31 Mei 2014

- Hutan Lipur Gunung Senyum, Temerloh -

2:34 PG 2 Comments


















TAKE NOTE : thanks kat kak oyienz dan adik ilaa sbb bwk pegi jejalan kat Gunung Senyum. Perjalanan kami dari Jengka 11 ke Hutan Lipur Gunung Senyum nie tak silap aku menambil masa sejam kowt. Hahaa nie kali yg ke berapa entah aku pegi. Aku ingat lagi first time aku pegi sini dgn bdk2 clas, pakai heel beb. Hahaa mmg seksa giler aku nak daki.. kat ats gunung nie ada dua tiga bijik gua tau. pastu ada makam pahlawan pap entah (aku dah lupa) . Apapun klau kowang datang kat tempat nie memang rugilah kalau tak mendaki. Apapun, nie salah satu pengalaman manis yang dapat aku kutip sepanjang aku study kat Kuantan dulu. 'I miss this moment'
*cuba korang kira berapa banyak perkataan 'apapun' yang telah aku gunapakai, hahahaaa !

- bagi akulah kan semua nie sampah ! -

2:02 PG 0 Comments
Alkesahnya..
aku pelik laa dgn sesetengah manusia nie,
time bercinta punya laa bagai nak rakk..
kat fb penuh degn statment berkasih sayang
'syg awk selamanya'
'hanya syg awk sorng'
'tak blh hidup tanpa awk'
'janji awk insan last dihati'
'bla bla blaaaaaaaa -_-'
ayat bukan main manis giler kowt !
tapi sekali gaduh, break, clash, putus
ambekaw statment kat fb trus b'tukar 360 darjah !
'aku benci kau'
'menyesal kenal kau'
'pergi mati laa kau'
'bla bla blaaa'
siapa ada yg sumpah maki mencarut bagai lagi kowt..
tah pape laaa..
hahaa tapi xsampai beberapa hari lps tue
aku tgok dah dpt couple baru
mcm senang je korang mencari penggantikan..
ishh serius aku tak faham laaa..
sebenarnya apa motif korang couple ea ?
apa motif korang berkasih syg ?
melabur duit banyak banyak , last2 break..
pastu senang je cari yg baru..
@#$%^%&^$^&*&


28 Mei 2014

- aku meluah sekadar teringat -

4:00 PTG 2 Comments
berkali kali aku tapi last2 delt, dan taip lagi, pasti delt, tapi dan delt...
entah berapa kali kau buat keje yg tak berfaedah tue
last2 tibai jep laa.. tapi dan teruskan menaip sehingga ke nokhtah terakhir.
apa motif aku berblogging petang nie ea? motif yg tak bermotif pun.
sekadar nak meluahkan apa yang terbuku dihati, maybe...
apa yang aku rasa , apa yang aku alami, hanya aku yang tahu..
bukan, bukan hanya aku tapi aku dan Dia yang tahu..
hurmmm... rumit untuk diperkatakan, paanh untuk diungkap
dan sulit untuk aku meluahkan..
memendam rasa, itulah salah satu sikap aku yang tak berapa aku berkenan
tapi tetap jugak aku memendam.
aku rindu dia... tue laa perasaan yang aku pendamkan selama ini.
aku rindu dia, aku rindu dia dan aku rindu dia...
hanya mampu aku perkatakan dibelakang bukan dibarisan hadapan
aku tak punyai kekuatan, aku tidak punyai kudrat..
maybe antara kami tiada jodoh, itulah alasan yang tepat.
aku seharusnya belajar melupakan dia bukannya berterusan ingati dia tapi
aku tak mampu...
berkali aku lupakan dya tapi dlm kesepian dia jugak yang aku ingati.
hurmmm, mereka kata aku bodoh, mereka kata aku tak berakal
dan aku hanya mampu tersenyum, sebab hanya aku yang merasai apa yang aku alami..
makin hari jarak antara kami kian menjauh, dia mungkin telah menemui kebahagiaan sendiri..
aku beterusan menyeksa diri teringatkan dia, so maybe beto kata-kata mereka ' aku bodoh'
aku rindu dia, aku rindu 'Farid Isamuddin', sungguh aku tak tipu, aku rindu dia...
kenangan bersama dia terlalu banyak dlm kotak pemikiran aku..
seandainya masa mampu diputarkan, aku nak sangat kembali
pada waktu2 aku gembira bersama 'Farid'..
gembira even berjuta masaalah menimpa kami
hahaaa.. masalah yang kami sendiri cari sebenarnya..
siang buzy dengan kuliah, malam plak buzy melepak sampai pagi..
hahaa alangkah indahnya saat-saat tue..
apapun aku doakan dia bahagia walau dimana dia berada.
semoga dia happy disisi someone yang mampu menjaga hatinya melebihi hati aku, Aamin.

