn kt blng kuantan pread tp kdai tue tutp
then tkar plan pergi kat im2
perhhh tutup ugk ! mcm nak meletup jerk kan kelaparan 
last2 pusing punyer pusing lepak jerk kt casper dpn msjid im...
penat ! yes aku kepenatan..
mlm td dlm pkul 1 lebih aku balik trus tdow... 
ZZZZZZZZZZZz ~
dan nie bangun tuk pergi keje....

18 November 2011

- tgh mlm -
mlm nie tetbr aku tringt kt dia
awk-2 org rindu awk !
wlaupun kita tgh msg skrunk tp org tetp rindu awk
urm.. awk rindu org x ?
hehehe.. owg tahu org gedik kn tp jst dgn awk jerk
awk slalu ckp org nie manja dn cpt majuk kn
ye ke kata-2 awk tue ae ?
alaaa owg jst ske ngajuk dgn org yg tersyng jerk....
org sker ngajuk dgn awk sbb org syg awk..
hehehe..
agak-2 awk fhm x ea isi aty org nie ?
urm... owg xnk lahh beria sngt kt dpn awk
sbb org tahu syg org bertepuk sblah tngan..
awk still syg ex awk kn ?
xpew ! xpew org memahami awk
lgi pun awk dgn dia dah lama bersama kn
so mustahil dlm sekelip mata awk bole lupa kn dia kn
apa pun thnks awk sbb jujur dgn org
owg terharu sngt sbb awk pecaya kt org..
awk cter prob awk kt org
awk kongsi rasa happy dn sedis awk dgn org
thanks sngt2 awk...


#saya xthu ble masa ati saya terjatuh syg kt awk #
- omg ! aty aku tersantap ! -
urm... akhirnya pagi nie segala teke teki aku terjawab
suatu saat dumu kpla nie sarat berfikir 
npew tetber dia sering marah aku ?
npew dia slalu sakitkan aty aku ?
npew dia bnyak berubah ?
npew dia dah jrng tetapi janji ?
dan nmer tetber dia nak break ?
hah ! tuk pagi nie semua nya dah jelas dan nyata !
yes ! aku tahu semua kebenaran akn terbongkar..
td aku scra xsengaja terbkan accnt lama....
aty nie terasa nak jnguk wall dia...
tp OMG !!! tersentap giler tahap babik !!!
dia dah relation dgn kwn aku ?
ouh rupa nya nie lah sbb npew tetbr dia b'ubah ea ?
okes ! okes ! aku xkn bersedih lg sbb ilng kau !
tp aku sedis sbb ko tipu aku !
ko buat aku acm org bodoh kan !
dpn ko kata bie bby kan
tp kat blkng babik babik plak ko ea !
thnks sbb utk pagi nie 
skli lg ko bt aku nangis dsbb kn ko !
dan aku hrap nie tngisan terakhir aku pada ko....

#aku benci ko wlaupun hakikat sbnar smih ada sisn menyayangi ko#
- kisah hati ini -
gelisah ? yup ! aku kegelisahan 
dari mlm td lagi tdow aku xlena
tah ! xthu apew yg aku fikir kan 
urm... npew ea idup nie rumit sngt ?
aku wase acm dh jatoh aty jerk...
tp dgn spew ?
huhuuuu.. dgn someone yg b'hotak giler !
spew dia ?
well biar lah m'jd rahsia...
tah ! xthu bile aku strt syg dia
tah ! xthu ble aku strt ada perasaan kt dia...
rumit kan sbb aku tahu,
cintaku bertepuk sebelah tangan :)
tiap kali aku on9 wjib akn skodeng wall dia
aku xprnah mish tuk line status wall dia ...
segala kata-2 dia aku ambek serius...
even dia bergurau tp aku tetp terasa andai grauan tue t'kasar
hahaha.. pdhal klau org laen yg b'grau
jst masuk knan kuar kiri...
urm.. aku dah syg dia k ea ?
omg !!! aku syg dia ? HAHAHAH !
wake up orange ! wake up !
xmungkin kot utk dia syg ko !
ko tahu kan apa yg trisi dia hati dia !
dia still syg kan ex dia
dn dia snggup tunggu ex dia kn..
huh ! nmpak nya aku aku dah trsilap tempt utk jatuh...
aptb ! =)

