28 Disember 2013

- bila ak sakit aty -

salam...
hey korang , sihat ? hurmmm actly ak xtahu nak merapu apa kat sini.. blur.. kosong.. empty jep rasa.. mcm tak sangka plak arini genap ari ak t'perap kat umah dan nie b'makna petang nanti ak akn kembali ke hostel.. *ikut aty nie mls ak nak duk ostel tapi..* . huh ! berat giler kowt aty ak nak balek ostel , rasa mcm terpaksa sangat2.. serius ak xsuka dgn suasana ostel skrg.. masing2 duk kata mengata kat belakang , spesis talam b'muka talam belaka ! kekadang ak terfikir kenapa laa ak bole b'kwn dgn dyorg * kwn tue kwn tapi ak ngn dyorg tade laa rapat sngt* . hurm...kenapa ea??? dyorg semua duk satu kelas tapi masing masing mcm tak puas aty dgn sikap sendiri.. kesudahannya ak laa jadi tempat utk dyorng mengadu.. arghhh , serius ak tersekat ditengah tengah.. ak lepak kat ruang tamu dyorg sibuk cerita psl bdak kat dlm bilik.. tyme ak masuk bilik, budak2 kat dlm bilik sibuk duk mengata bdak2 yg lepak ka ruang tamu ! entah2 tyme dyorg kat klas , masing2 duk kutuk ak plak ! mmg park too  u laa belaka !.. btw bagi ak mmg dyorng semua tak bole dibuat kwn kwot.. yes ! serius, ak lebih rela jd pendiam kat hostel , biar laa dyorng nak ckp apa pun.. bagi ak dyorng tak lebih daripada budak2 yang tak matang... bila tak puas aty, masing2  duk mengata kat belakang sdngkan bila kat dpn semua elok je b'kawan memanis muka, dlm diam2 sibuk nak ngadu bagai kat ak.. tyme ak bagi nasihat suruh face to face citer apa yang xpuas aty , sekor habuk xnak terima nasihat ak.. ishhh serius ak xfaham laa dgn pemikiran perempuan nie ! mcm rumit sngt pdhl benda tue xde laa serumit mana pun... arghhhh...

#mls ak nak merapu pnjang berjela.. mls ak nak fikir lebih lebih.. btw ak pun xtahu ape yg ak merapu.. apa yg ak taip sekadar meluahkan apa yang terbuku diaty.. so sesape yg xpuas aty mohon terus terang , tak guna nak simpan dlm pegi besi nun jauh didasar hati sendiri... cawcincaw , ak caw dulu ! salam...




26 Disember 2013

- student life -

Assalamualaikum...
hey korang , sihat ? fulamakkkk rasanya dah hampir 2bln kowt aku tak terjah blog nie.. HAHAHaaaa base laa , sbgai sorang student yang xberapa reti nak bahagi masa mmg mcm gini laa jd nyer =_=
btw ak dah b'jaya tamatkan 9bulan praktikal dgn jayanya...hahaaa dan skrg ak kembali b'gelar student utk 3bulan akhir...insyaAllah dipenghujung bulan Fabruari 2014 nanti ak akn final (;
meh sini ak share sedikit sbnyak pixca pixca bdk kls ak, hahaaa mcm mcm gaya yg ada setelah 9bln xjumpa...apa pun alhamdulillah, rasanya skrg kami semua lebih rapat dan lebih bekerjasama kowt dari sblum nie,..

nie reaksi muka masa kiteorg uat projek frst utk pendawaian menggunakan kondiut pvc,
btw owner si projek nie tgh gelabah sbb projek xm'jadi tyme kiteorg test
tapi still mantain dpt posing kowt dpn camera..
#jiejie #hilme #pakcu

nie laa sbhagian dari bdak2 klas ak.. hohooo bilangan asal 30 org tapi last2 diakhir
praktikal tinggal lagi 24org jep...btw dyoeng semua hantu posing (;

sementara tunggu turn utk snap pix paspot bagi lesen wiring,
kami sempat curi2 snap gaya kuak kupu kupu duli..
hahahaaa peace for all !