Andai kata, suatu hari nanti aku jumpa dia, hahaa boleh tak kalau aku nak peluk dia kuat-kuat mcm sweet couple nie .

26 Mei 2014

- Warkah buat Ibu -

4:13 PTG 0 Comments
Ibu..
Dengarlah rintihan ini dari anakmu yang kerinduan. Hampir saban malam setelah Iza lena berada, barulah ibu pulang kerumah dan keesokan paginya seawal mungkin ibu bergegeas ke tempat kerja. Hurmm.. Iza langsung tak sempat untuk bertemu dengan ibu. Iza rindu ibu, rindu sangat bu.. Iza rindu saat-saat gembira disisi ibu. Kenapa ibu, kenapa ibu seakan berubah? Ibu leka mengejar kemewahan sehingga abaikan Iza. Sedarkah ibu akan kewujudan Iza? hurmm.. ibu, apa guna kemewahan yang ibu berikan ini, semua nie seakan kosong. Setiap hari balik dari kuliah, Iza hanya mampu menatap raut wajah Mak Jah, pembantu rumah yang ibu gajikan sedangkan Iza merindui raut wajah ibu.

Ibu,
Anakmu ini kian meningkat dewasa tapi kenapa semakin hari kemesraan antara kita bagaikan terhakis? ibu lebih pentingkan kerjaya daripada anak sendiri. Arghhh.. masih segar diingatan, sewaktu dibangku sekolah ibu tidak pernah hadir ke sekolah Iza setiap kali ada acara ataupun majlis. Ibu, Iza dapat nombor satu dalam kelas. Cikgu adakan majlis khas untuk Iza tapi ibu tak hadir padahal ibu dah janji. Hurmmm.. Iza sedih bu, sedih sangat dengan sikap ibu. Tidak berbanggakah ibu dengan pencapaian Iza? Iza tunggu ibu ditepi pagar sekolah tapi kehadiran ibu tak kelihatan, berkali-kali Iza cuba telefon ibu tapi ibu tak angkat. Iza menangis terkenangkan janji yang ibu mungkiri. Berkali-kali Iza terasa dengan sikap ibu, tapi sering kali Mak Jah berkata " Ibu sibuk bekerja untuk Iza, ibu tak nak tengok Iza susah, Iza tak boleh marahkan Ibu, tak baik, berdosa tau". Ya, ustazah Iza pun pernah cakap, berdosa kalau kita marah dan sakitkan hati ibu. Tapi macam mana pulak Ibu sakitkan hati anaknya ? ibu yang mungkir janji dengan anaknya? 

Ibu, 
kini anakmu berjaya menempatkan diri di Universiti Teknologi Malaysia (UTM) dalam jurusan Kejuruteraan Teknologi Elektrik Kuasa. Jarak yang memisahkan kita semakin jauh. Mungkin ada hikmahnya Iza berada disini. Setiap hari Iza ditemani rakan-rakan yang tidak pernah putus menceriakan hidup Iza. Iza gembira sangat bu, gembira dapat kawan-kawan seperti mereka tapi jauh disudut hati Iza rindukan ibu. Terdetik dihati, pernah tak selama ini ibu bimbang akan sakit pening Iza? pernah tak selama ini ibu bimbang akan keselamatan Iza? pernah tak terfikir selama ini Iza cukup makan atau tidak?

Ibu,
lima tahun telah berlalu dan Iza berjaya menamatkan pengajian dengan cemerlang. Tapi sedihnya hati ini, sampainya hati ibu tidak menghadirkan diri pada hari bersejarah Iza. Hampah.., itulah yang Iza rasakan. Ibu, sedarkah ibu majlis konvokasyen tue penting sangat bagi Iza tapi kenapa ibu tak datang ? Sayu hati ini.. Iza hanya mampu melihat kawan-kawan bergembira disisi keluarag masing-masing. mereka tersenyum bahagia bu sedangkan Iza menangis hiba. Ibu masih tidak berubah, kerjaya ibu tetap nombor satu..

Ibu,
kini anakmu berada jauh diperantauan. Maaf seandainya apa yang Iza luahkan menyakiti hati ibu. Sekali lagi maaf, Iza hanya meluahkan apa yang terbuku dihati ini selama sedari dulu. Satu pinta Iza, jangan pernah ibu jejak Iza lagi. Biarkan iza disisi, mungkin berjauhan dari ibu adalah cara terbaik buat kita berdua. Ibu, ketahuilah apapun yang berlaku Iza tetap sayang ibu. Ibu punyai tempat teristimewa didalam hati Iza. Kasih Iza pada ibu tak pernah kurang walau seinci, kerinduan Iza buat ibu tidak akan pernah terpadam. Akhir kata sambutlah salam sayang penuh kerinduan dari anakmu- Haliza Natasha.


- love must have come -

3:06 PG 0 Comments

I must have been hurt for two days after saying 'good bye' before
I'm fine now
I must have been like that before
I held on for about two weeks
and went to look for someone else who'll change my heart
Love must be here
It must be not my heart's but yours
I meet and hug someone again but it doesn't move at all
I must be becoming a fool
I laugh out loud and then tears start to fall
My hand, whenever it gets a chance, writes your name
This never happened to me before
I must be getting punished this time
If you liked me too much
I always looked for a reason to get sick of you and say good bye
Love must be here
It must be not my heart's but yours
I meet and hug someone again but it doesn't move at all
I must be becoming a fool
I laugh out loud and then tears start to fall
My hand, whenever it gets a chance, writes your name
I never had my heart beat so fast like this before
This never happened to me before
I'm shaking more than ever
My stumping heart beat rate itself is different
I got you know
Something is special
It's different than everyone else
you are something different
My heart calls on you again and again

23 Mei 2014

- kisah seorang anak didalam rahim yg digugurkan -

6:13 PTG 0 Comments
Kisah seorang anak didlm rahim yg digugurkan..

Bulan 1 : Ibu , panjang adik cuma 2cm , tapi adik sudah ada dlm badan ibu.. Adik syg bu , bunyi degupan jantung ibu menjadi muzik terindah yang menemani adik disini.

Bulan 2 : Ibu , adik dah boleh rasa jari jemari , disini terasa hangat bu , nanti kalau adik dah keluar , ibu janju nanti kita main sama sama ye , bawa adik jalan jalan..

Bulan 3 : Ibu , biarpun adik belum tahu jenis jantina adik , tapi apapun adik harap ibu & ayah bahagia apabila adik dilahirkan , jgn menangis ye ibu , kalau ibu menangis , adik juga turut menangis..

Bulan 4 : Ibu , rambut adik dah mula tumbuh , adik dah boleh gerakkan kepala ke kiri dan ke kanan..

Bulan 5 : Ibu , tadi ibu pergi jumpa doktor ya , doktor cakap apa ?apa benda D&E tu ibu ?  adik takkan ada apa papa kan , ya ibu ? 

Bulan 6 : Ibu jumpa doktor itu lagi ya ? ibu , tolong bagitahu doktor tu , adik di sini sihat sihat je..! Tapi kenapa doktor tu masukkan benda tajam..? Benda tajam tu mula memotong rambut adik , ibu tolong adik , adik takut.. Benda tajam tu pula memotong kaki adik , adik takutt.. Walaupun adik dah tiada kaki , adik masih ada tangan yg boleh memeluk ibu..ibu , kenapa benda tu sekarang memotong tangan adik , ibu tolong adik..Adik janji tak akan nakal nakal dengan ibu.. Tapi , biarpun adik sudah tiada tangan dan kaki , adik masih ada mata & telinga untuk melihat senyuman ibu , mendengar suara ibu , tapi .. benda itu skrg sudah mula memotong memutuskan leher adik , ibuuuu.. Maaf ibu.. Berilah adik kesempatan hidup , adik syg ibu , adik teringin nak memeluk ibu..Ibu..adik disini sihat sihat sahaja (Syurga)..Kenapa ibu tetap melakukannya..? Kenapa ibu tak nak bermain dengan adik..? Apa salah adik ibu..? Ibu bertaubatlah ya , semoga Tuhan menempatkan ibu di sini , nanti kita main main disini , dan jangan lupa , ajak ayah juga ya ibu..