take note : awk thnks sbb tc org ae. awk slalu ada tyme org saket. awak slalu bg kata-2 semangat kt orng. org tahu 2 3 menjak nie awk bz dgn keje kn, tp org arap sngt awk xlupa kn org ea. awk jaga kesihatan tau, org xnk awk demam. awk, org wase kn org dah mula syg awk tapi xtahu sejak bila... urm... tapi owg wase biar lah syg tuh jst dlm aty sbb org tahu syg org pada awk xmungkin bersambut kan. org jst harap kan kebahagiaan dan kegembiraan awk.. andai awk bahgia org tumpang gembira taw..insyaAllah, andai ada jodoh kita akn bersama ugk kan..... aptb !

17 November 2011

-skype -
dah lame aku xbt job nie kan..
hahahh xsangka plak mlm nie aku kembali b'skype
urm... skype bnyak mgingt kan aku pd sorng dak penang
dia yg ajar aku maen skype...
hahah frst2 skyoe mmg aku fail tahap gaban...
tah apew nak tekan aku maen hentam jerk 
last2 aku berjaya gak ats tunjuk ajar dia...
urm.. awk thnks sbb ajar org deh..
even antra kita dah xder pape 
tp sgala kata nsihat dn tunjuk ajar awk
org hargai sngt2...
dul awk sokmo paksa org speking kn,
thanks yerk sbb melancarkan bahasa omputeh org
huhuu... org doa kn awk bahgia dan insan baru tue...

#norizan binti aliamat#

take note : org akn selalu ingati nama awk, sbb awk bnyak ajar somtheng yg baru pada org. bnyak ilmu yg org dpt spnjng kita bersama suatu masa dulu. thanks awk ! 
- terimbau kenangan silam -
hidup aku so hak aku kan ?
hidup aku so aku berhak tentukan kan ?
hidup aku so aku punyer suka laa kan ?
hidup aku so biar aku yang lakukan kan ?
tapi.. nape plak kau nak nyebok ?
apa kau pada aku ?
sapa kau dlm aty aku ?
sapa kau di sisi aku ?
OMG !!!!
klau kau tnya aku soalan tue tiga toun yang leps aku akn jwb :
kau org yg aku syg !
kau raja di aty aku !
kau pelindung di sisi aku !
tapi semua tue dah lama berlalu,
so npew mesti kau ungkit kan lagi ?
yes ! kau antara yg trawal aku beto2 suka
tp xbermakna kau yg terakhir yg akn aku cinta.
mana kau tyme aku saked dulu ?
mana kau tyme aku down dulu ?
mana kau saat aku memerlukan ?
hah ! sampai maty aku akn ingn tiap perbuatan kau
kau buat aku acm sampah !
kau pinggir kan aku sbb gurlz tuh !
kau ilng ingtan sbb dia kn !
ok fine saat tue aku dah tekad 
KAU JUST MIMPI BURUK AKU !!!
aku anggap antara kita xpernah mengenali
urm... tp nape tuk ari nie kau kembli muncul dpn aku ?
npew kau tgur aku lagi ?
awex kau mmg lebih hebat dari aku 
yes ! aku xnafi kan semua tue 
aku jst doa kan kau dan dia bahgia dan kekal
aku dah lama maafkan kau dan
anggaplah antara kita xpernah kenal lepas nie :/

take note: kau senior yang aku paling aku benci tyme orentasi tapi xsangka kebencian tuh lastly uat kita erat bersama kn. tapi syg kebahagiaan kita xberkekalan. dlm semua nie xder sape pun yang salah, myb antara kita mmg xder jodoh..