lalalalaaa saje je ak uat pix tue t'peleot mcm gitu... hahahaa
#pakchak #syiha #oren # pakchu #hilmi #pone
nie laa port lepak kami pepagi *tepi jln dpn bengkel*
hahaaa sementara tnggu lecture , kami b'santai
menikmati panorama pagi (;

peace
#jiejie #yie #oren #akim #himi #qayyum

#semoga persahabatan yang terjalin diantara kami semua b'panjangan dan utuh..doakan kami semua b'jaya lalui kesukaran dan kesusuahan saat menempuhi final exam nanti ye.... #ABM #wiring #wireman #batch2012/2013
- AKADEMIN BINAAN MALAYSIA WILAYAH TIMUR -
- WIREMAN -



22 September 2013

- teringat 'atok' -

pertemuan kita tak mungkin kan dapatku lupa
yang terindah dan yang teristimewa
menjadi sandaran dihati
andainya disuatu hari
harusku melangkah pergi
kenangilah segala memori
biar kekal hingga akhir nanti
setiap gurauan mengisi hariku
setiap tawamu hilangkan resahku
bagaimana nanti andainya kau pergi
hilanglah sandaran dihati
akanku ingatkan pada dirimu
setiap masa berlalu bermakna bagiku
mengenalimu dan menyayangimu
merubah hidupku
andainya kau tak merasa
apa yang aku rasa tidak mengapa
aku percaya ada hikmahnya
hanya ingin kau tahu perasaanku
inginku hadiahkanmu lagu ini
ikhlas dari hati
siapa hati aku yang kau rindu
akanku ingatkan kaulah sandaran dihati


take note : 'atok' , mlm nie sekali lagi airmata 'cu' jatuh sebab rindukan 'atok' . Hurmmmm dengar lagu nie , terus teringat kat 'atok' . Kenapa mesti semua nie terjadi antara kita ? kenapa mesti 'atok' tinggalkan 'cu' ? hingga saat nie 'cu' tak habis fikir apa silap dan salah 'cu' pada 'atok' . Semua yang jadi antara kita buat 'cu' rasa bagaikan satu mimpi . Rasanya baru semalam 'cu' bergelak tawa dengan 'atok' tapi hari nie 'cu' dah kehilangan 'atok' . 'atok' , 'cu' tak tahu dan tak pasti sama ada 'atok' ada stalker blog 'cu' ataupun tak tapi seandainya 'atok' terbaca entry nie 'cu' nak 'atok' tahu 'cu' sayang 'atok' , tlg laa bagi satu sebab yang munasabah untuk apa yang dah berlaku antara kita . kehilangan 'atok' buat 'cu' down sangat sangat. Hingga saat nie tade sape yang mampu ganti tempat 'atok' dalam hati 'cu'. tade sape yang berjaya hapuskan nama 'atok' dari hidup 'cu'. apa pun jadi , walau kat mne pun 'atok' berada sekarang nie , 'cu' nak 'atok' tahu 'cu' sentiasa doakan yang terbaik buat 'atok' . semoga suatu hari nanti kita akan jumpa kembali.. '


cu sayang atok

- nk tkar bckgrnd tp xreti -

hey korang , nampak x tajuk kat atas tue ???
 meh sini nak explain lebih detail sikit ea.
sebenarnya dah berbulan bulan terniat kat aty nie
 nak tukar background kat blog kesygan aku tapi tak tau laa plak mcm mana cara nya.. 
alaaa background yang ak pakai skrang nie keler dya putih kekosong sangat laa.
hahaaa bak kata orang putih polos gitu..
 hurmmmm meh klik sini NAMPAK TAK KALER PUTIH POLOS.
eh2 korang yang terbaca entry nie ada tak sesapa 
yang tahu mcm mana cara nak tukar background tue ea ? 
ada pape tuto yg blh dicdngkan tak ?
dah penat kot ak mencari tuto yang berkenaan tapi tak jumpa pun..
ada laa jgk ak b'tanya kat dua tiga orang sang blogger tapi dyorg pun xtahu pape..
hohooo mybe ak bertanya pada org yg salah kowt..*mybe laaa kn !
ak harap sngt ada sesiapa yg sudi huurkan bantuan ye..
heheheee kerjasama anda amat dihargai..
semoga Allah balas dengan seribu kebaikan, InsyaAllah
kbye! out -,-"


