23 Jun 2017

4 Unsur Kelahiran Yang perlu Anda Ketahui


Unsur Tanah → Anak ke 1 , 5 , 9
Unsur Air → Anak ke 2 , 6 , 10
Unsur Api → Anak ke 3 , 7 ,11
Unsur Angin → Anak ke 4 , 8 ,12
'
① TANAH 
- Pendiam
- Pendengar yang baik
- Penyabar & setia
- Tak mudah membangkang
- Dengar kata & boleh bawa bincang
- Berpewatakan manis
- Lembut hati
- Suka memendam rasa & sensitif
- Tak banyak kerenah
- Tak cerewet
- Menghormati orang lain
- Rendah diri & tak sombong
- Tak suka pendam rasa marah sampai tahap boleh meletup
- Lambat dalam menyelesaikan sesuatu tugasan
'
② AIR (aku lettuw)
- Sentiasa tenang & menyejukkan perasaan orang lain
- Buat kerja dengan teratur , teliti & pantas
- Keras kepala , sukar dilentur & dibentuk (Asyik dia jaa nak menang)
- Manja , lembut hati & sensitif
- Air yang tenang jangan disangka tiada buaya (Mood yang selalu berubah ubah)

③ API 
- Semangat yang tinggi , sangat aktif & berkobar kobar
- Sangat teliti & berwaspada
- Suka mmenyakat & mengenakan orang lain
- Panas baran & mudah melukakan hati orang lain
- Kuat cemburu
-Nampk pendiam + sombong tapi baik hati

④ ANGIN
- Melembutkan hati orang lain
- Agak susah untuk mengendalikanckeadaan
- Tidak suka berkongsi apa apa masalah kepada orang lain
- Pendiam & agak pemalu dengan orang yang tak dikenalinya
- Suka membuat haluan sendiri
-penyayang

Take Note : Korang yang mana? Aku punya, Air. Rasanya point no 3 untuk unsur air tu ada betulnya. Point no 4 tu rasa macam tak betul.  Ini adalah sekadar perkongsian sahaja. Jangan terlalu taksub untuk mempercayainya. Tau!

Previous Post
Next Post

post written by:

Kurus dengan mudah dan sihat. 

Agent Sah Medina Desire. 

0 Pengkritik: