31 Julai 2012

- excited giler TERbabas -

assalamualaikum...syukur ke hadrat Ilahir kerna aku masih ada kesempatan utk update belog neh... alhamdunillah kerna aku masih berpeluang untuk merasai nikmat ramadhan utk tahun nie.. semoga pada tahun yang akan datang aku masih berkesempatan untuk merasainya lagi.. amim...

ok kowang, tuh nampak ta tiket bus S.P.Bumi tuh ? heheheee.. actyl tiket tuh aku beli ptg tadi.. abes clas ptg td dlam  jam 4.30pm, aku terus pegi Terminal Bus Kuala Terengganu utk beli tiket tue...m'ambil masa sejam lebih ugk laa dari ABM Kuala Berang ke Kuala terengganu.. demi yang tersyg punyer pasal.. aku rela kowt merempit...dah laa tengah-2 bandar jem ngn orng yang berpusu-2 na balek keje dn pegi bazar... alaaa tapi semua tuh bukan penghalang laa utk aku... biar pun penat merempit dn tension dlm jem, tapi semua tue berbaloi kot... heheee.. demi si laici penyu'tua yang aku sayangi.... !

date : 03/08/2012
tyme : 09:30am
destinasi : Klang, Selangor



take note : awak, saia harap semua nyer akan berjalan dengan lancar... serius saia ta sabr na jumpa awk.. da hampir sebulan kowt kita ta jumpa.. hanya fb dan fon je yang jadi tempat utk kita m'gedix2.. heheee.. saia harap antara kita semakin matang dan bertambah matang dalam menilai sebuah perhubungan dikala kita berjauhan.. saia tahu antara kita masing-masing sibuk.. awak ada komitment ngn keje.. dn saia komitment ngn study.. tapi saia harap tuh bukan alasan utk kita bertengkar.. dn jarak yang jauh bukan satu alasan utk kita bergaduh kerana pihak yang ketiga...gegula kapas syg laici.. 

30 Julai 2012

- maafkan aku -

HERO
setelah kau pergi tinggalkan aku sendiri
baru ku sedar semua pengorbananmu
selama ini ku tak perduli ku persiakan hidupmu
keegoanku ini memakan diri

Tuhan tolonglah kurendu dya
kembalikanlah asmara cinta mekar sewangi dulu
kuharap engkau maafkanlah diriku
aku bersalah mempermaenkanmu
hingga membuat kau sengsara

berikanlah peluang untuk kali kedua
akan ku buktikan kasih dan sayangku
terhadapmu

HEROIN
mengapa dulu 
kau hancurkan hati ini
mengapa engkau
tak serius dalam cinta
kenapa kini baru 
engkau menyesali
sedangkan aku kini
telah dimiliki

HERO
berilah peluang untuk kali kedua
akan ku buktikan kasih dan sayangku
terhadapmu

Tuhan tolonglah ku rendu dya
kembalikanlah asmara cinta mekar sewangi dulu
ku harap engkau maafkan diriku
aku bersalah mempermaenkanmu
Ooo... dalam sengsara

take note : hey ! best ta kata-2 yg kat atas tue... "Tuhan tolonglah ku rendu dya.. lalalalaalaaa ~".. hahahaaa.. actly tadi aku layan lagu kat youtube.. tetiber t'layan lagu neh.. sekali dgr t'pikat ngn sore si penyanyi.. bila dgr plak skli lagi aku jatuh berkenan kat lirik lagi neh... m'dalam giler kowt maksud yg si penulis na sampaikan neh... lebih kurng acm kisah cinta ta dihargailahhh... bi si cinta beralih arah.. baru laa si jantung tuh menyesal.. tapi syg nyesal kemudian ta berguna.. sbb si cinta dah jumpa someone yg bole take care dya jauh lbh baek lagi dari si jantung tuh... bla bla blaaaa.... 

28 Julai 2012

- happy -

alhamdunillah.. aku happy mlm neh.. baru lepas gayut.. huhuuu.. aku rasa acm da dpt dya yang lama.. yang happy dn kuat nyakat.. aku b'syukur dan harap dya akn sentiasa happy acm mlm neh...dn mlm2 sebelum dya jejak kaki ke alam praktikal... mlm neh aku tersenyum lebar... puas sbb dpt gayut ngn dya lama-lama... puas sbb dpt lakukan sesi meluah problom kat dya.. huhuhuu....


take note : awak, saia tahu awk akn baca entry neh.. so saia jst a say thanks sbb kmbali happy kn hari-hari saia.. heheee.. thnks ugk sbb tadi bersusah payah pergi ushar terminal meru demi saia.. hurmm.. sorry sbb dah susahkan awk dan wawa.. awk, thnks utk semua yang awk lakukan utk saia taw.. thnks sngat-sangat.. saia hargai semua tuh.. saia harap kita akn kekal bersama.. happy selamanya... kekalkan sikap brutal awk ea.. heheee.. disbbkan brutal awk laa saia syg awk.. makin ari makin syg.. bertambah syg lagi ngex ! gegula kapas syg laici
hanya saia mahu awk sorang yang macam awak untuk saia

27 Julai 2012

- kingdom queen control -

npa mata b'kaca tiap kali tgok pix awk ?
sebak je rasa didada bila t'ingat kat awk...
sedar2 dah senyum dlm tangisan disbbkan awk
saia rendu awk laa awk ♥ ej :/

hurm... malam neh npa otak mcm beku je... lemak-lemak tepu makin meningkat ke erk... huh ! aku kusut.. aku blur.. aku mantol.. aku...aku..dn aku.. actly tyme neh semua benda bersimpang siur dlm kepala.. otak plak acm ta na berfingsi jerk utk sementara waktu.. penat berfiir kowt...napa semua yang aku buat acm ta kena jerk.. ana ngn aku neh... aku benci laa situasi neh... dh laa ngn perot meragam.. alahaii dugaan apa plak yg dtg gedubuk neh... siyeh nyesal aku minum air coke tuh tadi.. konon na rasa laa kn, skrg padam muka aku.. baru aku kenal erti penyesalan ats kesakitan... huh !.. aik ngeluh lagi ea.. ta penah ke ngeluh.. huh ! ngeluh mmg penat tapi lagi penat klau ta ngeluh kowt.. aku syg dya...aku rendu dya..aku perlukan dya.. sebut je pasal dya.. sentuh je tentang dya.. napa laa sng sngat airmata aku mengalir ea.. Ya Allah bertapa rendu giler nyer aku kat dya hanya ngkau yang tahu.. sungguh ! aku redu dya.. tngok pix dya.. aty aku sebak.. baca mcg2 dya buat aku nangis dlm senyuman.. mak aikkk nama sensitif sngat aku neh... aku terlalu rendu kan dya... dulu siang ari kami msg memanjang.. aku kat clas.. dya kat umah.. kami tetap mcg.. lecture kat depan..aku kat blang sibuk taip mcg bwah meja... then bila dya reply aku senyum sosowang... nasib lecture kat perasan aku meroyan... hurmmm... tapi tuh dulu.. tyme life dya sbgai student yang tgh cuty sem... skrg life dya sbgai bdak prkatikal plak... dn aku plak still lagi sowng student...life dya sedikit bzy smpaikan kekadang aku plak yang ertunggu-tunggu mcg dri dya... aku rendu na gayut ngn dya lama-lama.. rendu na nyakat dya.. serius aku rendu semua tuh... hurmm.. aku teringat kat dya.. airmata gugur lagi.. sejernih airmata aku jernih lagi kasih syg dn rendu aku kat dya... aku harap dya kat sana ta lupa kat aku... even jasad kami jauh.. tapi hati dn jiwa kami tetap dekat... arap dya dapat selesakan diri kat tempat baru...dan aku tetap ratu yang satu dya aty dya.. sbb dya king yang satu di aty aku...


GEGULA KAPAS SAYANG LAICI

- ples ! jgn sakiti -

aku manusia yang punya perasaan
yang ingin disayangi dan menyayangi
mahukah engkau cuba untuk mengerti
akan kisah hidupku yang sebenarnya
apakah erti sebuah kata cinta
jika hanya melihat yang baek sahaja
tolonglah aku dan jagalah aku
cubalah menerimaku seadanya
jangan sakiti hatiku lagi
jangan seksa diriku lagi
membuat aku semakin merana
dengan kehidupanku ini....


25 Julai 2012

- sorry toucing lebih -

awk, mlm neh tetber saia rasa sedih.. ta tahu sbb apa.. rasa sensitif sngt.. hurmmm myb sbb rendu kat awak kowt.. awk, saia rendu na mcg ngn awak mcm dulu.. rendu na gayut lama ngn awak... rendu na nyakat awak.. huhuuu.. saia rendu semua tuhhh... npa ngn saia mlm neh ea ? saia teringat kat awak... airmata neh laju je bila kenangan ngn awk terjah dibenak ingatan saia.. awk, saia takut nnt semua nyer akan berubah.. saia takut nnt awk akn berpaling.. bukan saia ta percaya kat awk tapi kekdng entah laaa.. aty neh takut kehilangan awak.. pengalaman lalu uat saia fobia.. saia penat ngn janji bagai last2 saia gak yang merana... awk, saia syg awk.. saia syg persahabatan kita... saia syg perhubungan kita.. saia syg kenangan kita.. saia syg masa-2 lalu kita bersama... saia syg semua tuh.. saia ta na kehilangan awak.. saia ta na kehilangan semua tuh... hurmm... 

take note : awk, saia tahu awk akn baca entry neh kan.. actly entry neh mmg utk awk pun.. sorry sbb saia ta dpt na kawal airmata tyme merapu psl entry neh... saia tahu dlm idup neh kita kena fikir postif tapi kekdng setan hasut saia supaya fikir negatif pasal awk.. huhuuu.. sorry awk.. saia na awk tahu saia syg awk... awk jiwa saia.... 
gegula kapas sayang laici, cu sayang atok, aen sayang ej


22 Julai 2012

- awk klang saia terengganu -
" Sok syg da na p klang..mkin jaoh ngn cyg..insya,allah lau de rezki kte jpe k..jge dri elok2..ta mo nkal2 taw gegula kapas..lebiu..♥..jauh d mte sntiase d aty.."
" slmt mnjlani ibdah pose.. "


take note : awak, thanks sbb post kata-2 tue kat wall saia.. thnks sangat-2 awu sbb saia rasa acm dihargai sangat.. hurmmm.. sedih plak saia baca.. ta sangka jasad awak akn semakin jauh dari saia.. awak, saia harap awak selamat sampai klang. saia harap awak dapat biasakan diri kat sana. i'Allah nnt hujung minggu bila saia free, saia turun sana ea. saia harap hubungan kita kekal. jarak bukan satu alasan utk kita bergaduh... saia takut kehilangan awak. apa pun berlaku saia try utk jadi yg terbaek disisi awak. saia tahu antra kita masing-masing ada komitment kan, so ples laa jgn jd kn semua tuh satu topic utk kita bertengkar k... saia na awk tahu, sejauh mna pun awk pergi, sesibuk mna pun situasi kita tapi ingatan saia kat awak ta pernah padam.. tiap hari tiap saat saia rendu kat awak.. kenakalan awak ta pernah ilng dari ingatan saia.. senyuman awak uat saia bahagia syg... huhuuuu... saia harap awk kt sana jgn nakai2 ea... gedix pun ta boleh lebh-2 lagi tyme bulan pose mcm neh... huhuuu....  
gegula kapas sayang laici


20 Julai 2012

- anniversary & pose -
HAPPY ANNIVERSARY SYG !
SAIA SAYANG AWAK !

hanya dirimu yang ku cinta
takkan m'buat aku jatuh cinta lagi
aku merasa
kau yang terbaek utk diriku
wlau ku tahu kau ta sempurna
takan m'buat aku jauh darimu
apa adanya
kukantetap setia kepadamu
Tuhan jagakan dya
dya kekasihku kan tetap milikku
aku sungguh m'cintai
sungguh menyayangi setulus hatiku

take note : saat neh hanya jari jemari yang mampu aku rapatkan .. menangkupkannya..lalu b'doa memohon agar Dia selalu m'jagamu.. dikehenigan neh, aku memanjatkan kesyukran kerna dgn limpah dn kurnianya kita mampu bertahan dan mempertahankan sebuah kasih yg terjalin erat. awak, happy anniversary syg ! saia happy sepnjang ngn awak.. saia bagahia ngn kerenah awak.. saia senang ngn sikpa awak.. saia tersenyum melihat gelagat awak.. saia giler bila awak tiada dpn mata... thnks syg sbb hadir dalam hidup saia.. awak da berikan saia sinaran cahaya yg membuatkan saia tersenyum bahagia.. saia bersyukur dpt awak.. sbb awak memahami situasi saia.. awk fhm sikap dn pe'el saia.. awak punyai tahap kesabran yang tinggi sbb mampu b'than ngn sikap saia.. heheee...jap lagi jam 12:00am (21 Julai 2012)...saia bersyukr dn happy sbb anniversary kita dan frst ramadhan jatuh pada hari dan bulan yang sama.. moha keberkatan ramadhan terkena pada relation kita syg... lebiu mucux.. gegula kapas syg laici !


19 Julai 2012

- sekuntum super wiregurlz -
kaler orange tue jaket utk wireman
kaler kelabu jaket utk ABM
yg baju itam tue yoe, bdak yg paling rapt ngn aku..
bdak yg pkai raybn tue yb, leader wireman
yg kepala t'juntai tue syiha, bdak yg b'bulu mata lentik
yg pkai tshrt round net tue domey, bdak yg suka nyakat aku
neh laa ragam bdak wireman..
spew kata lelaki ta suka posing ??? ambek kaw skali dyowng  lagi over dari aku laa bila  jumpa camera..! hahahaaaa mcm-2 gaya yang terpamer.. apa pun dyowng mmg terbaek laaa... 
take note : thanks kowang sbb melayan kerenah aku.. thnks sbb bnyk tlg aku siapkan tugasan.. hehee.. thnks sbb selalu komplot ngn aku dlm bab-2 ponteng clas.. thnks ! thnks ! dn thanks ! sbb kowang ta pinggir dan abaikan aku even aku bukan sama spesis ngn kowang.. aku harap kita semua dapat habiskan masa 2toun neh ngn happy dan enjoy... enjoy-2 ugk tapi jgn smpai ta grad suda ea... apa pun thnks sbb kowang selalu ajak aku follow sekali tiap kali kowang uat plan.. heheee.. thnks skali lagi sbb kowang selalu belanja aku mkan ABC hmpir setiap ptg.. lalalaaaa.. aku mmg suka pun paw kowang... kuikuikuiii.. syg kowang bebudak wireman !

18 Julai 2012

- nasi dah jd bubur -
alkisah neh berlaku di sebuah negeri selatan tangah air.. mengisahkan sepasang kekasih yang saling menyayangi antara satu sama laen.. si bf seorang patner yang romentik tapi sedikit panas baran.. si gf plak seorang awex yg jenis memahami, penyabar dan matang dalam berfikir utk membuat sesuatu keputusan.. mereka couple sudah hampir 2tahun.. setiap hari dunia mereka disinari kasih sayang dan kebahagiaan.. tapi ada laa dlm couplekan, so mesti ada gax kadang kala salh faham.. dan setiap kali mereka gaduh mesti si gf yang mengalah even kesalahan tuh dari si gf.. suatu hari si gf mintax putus dari si bf.. "ddy, mmy na cakap sesuatu neh. mmy rasa myb cukup setakat neh relation kita", ujur si gf pada buah hatinya... "hah, apa yang mmy cakapkan neh ? napa tetiber ckp mcm neh ? mmy dah ta syg kat ddy lagi ker ?", si bf terkejut giler ngn tindakan awex dya.. "mmy sygkan ddy, tapi selama mana kita mampu bertahan syg ? sampai bila kita na mcm neh ? better kita bawak haluan sendiri lepas neh", ujur si gf sambil menahan sebak dihati. "hey senang kaw ckp kan ! kaw ingt sng-2 ke aku na lepaskan kaw hah ! jgn mimpi laa kaw na bralih arah sbb kaw hak aku. kaw milik aku", blas si bf ngn kasar sambil tangannya mencengkam lengan si gf.."ddy ples laa jgn buat mcm neh. mmy syg ddy sbb tuh mmy uat semua neh. mmy ta na ddy menyesal kemudian hari. klaw ddy beto2 syg kn mmy ples lepskn.. kita break tapi still boe jd kwn kan syg", si gf memujuk sambil berdoa semoga segalanya dipermudahkan.. "huh, hotak kaw leps break jadi kwn.. mmg takk laa kowt.. mmy tahu kan acm mne ddy sygkan mmy tapi knapa sanggup uat acm neh kat ddy. mmy da ada owg laen ea ? sapa ? lelaki k penk ? ples jgn tinggalkan ddy", ujur si bf sambil menatap mata bundar milik insan yang dya sayangi.. namun ternyata si gf tetap berkeras utk berpisah... "kalau beto kaw da ta syg aku pergi laaa.. blaa dari hidup aku.. aku benci tengok muka kaw.. aku menyesal sbb knl kaw dulu bodo.. kaw akn nyesal nnt sbb tinggalkan aku.. kaw ta kan jumpa owg laen yang bole sygkan kaw acm mne aku syg kat kaw..jgn kaw tunjuk lagi muka kt dpn aku.. jgn sampai aku pecahkan muka kaw sial !", si bf meluahkan segala amarahnya.. si gf hanya memekakkan telingan sambil menahan airmata... hari-2 mendatang si gf lalui dengan ditemani airmata.. setiap kali si gf rindu kat si bf, dya akn on9 fb dan bkak wall si bf.. 'awk napa awk snggup tinggalkan saia ? mna janji yang pernah awak tuturkan dulu'..... 'mmy, ddy rendu sangat-2 kat mmy ! ddy rendu kenangan kita.. knpa mmy sanggup seksa ddy mcm neh'... 'mmy balek laaa, ddy sdmam sbb rendukan mmy.. sapa na bagi ddy mam ubat..spa na btkan bubr utk ddy '.....'aku benci kau ! kau seksa hidup aku ! kau seksa jiwa aku ! '...... 'aku akn try lupakan kenangan kita. kaw dah mati utk aku skrg ! pergi mampus laa ngn cinta dn janji kaw tuh sial.. '.... airmata si gf menitis tatkala baca apa yang ada di wall si bf... ternyata si bf sudah mula membeci si gf...suatu hari si gf hantar mcg kat si bf 'salam awk, saia mntax maaf if tndakan saia sblum neh uat awk merana. saia mntax maaf, mntax ampun dan mintax halal segala makan minum selama kita bersama. maaf andai selama neh saia ada sakedkan aty awk, maaf atas segala kesalahan yang telah saia lakukan. dan saia mntak awk halalkan segala benda yang telah awak bagi kat saia.. saia sayang awk dan hanya awk yang bertahta dihati saia selamanya'...si bf baca dan terus reply 'kaw sapa ? kaw na apa lagi contct aku hah pempuan. aku benci kaw. aku ta kan maafkan semua kesakitan yang telah kau bagi kat aku. leps neh jgn contct aku lagi ! pergi jahanam laa kaw ! kau mampus lagi bagus. baru puas hati aku'... sentap... hati si gf  tersentuh ngn msg yang telah si bf hantar. sungguh dya ta menyangka si bf telah buang dya sejauh mungkin dari hidupnya.. segala kenangan mereka bersama terbayang di mata si gf...seminggu lepas kejadian tersebut seorang kawan si gf datang berjumpa si bf... kawan si gf telah menyerahkan sepucuk surat kepada si bf. si gf telah amanahkan kawan dya supaya serahakn surat tersebut kepada si bf sekiranya sesuatu berlaku pada dya..  'awak, terlebih dahulu saia susun 10 jari memohon kemaafan dari awak. saia harap awak dapat maafkan segala kesalahan saia. dikeheningan ini hanya airmata yang mampu mengalir seakan mengerti akan kesedihan aty saia.. saia rendu awak.. saia rendu gelak tawa awk.. saia rendu rengekan awak.. senyuman awak tidak pernah lengkang dari ingatan saia.. hilai tawa awak sentiasa terngiang di gegendang telinga saia.. awak, selama neh hanya awk yg saia syg.. hanya awk yg saia cinta.. dan hingga ke saat neh hanya awk yg terpahat dihati.. saia bawa cinta kita hingga pe akhir hayat saia. biarpun cinta kita cinta terlarang tapi saia bahagia ngn awak. saia tahu awk bencikan saia... saia tahu awak dah buang saia dari hidup awak... awak, saia na awk tahu, sebenci mna pun awk kat saia, saia tetap syg awk.. seteruk mna pun lynan awk pada saia saia tetp bertahan sbb saia syg awk.. saia sygkan cinta kita.. maaf sbb ta mampu pertahankannya lagi.. sai ta mampu awk.. saia tahu saia ta mampu bahagiakan awak.. saia bodo sbb tinggalkan insan yang menyayangi saia.. percaya laa apa yang saia lakukan neh bersebab.. awak, tika awk baca surat neh, saia dah pergi jauh dari hidup awak.. kata-2 yang pernah awak ucapkan dulu dah pun jadi kenyataan.. saia harap awk dpt doakan ketenangan dan kesejahteraasn saia disana.. halalkan mkn minum saia sepanjang kita bersama..maafkan salah dan silap saia.. saia mohon kemaafan dari awk sekihlas hati saia..'.... si bf menangis setelah habis baca surat tue..  dya termanggu seketika dgn apa yang telah berlaku.. "sabr laa jef, Allah lebih sayangkan iza.. kita sama-2 laa doa moga dya tenang kat sana. jef, aku nak mintak maaf bagi pihak iza. aku tahu kau mungkin benci dya. percaya laa jef, selama neh iza ta pernah curang ngn kaw. dya syg sangat kat kaw. dya mntak putus tue sbb dya tahu dya ta kan hidup lama.. dya ta na kaw derita lepas dya ta da nnt. kaw tahu ta bertapa seksa nya dya bila kau benci dya.. kau maki-2 dya kat wall kau. kau kutuk dya, kau hina dya.. jef kaw tahu ta iza baca semua benda yang kaw post tue.. hingga saat2 terakhir dya pun still lagi dya ingat kat kaw.. dya suruh aku sampaikan salam sayang dya utk kaw. dya ckp kau laa insan frst dan last yang dya sayang.. dya ckp dya bahagia ngn kau walaupun kdng kalau kaw tue berkasar.ngn dya..hurm....sebenarnya iza hidap kanser hati.... dya tahu harapan dya utk hidup terlalu tipis sbb da sampai tahap akhir.. risiko terlalu tinggi kalau dya opret so dya ambek kptsan utk biarkan je.. hari2 yg dya lalui aku tgok hnya dgn airmata.. dya pelok gambar kaw smbil nangis.. nama kaw ta pernah putus dari bibir dya.. tuh kat dlm kotak tuh ada barang-2 yakg kau pernah bagi kat dya dulu. dya cakap kalu kaw ta suka buang je.. mungkin dya da ta berharga di mata kaw tapi kau laa permata di hati dya..dah laaa, aku pergi dulu.. jef, aku harap kau tabah ea.. iza tana kau bazirkan air mata utk dya...dya ckp airmata kau bernnilai.. mahal sangat  ", ujur kwn si gf smbil sendu di hati... lantas berlalu meninggalkan si bf keseorangan... si bf menyesal ngn tindakan dan kata-2 yang pernah dya lontarkan. namun segalanya telah terlambat.. dya hanya mampu merintih dan merintih menyesali akan apa yang telah berlaku... saat itu si bf berjanji akan berubah.. 