- seribu keinginan -

aku ingin menjadi alasan kamu tersenyum,
aku ingin menjadi alasan kamu bangkit di waktu pagi,
aku ingin menjadi alasan kamu bersemangat menjalani hari harimu,
aku ingin menjadi salah satu orang yang kau sebut namanya disetiap doamu kerana di setiap doaku ada namamu..
aku ingin menjadi orang yang pertama kau lihat di waktu pagi,
aku ingi menjadi orang yang terakhir kau lihat di waktu malam,
aku ingin menjadi pendamping setiamu,
aku ingin menjadi kisah terindah dalam hidupmu,
aku ingin bahagia bersamamu,
aku ingin menjadi titik terang dalam kegelapanmu,
aku ingin menjadi jawapan atas segala keraguanmu,
aku ingin menjadi alasan di setiap hari bahagiamu,
aku ingin menjadi ubat penghilang kepenatanmu,
aku ingin menjadi pendoa di saat kau kehilangan arah hidup,
aku ingin menjadi orang yang kamu sayang,
aku ingin menjadi orang kamu cinta,
aku ingin menjadi orang yang kamu tangisi di saat aku pergi meninggalkanmu,
aku ingin menjadi orang yang akan menghapus air matamu disaat kamu disakiti olehnya,
aku ingin menjadi seseorang yang kamu fikirkan setiap hari lalu tersenyum,
aku ingin menjadi seseorang yang setiap malam kau fikirkan sebelum tidur,
aku ingin menjadi seseorang yang kau rindukan setelah bangun dari mimpi indah..


*Ya Allah, tetapkanlah hatiku untuk selalu mengutamakanMu disetiap derai langkahku. AMIN..

- merapu -



3 PERKARA MUSTAHIL DALAM DUNIA!!

-Anda tidak boleh mengira rambut anda
-Anda tidak boleh membasuh kedua mata dengan sabun
-Anda tidak bolh bernafas jika lidah anda berada di luar

ok sekarang masukkn balik lidah anda,pergi sambung buat kerja

21 September 2013

- aku tak bisa tanpamu -

dengar suaranya aku rindu,
ingat dirinya aku ingin bertemu,
aku tak bisa musnahkan dirimu
tanpa cintamu aku lemah
sungguh terasa hampa hidupku
jangan biarkan ku musnah tanpamu
aku menangis bila aki teringat
saat bersamamu berdua denganmu
aku yang hancur tanpamu
aku yang hancur saat kau tinggalkan
saat kau menjauh dari sisiku
aku yang lemah tanpamu
aku musnah tanpamu..


*hadirnya insan kedua dlm hidup kita setelah kepergian dia tidak akan sama sepertimana dia yang telah pergi meninggalkan kita. kadangkala hati merindu tapi hanya kesakitan yang hadir dipenghujung rindu. kedatangan dia dinanti tapi bagaikan langsung tiada jawapan yang pasti. kenapa perlu merintih pada yang tak sudi? mengapa mesti berharap pada insan yang telah buah diri kita jauh dari hidupnya? hanya hati yang mengetahui sebabnya..

20 September 2013

- kesah kami -













#harap p'sahabatan yang terjalin diantara kami semua terpatri erat. insyaAllah.. amin.


- stress -

jika ada jodoh kita akan bertemu , buat masa nie biarlah kita berjauhan dulu.
jika benar diriku dicipta untukmu dan dirimu dicipta untukku..
walau sejauh mana , meski selama mana..
kita akan tetap bersatu..
bersabarlah duhai hati..

#tolong jangan paksa ak untuk menerima someone yang tak mampu ak terima ! maaf sbb hati nie masih tak mampu utk menerima kehadiran orang laen. even ak dah kehilangan atok tapi rasa sayang ak tetap utk atok.. even atok dah tak perlukan aku lagi tapi ak akan tetp disini bersama kenangan kenangan yang pernah terhasil antara kami. mybe sng bagi kamu tapi terlalu payah utk ak melupakan bekas kehadiran atok yg pernah wujud dlm aty nie. maaf , ak tak mampu menerima kehadiran org laen kerna hati ak masih menyayangi atok. ak terlalu cintakan dya dan ak sangat bencikan dya ! harap korang faham apa yang aku rasa dan tolong jangan paksa ak lagi ! 


