12 Disember 2014

- Happy Birthday sahabat -

1:43 PTG 0 Comments
Assalamualaikum...

Hai readers, salam Jumaat, penghulu segala hari.
Untuk hari ni, sebenarnya tade idea pun aku nak blogging tapi saja duk gatal tangan nak bertaip jugak. Hahaaa, sakai, kan! Oichhh peduli apa kau, blog nie aku punya so suka hati aku lah. * Hehehee boleh gitu?* Orite abaikan isu yang remeh temeh tue. Fullstop!

Sebenarnya entry aku kali nie aku dedikasikan untuk seorang sahabat sempena ulang tahun kelahiran dia yang ke XX. * angka terpaksa dirahsiakan. Hahaa dah tua katanya* .

Dear Nurul Ain Nadia Mahadi,
Happy birthday sayang. Aku doakan kau panjang umur, murah rezeki dan sentiasa tersenyum bahagia di sisi insan-insan yang menyayangi kau. Sempena birthday kau kali ni, aku saja aje buat entry nie. Hahahaaa, entahlah! tetiba pulak aku terkenangkan kisah lalu kita. Sekali sekala bila difikir-fikirkan balik, mesti aku akan tersenyum sorang-sorang.

Nadia,
Kau ingat tak lagi first time kita kenal? macam mana kita boleh jadi kawan? macam mana kita boleh jadi rapat? dan macam mana kita boleh jadi giler-giler? Hahaaa! Oich terlalu lawak bila aku ingatkan balik semua tue. Dalam tak sedar, hampir 6tahun sudah kita berkawan, kan? mula-mula kita kenal, waktu pendaftaran dekat Ikip International Collage. Hahaaa, waktu tu kita kalut-kalut dengan urusan pendaftaran asrama. Aku ingat lagi, kita bertegur-tegur sapa dekat depan kaunter. Hahaa ramahnya bukan main lagi, padahal baru kenal dan nama pun tak tahu. Tapi tak sangka pulak, nak dijadikan cerita, kita ditempatkan di bilik yang sama. Dan disitulah bermulanya episod kau, aku, Dura, Nana, Eqa dan Lin.

Terlalu banyak suka duka sepanjang kita bersahabat. Mula-mula masuk study, kitalah student yang paling skema, nerd kata orang. Pergi kelas sopan aje, balik kelas pun sopan aje. Ya, kitakan budak baik, budak yang tak campur adukkan life sebagai budak kampus dan budak remaja. Hahaaa.. Nadia, kau ingat tak lagi kisah kita panjat pagar hostel? Heheeee.. Insiden tue takkan aku lupakan sampai bila-bila. Alkeah pak guard, tak dengar kita panggil, gara-gara dia tidur mati, akhirnya kita terpaksa panjat pagar untuk masuk ke hostel. Hahaa lawak giler kowt bila aku ingatkan balik. Dah laa pukul dua tiga pagi, baru sampai pulak dari kg, dengan beg yang penuh barang segala bagai, last-last sekali terpaksa panjat pagar.

Nadia, kau ingat tak insiden kita pegi Pantai Teluk Chempedak dalam hujan semata-mata nak makan Mc'd? Hahaaaa.. time tue dah laa malam. Ye, aku ingat sampai ke hari nie. Macam-macam benda yang kita lalui sebelum dapat makan Mc'd. Seram pun ada gara-gara diganggu mat rempit. Hahahaa katanya nak number telefon, nak berkawan. Olalalaaa.. gile, kan? Apapun untuk malam tue, akhirnya kenyang jugak perut pekena Mc'd.

Nadia,
Ingat tak kes yang kita gaduh dengan Dura gara-gara salah faham. Hurmmm waktu tue hanya kau, aku dan Allah saja yang tahu apa perasaan kita, kan. Dari awal Semester lagi kita rapat bertiga, tup-tup jadi musuh sekejap. Hurmmm.. waktu tue semua benda yang kita buat rasa macam serba salah. Semua orang memandang macam kita yang salah. Yalah, mana tidak nya, selalunya di dalam kampus tu, kita bertiga akan berkepit. pantang habis kelas mesti lepak bersama. Tiap pagi, sebelum masuk kelas mesti breakfast nasi lemak kat Taman Gelora bertiga. Bila tengah hari, mesti lunch pun bertiga. Bila petang, mesti keluar berjalan pun bertiga tapi untuk seketika tu, hanya kau dengan aku tanpa Dura.Hurmmm. sedih kowt bila diingatkan balik kisah tue, disebebkan salah faham kita bertiga bermasam muka. Tapi apapun alhamdulillah, semua benda dah settle.