nukilan :by : ORANGE VIVAZ


17 Julai 2012

- dunia aku  -
" t'sentuh pada hati "
" nilailah dengan mata hati "
" indah bukan pada zahir "
" tapi terletak pada tutur "
" t'hampar pada pekerti "
" t'serlah dengan kesopanan "


mendung berarak dalam hidupku
tak siapa tahu derita kalbu
tiap jelmaan malam dan siang
airmataku bagaikan hujan
usahlah diri ini dibezakan
usahlah diri ini disisihkan
kita semua di pentas dunia yang sama
kusedar diri serba kekurangan
meratap dan mencari perlindungan
darimu insan ku gantung setinggi harapan
pada mereka yang membantu
redhakanlah aku
setiap budi yang diberi
ku bawa ke mati
terima kasih pada mu teman
selamat tinggal aku ucapkan
dimalam sunyi yang memisahkan
airmataku bagaikan hujan

take note : aku bahagia ngn dunia aku.. aku bahagia ngn dya.. aku bahagia ngn mereka... biarpun dunia kami dunia yang dipandang tidak bernilai namun kami bahagia.. hidup kami so biar kami yang tentukan.. hati kami tak siapa yang ketahui.. bukan keseronokan yang kami kejar, bukan kepuasan yang kami cari tapi kami mencari sebuah keserasian.. sebuah keselesaan... kami mencari sebuah ketenangan.. biarpun kami dianggap tidak bernilai tapi sikap dan perangai kami tidak seteruk seperti yang dianggap.. kami punyai impian, kami ada cita-cita, kami ada matlamat hidup.. biarpun kami acm neh tapi kami ta pernah ganggu hak dan privcy owg laen... kami dgn dunia kami... dunia aku dunia plu..


16 Julai 2012

- aku touching k apew neh ? -

tengah-2 msg bole plak awk ckp ' cyg..soe taw..syg ni mang mbosnkan..lau da jemu t ckp je k...tc...'...hurm... nape tetiber awk ckp mcm tue ea ? awk bosan mcg ngn saia ? awk da jemu ngn pe'el saia ? then saia tnya awk ' syg npa neh ? toucing sbb cyg dgl ta pegi mam ea ?'...dan awk reply ' syg juz gtaw jep...syg taw t one day..prasaan jemu 2 akn hggap gax at cyg...'.. huhuuu.. jwpan yg simple dari awk kan syg... sentap aty saia baca mcg tue... terhinggap rasa pilu kat aty neh.. saia tanya awk kenapa dan awk ckp ' mluahkan pe yg spatotnya..huhuu cyg p la tdow'... sng je kan jwpan awk.. awk, mata saia terus ta ngatok.. saia trtanya-2 npe tetiber awk ckp mcm tue ea ? saia reply ' apa syg ckp neh ? myb beto apa yg syg ckp tp jst stu yg cyg na syg thu.. aye syg awk.. struk mna pun awk aye trima sbb awk adalah awk... awk ta hipokrit dimata aye..aye trima smua klbhan dn kekurangan awk.. k laa na tdow'.. awk, myb awk angap saia neh manja kan.. keje saia hnya tahu nangis je mamanjang tapi itu laa saia.. bila saia sygkn someone, aty saia jd sensitif.....myb awk akn jemu ngn sikap aye.. awk akn fead up ngn perangai aye tapi ini lahhh aye... utk tyme neh aye sedih sbb awk acm ta percaya dgn cinta dn syg aye pada awk... hurmm.... aty neh trfikir kenapa tetiber td awk ckp mcm tue ea ? adakah aty awk akn berubah suatu ari nanti ? adakah aty saia yg ada dlm jsad awk skrg akan diganti dg aty yg laen ? hurmm.. semua tuh saia terfikir, dn semua tuh menakutkan saia... awk, relation kita hampir genap sebulan.. saia pernah ckp kat awk kan, sblum neh hmpir sebulm or lepas pada sebulan saia mesti akan merana.. adakah utk sekian kali nyer dgn awk neh, saia pun akan merasai kesakitanan yg sama ? adakah saia akan merana lg utk sekian kalinya ? hurmmm.. apa pun berlaku saia pasrah.. klau awk da fead up ngn sikap saia ples ckp.. klau awk da jemu ngn kerenah saia ples terus terang.. even kebenaran tuh akn menyakitkan saia tp tuh laa yg terbaek.. jgn bahagiakan saia ngn pembohongan tapi bahagiakan saia ngn kejujuran biar pun kdng kala kejujurn tuh menyakitkan...apa pun berlaku saia na awk tahu, saia syg awk.. apa pun na jadi lepas neh jadi laaa.. andai saia kehilangan awk saia pasrah.. biar pun aty ta rela kalau tuh bole membahagiakan awk saia terima.. tapi saia na awk tahu, cukup laa awk yg terakhir yg hadir dlm idup saia... biarpun awk ukan yang pertama... 