19 September 2013

- jika -



  • Jika Allah menghadirkan seseorang yang menghadiahkan airmata , itu bererti Allah mendidik kita untuk lebih bersabar.
  • Jika kita tidak pernah mengusik kehidupan seseorang tapi dya melukai kita , saat itu Allah mendidik kita supaya lebih kuat.
  • Jika Allah mempertemukan kita dengan seseorang yang membuatkan kita tersenyum , saat itu Allah mengajar jika kepada suatu perasaan yang diberi nama bersyukur.
  • Jika tanpa sebab seseorang hadir dan menghina kita , saat itu Allah tengah mendidik kita supaya lebih redha dan memacu diri untuk lebih baik.
  • Rezeki itu milik Tuhan , semakin kita ikhlas memberi kepada orang laen , insyaAllah segalanya pasti akan dipermudahkan.





17 September 2013

- utk awk -

assalamualaikum...
pagi nie cuaca cukup indah kowt tapi hati aku dihentam rasa kesayuan . sayu ? oich xsangka ptg nanti ak dah terpaksa gerak balik ke Kuala terengganu.. sayunya , sedihnya , rasa berat hati sangat nak berjauhan dgn dya.
dear awk ,
ptg ne saia dah kena balik Kuala Terengganu , awak kat Kemaman jaga diri elok elok taw. hurmmmm saia sayang awak , saia xnak berjauhan dgn awak tapi saia faham kita masing masing ada komitment kowtt.. saia harap awak jaga diri elok elok , tlg jgn berahsia pape dari saia ples . saia percayakan awak . sepanjang saia stay sini , sepanjang awak disisi saia , saia belajar percayakan awak , saia belajar terima kehadiran awak 100% dan saia harap awak kekal disisi saia . awak , mmg kekadang saia jelous bila fon di tangan awak , padahal saia kat sebelah awak je kowttt.. awak mmg kekadang saia jelous awak mcm2 kat wechat dan fb tuee , tapi saia akn cuba memahami awak.. awak, saia nak awk tahu saia dah kembali syg awk semula ! saia hrp awk serius dan jujur ngn saia, saia xnak kehilangan awak. cukp laaa dgn segala kesakitan yang pernah hadir dlm hidup saia dulu , saia harap kehadiran awk kali nie utk menghapuskan segala kelukaan dan mewujudkan sejuta kebahagiaan ! saia syg awk ! saia harap nnt kita akan duduk bersama... i think i in love wit u -,-"

#beat , saia syg awk taw syg !!

13 September 2013

- lepaking at Kemaman, Terengganu -

yumyumyummmi , hahaaa thanks kat kwn baek ksygan ak sbb belanja mlm kat Restoran Sri Kalong , Kemaman ^,^
#Alhamdulillah , kenyang giler kowt !

oyeyehhhh , melepak kat MesraMall , Kemasik . hahaaa ronda pusing jejalan akhirnya jumpa laa 3helai t-shirt yg b'kenan di aty..
#thanks kwn baek kesygan sbb belanja Cool Blog dan Big Apple Donat (;

olalaaaa , ada yg belanja magnum Almond laaa plakkk.. rezki jgn ditolakkk (:

nmpk x background tue ? hah tue laaa pantai , Kemasik , Kemaman ! cantik x ? lawa x ?
oyeyehhhh meh dtg sini , comfrem korang wase syokkk giler kowt !

#thanks kat bestie kesygan sbb bwk ak jejalan kat area Kemaman nie.. ari first sampai ak follow si bestie pegi memancing kat Taman Nyamuk , Chukai.. serius best giler . hahaaaa even kiteowg pnyer tangkapan xde laaa bnyak sngt tapi yg pasti kepuasan dlm memancing tue tetp ada beb . thanks si bestie sbb bwk ak jejalan sampai ke pantai Cherating dan bandar Kuantan. hahaaaa thanks thanks dan thanks lg skli sbb bwak ak join ladies nyte kowang !!! oyeyehhhhh (:

11 September 2013

- lepaking at Teluk Kemang , Port Dickson , dn area Seremban -

tyme nie kiteorng tgah lepak kat area Teluk Kemang.. hohohoooo overnite laaa katanya..
#miss u alice !