15 November 2011

- rutin harian aku -
:)
pagi kuar mlm balek
pagi keje mlm balek..
12jam aku nie berjaya megamall..
perhhh ! tuh laa rutin harian aku setiap ari
lebih2 lagi tuk minggu nie sbb lngsung xder pluang nak cuty...
tempat keje aku tgah buat sale kt ruang legar bawah..
kbtulan plak tgah xcukup staff so kiteowng terpaksa laaa
keje ! keje ! keje ! dn keje !
tp ok gak keje kn dari aku duk sesaja
nnt acm-2 benda yag aku terfikirkan..
dan keje yg dah acm gunung nie dpt laa aku bz kn diri
dapt gak aku t'elak dari memikirkan hal yg sedis..
huhuu....
pape pun aku dan tekad !
azam aku skrg nak stdy + keje jerk...

# NO LOVE NO CRY #

14 November 2011

13 November 2011

12 November 2011

- kisah mlm td -
urm... pg smlm dh r aku ot, then blik plak lewat sbb keje melambak-lambak.... blik keje kuar mkn jap dgn jiejah (adek junior aku). kesian kat adek aku tue t'tunggu kat kdai mkn smpai tertidow2.. hehehe lek la dek bkan slalu pun ko kna tunggu kan syg. =) papew pun sorry sbb org lambat. ari nie mmg bz skit sbb ari frst uat jualan kat ruang legar bawah Berjaya Megamall, Kuantan. urm... frst-2 kami mkn kat kedai payung (lebih diknli dgn p'kampungan polisas, Semambu) then si jiejah plak b'sunggut nak mkn kfc. mak aikk padahal aku bru jerk kekenyang sbb bantai nasi goreng kampung xder sayur dan telur dadar xder bawang ;) kebetulan plak tyme tue aku pkai baju kurung so aku WAJIB balik umah utk tukar t-shirt. hehehe, aku nie bkn lah jns pempuan yang suka b'baju kurung tuk menampak kan keayuan ukies ! urm.. mlm tuh ugk kami bantai kfc kt pantai teluk chempedak. hehehe yum ! yum !yumyum ! si jiejah  tuh mmg xingat dunia lah tyme mkn. untung laaa apa yang dia ngidam kan tercapai ugk.. hehehe..tgah syok2 mkn, msg kak oyienz masuk kt fon aku. adusss ! tyme nie tetbr aku wase perut nie acm kenyang sngt2.

***************************************************************


urm... akk plan nak dtg kuantan ari sabtu nie. aku plak dah plan dan dah janji nak pergi kenduri kt umah si ryan tue. urmm.. acm mana erk ? akak ouh akk nape lah akk bagitahu lambat sngt plan akak tue.. acm mana nie ? xkn aku nak ckp kat akk psl ryan tue ? nnt comfrem2 aku kena marah.. tdakkk. ! akk pernah ckp yg dia xnk aku b'kwn dan ada kena ngena lagi dlm dunia xstrght nie. dia xnk aku jd acm dia dulu... hhhuhuuu.. akak ouh akk... org mintax maaf ea sbb rahsia kn hal nie dari pengetahuaan akk. urm.. owg xnk akk saha faham dan marah kan org. akk tahu kan pintu aty owg dah lama tertutup utk insan yg bergelar lelaki dan semua nya raga-raga pakcik. urm.. owg harap akk faham apa yang owg wase skrg nie, sbb akk pun pernah jadi sbhagian dari semua nie kn....