take note : utk awk, saia tahu awk akn baca entry neh.. yes ! mmg entry neh utk awk pun.. sorry awk, saia sndri ta tahu nape tetiber saia jadi sensitf.. saia ta tahu napa saia p'besarkan benda neh... pdhal benda kecik je kan...serius saia ta tahu... huhuuu ! saia mintax maaf if awk terasa ngn sikap dan perangai saia.. saia mintax maaf if awk terasa or kecik aty ngn tindakan dan kata-2 saia... saia syg awk.. saia takut kehilangan awk.. kalau bole saia ta na tanggal 21 julai tuh muncul.. serius saia ta naa.. saia takut kehilangan awk... saia da ta sanggup laa utk merasai kesakitan akibat kehilangan.. syg saia awk... gegula kapas syg laici...


- rendu tiada nokhtah -

hampir semusim cinta kita bersemi
meninggal kesan seribu kenangan
manis dan pahit kan kuabadikan
tidak lupa seumur hidupku
didada ini penuh kaseh sayang
yang kudambarkan hanyalah dirimu
adakalanya bila ku termenung
airmata jatuh berlinangan ke pipi
ku rendukan kenangan denganmu
mengapa kita berjauhan
disaat ku memerlukanmu
laluan rendu yang ku harungi
bagaikan menempuh badai
meronta-ronta dalam kalbuku
renduku tiada noktahnya
apa yang paling aku harapkan
cinta kita akan berkekalan
tanpa sebab dan alasan
kita pasti bahagia berdua 
hingga ke puncak cinta bahagia

take note : awak, saia mengharapkan sebuah kejujuran dalam sebuah perhubungan.. saia mengharapkan sebuah kesabaran dalam melayani kerenah saia.. saia mengharapkan sebuah keikhlasan dalam sebuah ikatan dan saia mengharapkan sebuah ketulusan dalam sebuah kerenduan.. hanya kesetiaan dan kejujuran yang sai apinta dari awak... ples ! jgn ragut kepercayaan dan kebahagiaan yang telah saia pertaruhkan utk bersama awk syg ! gegula kapas s a y a n g laici

14 Julai 2012

- aku suka dya -
t'cetus laa al-sketsa utk mlm neh.. 

 D :: tapa .. lau on9 msti rmai kwn chat cyg an..tman borak2..gosip2..
A :: tada pun.. fb jst bkak orange vivaz II... promot belog kt group blogger..aye borak2 ngn aok je syg
D :: ye dop..orange vivaz an tip top..hehe.. untong aye dpt aok..tp esau aye na jge aok..huhu..tip top sgt boh..
A :: hahaha.. jgn kutk aye..aye syg aok sowng je ngex
D :: cyg2...aye ta ske n ta na tlalu ngokong aok..aye ta kisa aok na wt pe pn..kdg2 je aye cm kwl ckit aok neh..tp ble aye talu biar jgn ngat aye ta syg aok plak..aye juz ta na talu cantas hak n kbebasan cyg..pepn aye ttap cam owg laen..esau ttap de..aye tau aok pndai jga dri n basnye..
A :: aye ta kish smua tuh...aye bhgia dn slesa ngn sikp awk syg
D :: lau de pape yg cyg tacink or ta ske..gtau jep k..t syg cbe wat smthing tok beki blk pe yg spatotnye..
A :: ye syg..syg2 sorry sbb aye ta serometik dan selembut owg laen ea
D :: syg ske cyg yg skr..syg ag la ta romentik..ta brutal..ta hot cam penx2 laen...
A :: dsbb kn aok bkn mcm dyowng laa aye syg aok..tau2
D :: thnks ngek..cyg2 meh sni na cubt lengan...

take note : utk awk yg saia syg, thnks sbb fahami situasi saia. saia tahu jarak antara kita terlalu jauh tapi tuh bkn alasan utk kita sama-2 memusnahkan hubungan yang telah kita bina. mungkin terkdng kala setan akan m'hasut awk supaya m'benci saia dn begitu sebaliknya, tapi saia harap kita sama-2 bertahan ngn segala dugaan dan godaan yang mendatang. saia harap awk ta fikir benda yang bukan-2 tentang saia dan saia try sehabis mungkin utk berfikiran positif tentang awk... hehee.. mcm yang selalu saia kata ' dlm hidup neh kita kena pikir positif even kdng kala ada gak perasaan negatif '. please don't leave me, don't play with my feeling, i don't want to hurts antmore.. pass is pass, i want to start a new life just with you, i need you, i love you !

p/s : kaler orange kesukaan saia, kaler pink kesukaan si dya.. dn kaler hijau kesukaan kami bersama...