Nadia,
Rasanya aku dah merapu berjela-jela kowt. Hahaaa entah kau baca ke tidak entry aku nie. Kalau ikutkan hati nie, banyak lagi benda yang nak aku tulis. Benda-benda yang dah menjadi kenangan antara kau dan aku. Cewahhh.. Hahaaa even kini kau dah pun sambung study di UniMap dan aku insyaAllah akan sambung study juga awal bulan depan, aku harap persahabatan yang terbina antara kita akan kekal dan utuh selamanya. Walaupun jarang bertemu, jarang bertanya khabar tapi akan sentiasa diingati di ingatan. Akhir kata semoga bahagia milik kau, kawan. Happy Birthday To You, sayang!

Happy Birthday Nurul Ain Nadia Mahadi,
Semoga panjang umur, murah rezeki dan
sentiasa tersenyum bahagia disisi
insan-insan yang menyayangi kau.
Semoga persahabatan yang terbina diantara
kita berkekalan hingga Jannah, Aamin.


- Only One Person -

12:54 PTG 0 Comments
I only know one girl
I only love one girl
I didn't know that would turn into a burden
You gave me a reason why you'd leave
Can't receive a man's heart
And the person that left is content
It seems like you're definitely going to come today
I feel like I'm going to die
But I cannot die
I knew I would love only one person
I knew I would wait for only one person
you said you would find someone different to love
My two feet cannot go anywhere
I'll live with this lifelong regret
Everyday I wait for that one girl
The tears in my heart are so full
The tears might overflow
I knew I would love only one person
I knew I would wait for only one person
you said you would find someone different to love
My two feet cannot go anywhere
I'll live with this lifelong regret
Since I did hard work for love
To rest when I chased after the stars was a waste
I knew that I would only see one person
I knew I would only hug one person
Because other loves couldn't touch my heart
If it's not you, then there is no love
I knew that I loved only you
I'll wait for you here




- Moonlight Angle -

12:38 PTG 0 Comments
Holding my empty heart, I go running
to the place I don't even know where
In the painful memories that led me
Only your images again
Can you hear me I don't want to cry anymore
My heart is brimming over with you
Please stay me, I miss you everyday
Please hold my who got tired
Opening my heart that had been closed
You held my trembling hands tightly for me
When I lean on your shoulder only a little
The world was always happy, wasn't it
Can you hear me I don't want to cry anymore
My heart is brimming over with you
Please stay me, I miss you everyday
Please hold my who got tired
I'm still with you my love
Can you hear me I don't want to cry anymore
My heart is brimming over with you
Please stay me, I miss you everyday
Please hold my who got tired..


Nota Hati : Aku mencintainya. Biarpun tanpa dia sedari. Aku tetap mencintainya. Mungkin katamu cinta aku sekadar cinta khayalan. tapi bagi aku cinta aku padanya utuh seutuhnya. Biarpun tidak dia sedari. Cukuplah untuk aku. Katanya aku sahabat dunia akhirat. Alhamdulillah, biarpun dimatanya aku hanya seorang sahabat. Bahagianya dia maka berbahagialah aku. Sedihnya dia maka bersedihlah juga hati aku. Sesungguhnya melihat dia tersenyum riang, itulah impian aku. Seandainya dia bukan milik aku, aku redha. Semoga insan yang dia sayangi akan menyayangi dirinya dengan seadanya. 