#berharap esk pagi ada penyelesaian tuk semua nie#

10 November 2011

- kau yang satu -
tiada lagi setelah kau apatah lagi sebelummu
tertutup puntu hati
minda tak berfungsi
di ketika itu
tak tahu menilai
mana yang tulen
mana yang paslu
di akhir-akhir ini
ketika aku dalam kesepian
terasa kejahilan itu
bagiku satu kerugian
andainya di situ
ada ruang
bolehkah kiranya
aku menumpang
andai ada sisa kemaafan
maafkan diri ini
yang dulu aku kesempatan
kubuktikan erti keikhlasan
menepis ego aku untuk kita
demi suatu masa
kupohon darimu
ketulusan hati
menjalin kembali
perhubungan suci

take note : 
- kejadian ari nie -
penat keje mmg xtertanggung wase nyer..
perhhh ! perlu kn kudrat bagi sowng lelaki tuk uat semua nie..
gilerk lah letih klau tiap-2 ari aku mcm nie.
nie comfren dpt ilngkan lemak klau lama-2 acm nie...
kihkihkihhh...
urm.. aku nak mintax cuti tp takut =(
aku nak pergi kenduri umah si ryan sengal ;)
aku nak jumpa kaka kesayangan aku ;)
aku nak rehatkan badan =)
tp agak2 dapt ke xcuti nie weh.. ?


09 November 2011

- perjalanan ari nie -
story ari nie xder ape pun yg menarik. jst pagi td aku over bngun awl (6:00am) then sambung on9 yg malam td.. heheheee... on9 punyer on9 aku chating lah dgn sowng hamba Allah (penk) nie, sowng yg b'peel gilerk-2, xbrape nak matang. hahah baru frst tyme kteowng b'tegur2 an tp gaya dah acm 10 toun knl.. hahaha gilerk !
aku sng kwn dgn dia sbb dia jns slamber, xder over-2, xder nak touching2 dn no emo-2. hahhaaa... pd hamba Allah tue, thanks ea sbb sudi tgur owg pepagi buta then uat owg tersenyum di dpn lappy di pagi hari.

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #


ari nie aku lambat skit masuk keje, nie semua raga-raga kak long. sengal ! heheheee... owg ckp di pagi hari andai kita tersenyum pasti murah rezeki kn so aku harap sezeki aku utk hari nie pun murah. urm.. pagi td dah lah lambat bukak butik, tgah-2 nak punggah barang boleh plak coustmer dtg nak ambek barang. mak aikk.. ! giler bz aku dn kak long di pagi hari. dgn butik yang lingkup (xsempat nak kuar kn brg + menyapu + lap cermin) boleh plak kn coustmer tue dtg lenggang-2 kangkung.. tapi apa pun, aku b'nasib baek sbb di pagi hari dah dpt sale yg bnyak. hahah ! aku ingt dia dtg sbb nak ambek brng jerk, xsangka plak dia turut tempah yang laen (rantai dn gelang crystal). dlm pada aku kekalutan melayan akk tue, si kak long plak tgah kusut duk settle kan hal kak ja (nama bos aku). dgn butik yang dah acm tokang pecah kan, mana lah nak jumpa slip, resit dan statment bank yang diperlukan. abes semua fail dan buku lajer yang kat atas meja tue diusik.. arghhh ! semua nya semata-mata tuk siapkan senarai serbutharga tuk projek Kelas Ikatan Kristal..mak aikk.. ! serius pagi td mmg bz giler, dah lah kak ema dan kak ira masuk lambat. aku kepenatan di pagi hari, kekusutan dlm pemikiran dan kelemasan dgn persekitaran yang bersepah.

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # 


di sebelah malam suasana nya still lagi sibuk. arghhh ! ! ! aku tension sbb kena asing kan jenis-2 selendang. mak aikkk ! bapak bnyak giler doe. tah bila nak siap pun aku xtahu sbb td tyme nak tutup kedai pun benda tue semua tak abes lagi disiapkan. mmg best laa kn kalau kak ja tanya aku esok pagi. urm.. nak mintak tolng kak ema dan kak ira pun xbole sbb dyonwg pun dah ada tgasan sendiri.. kak long ? huh ! kak long balik (4:00pm) setiap hari kecuali hujung minggu. kak ema xabes-2 sdgn ikatan kristal nya, kak ira plak dgn senarai bil dan resit yang berlambak dan aku plak dgn selendang yang t'paksa di asing kan jenis utk jualan esok. alahaiii.. ! esk dah strt jualan tapi kami langsung x simpan pape lagi.. nie mesti kes esk terpaksa t'gopoh gapah lagi.. nasib badan laaa kan, ari yang bz utk beberapa ari nie. apa pun aku harap semua nya berjalan lancar dan kami semua happy bekerja dalam satu family.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