11 Julai 2012

- nukilan dari hati -
let me tell you that i love you...and never wanna wrong you..take my hand baby...come go through with me...let me tell you that i miss you...and never wanna lose you...you're my heart baby...my life is incomplete without you


take note : gaduh-2 mmg adat dlm couple kan ? acm tuh gak ngn aku.. actly entry kali neh kisah selisih faham antara aku ngn sidia... mlm tadi kami sedikit tegang disbbkan owg ketiga.. tapi alhamdunillah sbb segala nyer kembali pulih.. tapi untk hari nie, pagi tadi ketegangan tuh kembali tegang dn bertambah tegang... deraian airmata kau gugur mengiringi kesedihan yang menggunung. yes ! aku akui semua neh salah aku. tapi serius ta terniat dan terlintas dihati utk sakitkan hati dya. salah aku kowt sbb ta share ngn dya prob aku... tapi niat aku baek.. aku ta na dya salah faham ngn situasi aku ngn masa lampau... aku harap sangat dya mengerti situasi aku.. serius aku mmg buntu utk seketika tadi.. apa yang terlintas dihati hanya laa ketakutan sbb aku bakal kehilangan dya.. hilang dya ? omg makna nyer sekali lagi aku kan kesakitan ? tak ! aku ta sanggup kehilangan dya ! aku ta sanggup na lepaskan dya ! tapi andai tuh yang dya mintak aku merelakan saja even hati merana asalkan dya bahagia.. drama airmata berlaku dalam jangka masa 2jam.. aku plak sepanjang drama berlaku hanya airmata yang temani aku.. dya ? aku ta tahu dan ta pasti.. myb dya pun nangis kowt tapi ta tunjuk.. sbb setahu aku dya kan 'brutal'.. alahaiii nnt jatuh laa saham sbb kaw2 aku akn nyakat dya...heheeee.. apa pun berlaku, alhamdunillah kini semuanya kembali stabil. kami kembali jd 'sweet couple like gegula kapas dan laici' acm biasa..segala kekusutan berjaya diselesaikan walaupun dlm keadaan yang sedikit memilukan.. huihuihuiii...

p/s : awk, saia tahu awk mesti akn baca entry neh kan.. saia tahu awk mesti senyum sowng2 kan.. apa yang saia na kata kan kat sini, saia mintax maaf sbb dah terusik emosi awk.. maaf sbb dah kusutkan jiwa awk dan sorry sbb uat drama pepagi buta tadi... sorry sngt2 ea syg.. saia syg awk, saia rendu awk.. hati saia hanya satu dan ianya milik awk.. jiwa saia hanya satu dan ianya dah ditakluki awk.. saia harap kita lebih matang dan tabah utk harungi segala desis desus dan rintangan yang datang.. jarak jauh bukan satu tiket untuk kita sama-sama bunuh rasa percaya yang hadir tapi jadikan ianya satu peluang utk kita lebih memahami dan saling percaya antara satu sama laen. saia tahu kekadang saia ta matang sbb selalu nyakat awk, selalu kenakan awk tapi saia matang dalam menilai kasih sayang awk utk saia. sesungguhnya saat nie dan hari yang mendatang, hanya kasih sayang dan perhatian dari awk yang saia perlukan.. gegula kapas sayang laici

setiap kenakalan, gelak tawa dan senyuman awk terukir indah dihati saia


- maafkan saia -
dear my syg.. saia tahu awk mesti akan baca post neh kan.. sbb awk kn p'skodeng saia yang paling tegar.. 
frst-2 saia na mintax maaf sbb mlm nie saia dah t'ilangkan mood awk.. serius ukn niat saia na uat awk sedih.. saia faham apa yang awk rasa.. sbb saia pun merasai benda yang sama.. awk, sorry sbb saia pick call 'J', sorry sbb td saia mcg ngn 'J'. awk marah saia ? awk bad mood ngn saia ea ? hurmmm.. bila saia tnya awk ckp awk ok.. tapi cara awk reply mcg da laen.. saia perasan perubahan awk... huhuu ! ta sangka kuat jelous gax awk neh.. owg ckp jelous tanda syg.. so t'bukti awk syg saia kn .. kuikuikuiiiii...
awk, saia nak awk tahu.. 
saia ta sehowt ex-2 awk.. saia ta sepandai dyowang.. 
saia ta selembut dyowng.. saia ta seromentik dyowang..
saia ta sehebat dyowang.. hope awk ta bandingkan saia ngn dyowang.. 
saia tahu saia degil.. suka nyakat awk.. kekadang gurauan saia kasar.. 
tapi saia ada sekeping aty yang beto-2 syg kat awk.. 
awk, thnks sbb sabar dlm melayan kerenah saia.. thnks sbb bertahan ngn sikap saia...