- I'm Missing U -

12:25 PTG 0 Comments
This can't be ''it''
You can't do this to me
I believed there is no such thing as ''goodbye''
I wander where it all began
Like an impossible puzzle
The start of all my yearning
Was all due to you!
I'm Missing U, Missing U
The person I miss to death
No matter how much I miss and yearn for you
I cannot say!
I Missing U, Missing U
I loved you that much!
Won't you please come back to me?
I'm Missing U
Of course if there's a beginning
Then like a movie there is an end
The order of our love and goodbyes
Were those determined too?
I'm Missing U, Missing U
The person I miss to death
No matter how much I miss and yearn for you
I Missing U, Missing U
I loved you that much!
Won't you please come back to me?
In all of mu life, my forever
You were all I loved!
But how (can) I, how (can) I
Ever find a way to forget you?!
I love you, I love you
I love you, I'm Missing U
Won't you please come back to me?
I'm Missing U...



10 Disember 2014

- pengalaman sebelum bergelar pelajar IPTA -

2:48 PTG 4 Comments
Assalamualaikum... 

Hai readers, hai korang, hai semua, hai hai dan terus hai hai buddy. *Oich berapa banyak hai laaa..
Okay, sebenarnya niat aku berentry hari ini adalah untuk meluahkan sedikit keterujaan aku dalam mengira hari untuk sambung belajar. Hahahaaa.. teruja giler kowt. Teruja ke? Agaklah teruja sikit, tapi dalam teruja ada juga terselit rasa gusar. Kenapa aku gusar? Hurmmm.. entahlah !

Sebab pertama: Maybe sebab dah hampir setahun kowt aku tinggal tittle sebagai pelajar, so untuk kembali memegang tittle tu, terasa macam kekoklah pulak. Sebab kedua: Tak pun maybe sebab tempat study nanti nun jauh dari family. Yalah, kan aku dapat tawaran dekat Sepang, Selongor so jauhlah dari family tercinta yang bertapak di Terengganu ni sejak aku lahir lagi sehiggalah kini. Sebelum ni pun, habis jauh aku study setakat di Kuantan, Pahang aje kowt. Hihihiii tue pun tiap-tiap dua minggu sekali memang wajib aku balik kampung. Oichhh.. nanti mesti rindu family. Huhuuu.. Sebab ketiga: Hurmm.. nie first time aku akan jejak kaki ke Sepang. Dahlah untuk setakat ni aku tade geng lagi. Tapi apapun harap-harap nanti di sana segalanya dipermudahkan. Sebeb keempat: Maybe sebeb couse yang ditawarkan sedikit mencabar jiwa aku.

Medical cheak up. Untuk pengetahuaan u'all, tanggal 9/12/14, pertama kali seumur hidup aku pergi buat medical cheak up yang detil sedetil detilnya. Hahahaaaa, yalah mana tidaknya, sebelum nie untuk aku sambung study, pihak instituti hanya meminta untuk melakukan urien test aje kowt. Tapi berlainan untuk kali nie. Well, korang bayangkan.. tanggal 9/12/14 jam 8:00am aku dah siap terpacak depan kaunter pendaftaran Hospital Sultanah Nur Zahirah Kuala Terengganu (HSNZ). Kononnya datang awal sebab tak nak berebut-rebut dan tertunggu lama-lama tapi berlainan pula ceritanya last sekali. hari itu, hari yang paling mencabar jiwa dan kesabaran aku. Okay, settle mengisi borang yang diperlukan, aku pergi dari satu tempat ke satu tempat, masuk dari satu bilik ke satu bilik dan menunggu dengan penuh ketidak kesabaran.  Bayangkan dari klinik mulut, terpaksa berkejaran ke klinik mata, dari klinik mata perlu pulak berkejaran untuk urien test, dari urien test harus pulak berkejaran ke bilik pengambilan darah, dari bilik pengambilan darah harus pulak terkejar-kejar ke bilik untuk cheaking BMI dan akhirnya rest sekejap sementara menanti jam 2:00PM untuk pendaftaran dan x-ray pula. Apapun alhamdulillah segalanya dipermudahkan. Settle juga medical cheak up aku untuk hari tersebut. Tapi tanggal 16//12/14 nanti, sekali lagi aku perlu ke HSNZ untuk proses pengambilan urien test (dadah) dan temujanji dengan doktor handsome. Hahahahaaa.. Macam-macam kerenah dan ragan yang aku jumpa. Ada doktor yang peramah, ada doktor yang berlagak sombong, ada staff nurse yang peramah ada staff nurse yang garang nak mati! Giler, memang menguji keimanan aku. Dalam apa aku bersabar, mulut tak lepas dengan bebelan. Apapun thanks pada Noor Hafiza Yatie Ruslan, sebab sudi temankan aku sehari suntuk. 