22 Mei 2014

- 'kunuk' -

1:34 PG 0 Comments
Assalamualaikum
Morning
hai ! 
apa nk bertaip ea pagi nie ?
sebenarnya tade idea pun, tapi tangan terasa nak menaip jugak
winkk winkk
krikk krikkk
hahaaa
I missing somebody lol -_-'
hurmm..rindu kat 'kunuk'
rindu nak lepak ngn 'kunuk'
rindu nak gaduh ngn 'kunuk'
rindu nk teman 'kunuk' layan bola 
serius , aku rindu 'kunuk'



20 Mei 2014

- boy meet girls -

10:17 PTG 0 Comments

You were there where we used to play as kids
A shy girl with pale face
stuck in my memory
I still smile and sing
I feel like we can meet again if we return to that time
I close my eyes and call for the girl who live in my grey memory
But
My love that I cannot touch even when I draw
My love cannot hear me even when I shout
A beautiful girl who lives hidden inside my heart
My unforgettable first love
The blinding girl with a smile in her face
watches me from the window
But the little boy
is no longer there
Thinking she might forget me once and look for me
close my eyes
My love that I cannot touch even when I draw
My love cannot hear me even when I shout
A beautiful girl who lives hidden inside my heart
My unforgettable first love
A girl, that stuck inside my head
and yet cannot be replaced
still meets with that little boy
and loves and loves
My love that I cannot grab even when I reach
My love gets farther away whenever I approach
I shout out her name but that girl does not answer
I can never erase her
She's my unforgettable first love..

- you word -

9:57 PTG 0 Comments
My expectations have become exhausted
Because of always waiting and longing
My hopes have been dulled
because of there common tears and common hatred
My love has wandered through a long and old memories
It grows dusty and faint so even without you
I can withstand it
I'll never leave you, you faint words
I'll never leave you, your discarded words
My broken heart, my clenched heart
Is breaking down and disappearing
I'll never leave you, your forgotten words
I'll never leave you, words I repeat by myself
Like tears that fall during pouring rain
It hazily disappears
I spent a day lingering by the same place
By the same path
I'm getting used to the cold moonlight
That touches my cheek even without you
I'll never leave you, your forgotten words
I'll never leave you, words I repeat by myself
Like tears that fall during pouring rain
It hazily disappears...



- buat insan yang disayangi -

1:49 PG 0 Comments

Seandainya Tuhan mengizinkan
ingin aku terus bersama mu
biarpun pedih dugaannya
rela aku menghadapinya dgn sabar
Seandainya Tuhan mengizinkan
cintamu mekar bersamaku
ingin aku membahagiakan hidupmu
Tak pernah ku termimpi
untuk bercinta denganmu
tapi dah tersurat kita bertemu dan jatuh cinta
Sekiranya engkau dpt menerima ku seadanya
itulah buktinya keikhlasanmu
Andai Tuhan mengizinkan
ku ingin menunaikan segala impian yg lama terpendam
andai kita ditakdir terpisah jauh dimata
namun hati tetap sayang dan merinduimu
tiada siapa yang dpt melenyapkan cinta dihatiku
hanya Tuhan saja yang berkuasa
Aku harap engkau masih menyanyangi diri ini
kerana ku tidak sanggup berpisah denganmu
kenangilah saat indah percintaan kita
semoga abadi kisah cinta kita
Seandainya Tuhan mengizinkan
cintamu mekar bersamaku
Ingin aku mmbahagiakan hidupmu
selamanya..



18 Mei 2014

- thunder -

11:54 PTG 0 Comments

my tears have become rain
and my weeping has become thunder
it seems as though you've destroyed
my heart before leaving
don't go, please don't leave me
even though I cry as though I've lost my mind
the person who will be able to hear me no longer
sky, so that the road that
person travels will not be difficult
so that I don't somehow
call that name by mistake
love, no matter what it takes
you must send that person away
because in anyone's eyes
that is the manly thing to do
a breath becomes the wind
and it scatters even my memories
when I try to find my place
it doesn't seem to work
I'm in love
I'm in love with you
the words my lips have hidden until now
the words I won't be able to speak again
even if my chest closes up
sky, so that the road that
person travels will not be difficult
so that I don't somehow
call that name by mistake
the promise that I'd look over you forever
I don't think I'll be able to keep
no matter what
find a good person and be happy..

- maaf aku menyakiti kau -

10:08 PTG 0 Comments
aku sedar ,
aku yang bersalah
aku tak mampu menjaga hati kau
aku mencintai diri dia
aku mengkhianati cinta kau
maafkan aku kasih
semua kerana cinta sesaat
yang membuatkan aku tergoda
lupakan aku kerana membuat kau terluka
aku memang bersalah pada kau
tinggalkan saja aku
kerana aku tak layak disisimu
aku bukan kekasih yang setia
maafkan aku sayang
kerana dia aku tinggalkan kau
lupakan aku
hapuskan aku dari ingatan kau
jangan pernah sakitkan hatikan demi aku
aku doakan kau temui insan
yang lebih sempurna dari aku disisi kau
semoga bahagia milik kau
semoga kau sentiasa gembira disisi 
insan yang menyayangi kau...