saia sayang awk !
aen sayang ej
gegula kapas sayang laici
cucu sayang atok


10 Julai 2012

- penyesalan atas kehilangan -
what are you doing over here ?
you have someone else, don't you ?
if this is how it's going to be
it's better we go our separate ways
i just wanted a simple answer to my question
but you can't even answer it
if it true, then just say yes
if not, then just answer no
yet, you're wavering over a one-word answer
if you act like this
how do you expect me to believe
that there's nothing between you and him ?
so how did he get you number
if you weren't the one who gave it to him ?
do you take me for such a fool
cause he called while you were with me
so why didn't you take the call ?
you blamed it on bad reception
i'd blame it more on your character
damn ! you're able to do it ..... without shame
was misled to believe you were an angel
when in fact, you are a demoness
had me cpmpletely convinced
that you were made for me
but it turned out to be just my imagination
you're a two-timer with multiple numbers
no one would be able to tolerate it
you're such a promiscuous women
since you're like that, then let's do this
we might as well break up
we'll both go find someone new
i'll consider the past as a charitable donation
i loved you, but you took me for granted
one day you'll be sorry and cry
then don't you regret it
don't feel bad about it

take note : actly kata-2 kat atas aku petik dari sebuah lagu versi thai.. sekali dengar best jerkkk.. bila dgr berulang-2 kali terlintas di hati utk translate apa maksud lagu tue.. so aku pun berusaha demi usaha akhirnya aku ketahui.. heheee.. story tentang couple yang curang... curang ! curang ! dn curang ! ishhh laaa si bf bkn maen syg lagi kat si gf. siap hadiahkan sebijik kereta beb (bf ank orang kaya, suka perhabis harta bapak), tapi last2 si gf cari owg laen. sbb apew ? ops ! no komen aku pun ta tahu tapi last2 si gf tue dtg balek melutut merayu bagai mintak maaf. myb tyme tue baru dya tahu erti penyesalan atas kehilangan someone yang beto-2 menyayangi dya kowt


- dicelah derita -

mata masih segar untuk terpejam lena
bingit di telinga memaksa aku untuk tidak terus bermimpi
dikala ini kesunyian dan keheningan menemani aku
malam seakan berpanjangan untuk ketika ini
huh ! keluhan demi keluhan hanya mampu aku lepaskan
aku kebosanan, kepala sarat memikirkan dunia kehidupan
pada siapa harus aku lauhkan ?
siapakah yang sudi untuk mendengar keluh resahku ?
keheningan malam memaksa aku berfikir sejenak
aku memerlukan ruang untuk terus berdiri
aku memerlukan udara untuk terus bernafas
namun keadaan memaksa menyebabkan aku kelemahan
keletihan dan kepenatan yang ditanggung tidak terdaya lagi
didalam rumah usang beratapkan rumbia berlantaikan buluh
tidurku beralaskan cebisan kain
aku mendongak ke langit bersama sejuta harapan
apakah masih ada sinar untuk diri ini ?
di celah kepayahan hidup
apakah masih ada kesenangan yang menantiku
aku inginkan secebis perhatian
aku mahukan sedikit pertolongan
pertolongan yang terhulur tidak ternilai harganya
seandainya ini berlaku hanya doa yang mampu ku panjatkan
kepadaMu Tuhan aku berdoa
Engkau dengarilah rintihan sanubariku
sedari kecil hingga uban menutupi kepalaku
hanya kesusahan yang aku rasai
Engkau izinkanlah aku untuk merasai sedikit nikmatMu
sebelum aku menutup mata merelakan panggilan ajalMu

nukilan :   orange vivaz


09 Julai 2012

- to dear -
aku menunggu disisi untuk seseorang itu
setiap hari dan malam
perlu memegang aku kuat
bagi memberi sokongan kepada aku apabila aku sedih
dan embuat aku tersenyum apabila aku marah

aku perlukan seseorang yang sentiasa berada dihati
saat aku betul ataupun salah
dan sentiasa membuat aku tidak takut
seseorang yang berkata 
' SAYA SAYANG AWAK '

seseorang berada di situ apabila aku sejuk
dan sentiasa untuk aku berpegang
seseorang di sana untuk aku berfikir
apakah itu cinta dan pengorbanan

seseorang itu sering temani aku
kala aku jatuh dan berdiri teguh
ta pernah jemu menasihati aku
menyokong segala tindak langkahku

aku disini tersenyum riang
tatkala hati telah ditakluki
kepadanya aku percaya
seikhlas hati aku yakini


take note : lalalalalalalaaaaa.... alhamdunillah, aty sedang berbunga bahagia. aku mengharapkah kebahagiaan ini berpanjangan dan i'Allah berkekalan. sungguhpun cinta kami cinta terlarang namun bersama dya aku bahagia. dengannya aku gembira dan semoga happy ending :)




- hidup itu indah -
hidup ini tetap ada keindahan di celah kesuraman
hidup ini tetap ada kebahagiaan dicelah penderitaan
hidup ini tetap ada kegembiraan dicelah kesedihan
hidup ini tetap ada kesenangan dicelah kesusahan
buktinya kini aku merasai akan nikmat yang diberi
aku kenal erti kehilangan
aku kenal erti kesedaran
aku kenal erti kecekalan
aku kenal erti ketakutan
aku kenal erti penderitaan
aku kenal erti kebahagiaan


teke note : sesungguhnya ALLAH hadiahkan aku sepasu kaktus tatkala aku memohon akan titisan air hujan. dikala aku meminta sang suria, Allah hadiahkan aku ribut taufan. terkadang kala aku terdiam memikiran percaturan dari-Nya, namun terdiam sejenak aku menginsafi diri. kini aku menyedari akan hikmah yang diberikan-Nya buatku. aku bersyukur dalam kepayahan, dlm kesulitan kini aku temui secebis kebahagiaan dan kegembiraan. doaku kini moga kebahagiaan ini berpanjangan dan kekalkan rasa sayang yang terbit dari hati nurani kami... amim