harap-2 esk semua nya berjalan lancar dan aku dapat
mengatasi rasa kesibukan nie dgn ati yang jitu.
aku akn berusaha tuk lebih tabah dan kuat lagi.
klau dyowng bile uat so aku pun mesti bole !
aku nak keje ! keje ! keje ! dan keje !
cinta ? NO ! NO ! NO !
biar kan aku idup tanpa cinta di sisi.
aku bebas acm nie wlaupun kekadang terasa kesepian nya.
andai masih ada cinta untuk ku
akan aku menerimanya
tp bagi aku masa utk aku memiliki cinta tue
moga kebahagiaan milik aku buat selamanya

#aku rindu family aku#

08 November 2011

07 November 2011

- migrin datang -
nyesal !
 ye aku nyesal sbb td mkn burger daging :(
urm... skrg migrin dah dtg balek pd aku...
entah bile lah nak ilang sakit nie...
aku benci migrin
ble migrin dtg abes smua keje aku xboleh uat
abes semua bnda aku tergendala...
mata aku jd berpinar..
kepala acm nak pecah
air mata laju jerk ngalir
ubat ? sorry aku xska ubt...
semua org suh aku mkn ubt !
apa yg ada pd ubt ?
ingt leps mkn ubt trus baek k ?
huh ! sakit gilerk !sakit sngat2..
aku benci migrin..
harap2 esk aku dpt keje acm base..
jgn lah biar kan migrin ganggu rutin harian aku...
urm.. ukeh lah aku nk try tdow nie...
dah xlarat sngt2 tahan kepala yang berat nie...
nyte, moga esk idup aku kembali acm base


#daging menyebabkan hidup aku makin sengsara#

- merayap -
ptg td, 3pm aku tman lah si fatin nie pergi terminal
cari tiket nak balek segamat..
urm... kecoh gilerk suasana kt terminal ea...
acm2 suara yg aku dgr..
semua nya berebut2 nak cari tiket...
haiyoyoyoyoyooo..~!
aku ? aku acm base lah mkn aty..
ape bole uat tuk tahun nie xdpt nak balek kg kn...
esk pkul 10stgah si fatin akn gerak balik segamat
so nanti tinggal alh aku sowng2 t'kongtang kanting...
urm.. ! fatin perlu k awk pergi sane weh ?


#orang rendu awak#

- surga cinta
terdiam hanya bisa diam dingin
menyerang disekujur tubuhku
layangkan mata menembus cahaya
putih kilaunya meneduhkan lamunan
masih jelas terlihat pesona ayumu
masih jelas terasa getar dawai jiwamu
nahaaaaaaa..~
inikah syurga cinta yang banyak
orang pertanyakan
atau hanya mimpi yang tiada
pernah berakhir jua
perlahan baya semua tanya
satu bersama
langkah di taman ini
terangkai bunga tanda
cinta murni adanya
tapi kekasih pun tiada
muncul hapus rinduku
nahaaaaa...~
inikah syurga cinta yang banyak
orang pertanyakan
atau hanya mimpi yang tiada
pernah berakhir jua
dimana aku sedang berada
mengapa sendiri
lari terlanjang tanpa seorang pun
yang akan mahu perduli
inikah syurga cinta yang bnyak
orang pertanyakan
atau hanya mimi yang tiada
pernah berakhir jua
terbanglah cinta sampaikan sayangku
hanya bagi dia
tak ingin rasa sepi meratapi 
malang tanpa dirinya

by : ada band

take note : sedih bila melihat org yang disayangi bersama insan laen. namun andai itu yang bole membuatkan dia gembira, aty ini akan merelakan semua tue berlaku. biar luka nie menjadi parut asalkan hidupnya ceria diwarnai sang pelangi