- Ku tak pantas di Syurga -

4:58 PTG 0 Comments

sudah terlalu banyak dosa yang aku lakukan
Tuhan, ampuni aku..
berlinang akirmata bilaku sebut namaMu
Tuhan, bergetar hatiku..
ku telah lama lupakanMu
gelap hati, gelap jiwa dan kelamnya hidupku
ku tak pantas di Syurga
namun ku takut pada Neraka
aku hanya manusia penuh dosa
tuntunlah dan bimbinglah ke jalan redhaMu
beri aku kesempatan 
untuk menjadi yang lebih baik..
andaikan saja waktu dapatku putar kembali
aku ingin didekatMu
bertapa pedih siksa yang telah 
ENgkau janjikan
Tuhan, maafkanlah aku
ku telah lama lupakanMu
gelap hati, gelap jiwa dan kelamnya hidupku
ku tak pantas di Syurga
namukn aku takut pada Neraka
aku hanya manusia penuh dosa..
tuntunlah dan bimbinglah ke jalan ridhaMu
berikan kasihMu
berikan cintaMu..

09 Mei 2014

- stressssssss -

2:14 PTG 1 Comments
kecelaruan pemikiran...
maybe itulah yang paling tepat utk didefinasikan setakat ini kowt..
tapi tepat ke penggunaan ayat tue untuk aku sekarang ?
huh ! mengeluh lagi , balik2 mengeluh je yang aku tahu..
sabarlah hati , mohon ketenangan dalam berfikir
semoga apa sahaja keputusan yang bakal aku buat adalah tidak salah
Aamin...
hurmmmm , actly banyak benda yang sedang aku fikirkan..
tetiba tergerak rasa dihati untuk kembali merantau
merantau untuk mencari ketenangan dalam memikirkan hala tuju pemikiran ini..
tapi mana harus aku pergi ??
Kuantan , 
aku nak pergi sana tapi mcm berat hati je untuk stay sana
mybe disbbkan manya sangat kenangan yg pernah tercipta antara aku dan kesah lalu kat situ kowt..
hati aku masih tak kuat untuk mengingati kesah lalu kembali..
biarpun aku punyai ramai kawan kat sana tapi hati ini masih tidak mampu..
Johor ,
btw pernah terfikir untuk stay sana tapi mcm masih was2 jep..
even aku ada kwn kat sana tapi aku still tak mahir jalan selok belok so
untuk aku stay Johor mybe tipis kowt..
Penang ,
well kat situ ada laa jgk tercipta kesah sedih aku tapi rasanya aku still mampu harungi kowt..
aku mampu terima hakikat kesah yang tercipta di Penang sudah berakhir..
btw niat dihati mmg nak lepak Penang , nak stay sana sementara waktu tapi mcm 50-50 jep..
Seremban ,
oich nie laa yang rumit.. niat asalnya dulu laa last aku jejak kaki kat seremban tapi skrg tergerak aty lagi untuk kembali ke situ..
walaupun ada tercalit kesah sedih tapi dlm sedih masih ada coretan suka disana..
huhuuu dlm sedih ada kegembiraan even bukan kebahagiaan...
btw , mana harus aku pergi ea ? 
duhai pemikiran , tolonglah berfikir dengan waras !
duhai hati , tolonglah tenang dlm membuat keputusan !
hohohoooo ingin aku buang segala kekusutan sementara waktu ,
ingin aku lempar segala kesedihan saat nie demi kedamaian diri !

STRESSSSS ! hahahaaa bila stresss ini makan dia !!!!
arghhhhhhhhhhhhh... =_=!


06 Mei 2014

- Don't love -

8:17 PTG 4 Comments

I should go
I should hurry up and go...
Because my stubbornness will turn to tears
I should hurry so I won't see you left behind
A bit faster , I should hurry and go..
Our departing love , it's crying now
Our overflowing sadness spill out
It's hard.. even just one step forward
So I just stand crying with my back on you
Don't love , good bye will always come
It hurts so much that you can't even breath
I thought that it'd only hurt as much as i love you
That it'd be okey
That I could forget it
But no , it hurts thousand times more
I'm afraid 
Living with my eyes opened 
Because even if I'm searching 
I'm won't be able to see you
Instead of yearning for you
Living with my eyes closed is probably better
Again and again
It can't , can't happen
I keep telling to my self
Like a fool
Don't love , it hurts so much that you feel like dying
Tears fall each and everyday
I though it would be easy when a new love come..
i thought I could forget everything ,
That's what they said
But no , my love can't be that way..
for me..

Follow Us @soratemplates