Alhamdulillah, settle dua step sebelum tarikh lapor diri aku. Untuk saat nie, aku sedang bertungkus lumus menyediakan segala bagai dokument dan borang-borang yang diperlukan untuk proses Permohonan bantuan Persediaan ke IPTS/IPTA, Yayasan Terengganu. Untuk makluman semua, pihak kerajaan Negeri Terengganu ada menawarkan tajaan/bantuan pendidikan untuk anak-anak Terengganu melanjutkan pelajaran. Untuk maklumat lanjut, sesiapa yang berkenaan bolehlah melayari Borang Permohonan bantuan Persediaan atau Yayasaan Terengganu Keutamaan diperikan kepada anak Terengganu yang menetap di Terengganu.

Okaylah, rasanya dah panjang lebar aku meluahkan apa yang terbuku dihati untuk petang ni. Jari jemari pun dah letih menari di atas keyboard. Kepala pun dah hampir ketandusan idea dan hati pun dah hampir tergelincir lalu merapu-rapu, so sebelum aku melalut plus merapu-rapu rasanya better aku stop berentry untuk setkat ni sahaja. Kepada reader, kawan, sahabat, sayang dan musuh tercinta, doakan perjalanan aku untuk kembali bergelar seorang pelajar dipermudahkan ya. InsyaAllah nanti terasa nak berentry aku akan kembali berentry di lain hari dan lain tarikh berserta dilain masa. Assalamualaikum.


04 Disember 2014

- Yes! permohonan dah berjaya -

12:49 PG 1 Comments
Assalamualaikum...

Hai, apa khabar.. erghhhh, terasa macam kaku pulak.
Hahaaa! maybe sebab dah lama tak bukak blog kowt.
Okey, sebenarnya aku just nak share something dengan korang.
Apakah? Hahaaa... sebenarnya aku dalam mood 'HAPPY'
Kenapakah? Huhuuu..
Aku happy sebeb permohonan aku untuk sambung study telah pun berjaya.
Alhamdulillah setelah hampir enam bulan aku tunggu,
akhirnya aku dapat maklum balas.
Yes! Tahniah buat diri sendiri.
Alhamdulillah, tahun baru membuka lembaran baru dalam hidup aku.
InsyaAllah, dengan tekad dan azam yang tengah membara, semoga berterusan membara ini,
aku dapat tempuhi segala halangan yang bakal mendatang nanti.
Oich lupa pulak nak bagitahu,
aku ditawarkan couse 'Chargeman', (Penjaga Jentera Elektrik)
olalalaaa, ni laa kos yang aku nak sangat-sangat taw. 
Aku harap, aku mampu habiskan pengajian dalam masa yang ditetapkan, Aamin.
Apapun, korang tolong doakan aku ye.
Doakan semoga segalanya dipermudahkan.
InsyaAllah, sekiranya tiada arah melintang,
aku dijadualkan supaya melaporkan diri
pada 05/01/2015, Jam 09:30 pagi, bertempat di
Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) Sepang.
Sebenarnya dalam excited, terselit juga rasa takut.
Hurmmm... takut sebeb rasanya ni laa first time aku sambung study jauh.
Huhuuuu sebelum nie paling jauh pun, setekat Kuantan, Pahang aje kowt.
kalau dari Terengganu ke Kuantan adalah memakam masa dalam 4jam..
tapi kalau dari Terengganu ke Sepang, agak-agak berapa jam erk??
Hihihiii kalau dulu hampir tiap minggu aku boleh balik kg,
tapi rasanya lepas nie maybe sebulan sekali aje kowt...
Oichh tidak.. jarak yang sedikit jauh memaksa aku untuk
memendam rasa rindu yang agak lama pada family nanti.
fuh! rasanya macam aku dah start nak mengarut.
so sebelum aku merapu panjang lebar, better aku stop dulu setakat nie.
Huhuuu apapun yang mendatang, aku harap segalanya dipermudahkan.
Oklah.. buat semua reader, doakan yang terbaik buat saya yep. tata...
Wassalam.



Follow Us @soratemplates