pixca gedik kat City Park, Seremban 2 . serius best giler lepak sini mlm mlm . selain dari pada cahaya lampu yg cantik , kat sini jugak dijadikan tempat b'jog pd waktu mlm.
#alice , oren , mirul

sempat lagi posing ye , bhahahaaa nie dlm kete otw balik dari Port Dickson ke Seremban . oyeyeeeehhh setelah semalaman merayap dn melepak so apa kata kita balek tido dh rest dulu utk seketika !
#alice & oren

tiap kali pegi karokkkk comfrem ak akn request lagu 'Pada Syurga di wajahmu' , sbb lagu tue akn mengingatkan ak pada atok yg ak rindui ! btw thanks dear sbb nyanyikan lagu tue utk oren... lapchu laaa scandl (:
#via karaoke box , seremban utama

nmpk x background ? hah tue laaa City Park , Seremban 2 diwaktu siang . lawa giler kowt tempat nie... kat blkang kiteorng tue tasik taw, bnyak giler ikan besar2 kat dlm tue.. si kura kura pun ada.. btw kat sini dilarang keras utk memancing ye !
#mirul , oren , alice , mia

lalalalaaaa kami kat Pantai teluk Kemang , saje pegi lewat petang sbb nak tgok matahari terbenam..bahahaaaa oyeyeyehhhh hami hantu gedix gedix dpn camera !!!
#alice & oren . thonks to achik coz snap pixca kiteorg (:

lalalaaa dlm toilet pun smpt snap laa beb. tyme nie kiteorg singgah mkm mlm kat restoran ape entah yg area tepi pantai dekat Pantai Port Dickson. tyme nie disbbkan tnggu order lamabt sampai so koteowg pegi laa cuci muka smpil gedix dpn cermin utk skping dua pixca.. hahaaa
#oren dn alice

Pantai Teluk Kemang !
#alice dn oren

pisttt nmpk x kaki tue ? bhahaaa jst nk bagitahu tue kaki aku ! hahaa nie semua keje alice yg xnk snap pixca aku versi full . apapun thanks kat alice , achik dn mirul yang bawak ak jejalan xingat siang mlm tyme ak turun seremban !

lalalaaaa nmpak x si kecik tue , adib rayhan nama dya . olalaaa tyme nie kiteorg overnite overnite kat Port Dickson ..hohohooo tahan giler kowt mata si kecikk nie ...


bckground tue sbhagian area kat City Park , Seremban 2 

perut tgh lapar ! mknan lamabt giler sampai ! dan air yg diorder plak xsampai sampai lagi yg nie..
#nampak x muka tgh bengang ! bhahahaaa

oyeyeyeeeehhh tyme nie pegi karok kat Siang Malam , Seremban 2 .bahahaaa sempat lagi ak posing pelokkk tiang ! kaw ada ker ? diam diam sudaaaaa

aloooo t'senget plak pixca nie.. hah nie laa sebahagiaan dari geng lepak ak masa kat Seremban aritue..nampak x muka tgah kelaparan menunggu order yg xkunjung tiba.. bhahahaaaa
#oren , mirul , shasha , adib , efa , dany , achik , alice

dlm bus otw balek dari Seremban ke terengganu , tyme nie sayu giler aty kowt.. huhuuu thanks kat dyorng yang snggup antar ak kat Terminal Seremban dan tnggu smpai bus ak gerak.. btw sblum naek bus kami sempat pelok tiom laga laga pipi smbil menitiskan airmata..huhuuu sayu kowt , selama hampir seminggu ak akt Seremban , dyorng sentiasa kat sisi dan hiburkan aku. thanks jgk kat mak alice a.k.a mak sbb dh angap ak mcm ank dya sndiri.. btw skrg ak dah jd ank angkat mak


bhahaaa tyme nie smpai je kat pantai teluk kalong , kiteorng trus snap pix so nie laa hasil nyer !
#oren dn acik

karokkkk tyme , oren & alice
#via Seremban Utama

lalalalalalalalaaaaa oyeyeyeeehh karokkk !
#acik dn oren at Seremban Utama

bhahahaaa muka muka happy yang agak lapar . oyeyehhhh
#via Restoran ...... at Pantai Port Dickson .

olalaaaa City Park , Seremban 2
#acik dn oren , kami madu !
 
TAKE NOTE : thanks kat ACHIK , ALICE , MIRUL , DANNY , EFA , SHASHA , PANJANG dn si bby ADIB sbb lyn oren sebaek mungkin tyme oren kat sana . thanks sbb lyn kerenah oren dgn penuh kesabaran.. hihiiii iLOVEu laaa syg's !!!