29 Januari 2012

- rendu -

8:32 PG 0 Comments
awak...
saia rendu awk
rendu na dgr gelak tawa awk
rendu na dgr suara awk
ta thu laa npew
pagi neh rasa rendu tuh kuat sngt
tetiber saia t'jaga adri tdow
tetiber saia nangis
sbb di ingtan saia ada awk
seluruh pelusuk nfs saia hnya awk
awk beto-2 da uat saia gilerk !
saia rendu awk
hanya awk




28 Januari 2012

- saia na awk tabah -

11:41 PTG 0 Comments
awk...
kenapa ea p'jalanan hidup kita ta acm owg laen ? napew ea t'lalu sukar utk kita lalui kehidupan neh ? saia sedih sangt tgok situasi awk skrunk. sejak kebelakangan neh awak ta putus-2 di timpa ujian yang mendatang kn. saia da ta sanggup na tgok awk b'terusan acm neh. semua neh uat saia wase serba ta kena. hati neh kekadang terdetik na terbang ke sana. saia na jerk ada at sebelah awk utk waktu skrunk. kalau bole saia na hulurkan secebis kekuatan saia agar awk dapat hadapi semua neh dengan lebih kental. kalau bole biar jerk saia yang ganti tempat awk. biar laa derita tuh menimpa saia bukan nya owg yang saia sayang. kalau bole saia ta na owg yg saia sayang serita, saia ta sanggup melihat kedukaan di wajah insan yang saia sayang. bagi saia nilai kedukaan di wajah owg yang saia sayang cukup mahal harganya. ta siapa pun yang boleh sakiti hati dya kecuali saia ! urm.. tapi siapa saia utk tentukan hala tuju hidup neh ? kita hanya mampu merancang tapi Tuhan yang menentukah segalanya. awk, utk hari neh kan saia dapat rasai kelainan awk. saia wase acm acm berbeza dari hari semalam dan hari-2 sebelum neh. kenapa ea ? saia ada uat salah at awk ke ? awk ada terasa aty ngn saia ke ? awk, ples laa jgn seksa saia acm neh ! saia na awk yang dulu. saia rendu kan awk tyme frst kita kenal. waktu tuh tiap kali kita txt ada jerk topic yang menarik. tiap kali awk call, gelak tawa ta lengkang di bibir tapi utk hari neh awk berbeza sangat. sepanjang hari kita txt ary neh, saia wase awk acm ta de mood jerk. awk acm t'pakse jek txt nan saia. awk npew neh ? awk da bosan nan saia ke ? wase syg awk at saia da pudar ke ? urm.. awk selagi awk b'terusan acm neh selagi tuh laa aty neh ta kan tenang. selagi tuh laa aty neh akn fikir yg bukan-2 dan selagi tuh ugk laa aty neh akn selalu b'sedih.awk, saia sayang awk. saia na awk tahu walau apa pun yang berlaku wase syg dalam aty neh utk awk ta pernah pudar. biar pun kekadang saia saket aty dan marah tapi tuh semua langsung ta pernah m'hilangkan rasa syg saia pada awk bahkan makin bertambah dan bertambah rasa sayang tuh. saia doakan moga awk sentiasa sihat di sana. moga awk happy di sisi insan yang awk sygi dan menyayangi. saia harap kita akn kekal seutuhnya sayang. ilebiu more n more !



- p/s -

12:50 PTG 0 Comments
i love you enough to fight for you
compromise for you and sacrifice
myself for you if need be
enough to miss you incredibly when
we're apart. no matter what length
of time it's for and regardless of the distance
enough to believe in our relationship, 
to stand by it through the worse
of times. to have faith in our strength
as a couple and to never give up on us.
enough to spend the rest on my life
with you, be there for ypu when yoy
need or want me and never, ever want
to leave you or live without you


take note : do you know that i love you ? i probably already told you, but i'm going keep saying it. there is no lies in these words, not one bit. your smile keeps me alive. is one more reason to keep fighting. i would give you my soul for comfort, even if it leaves me dark and cold and when i hold you close, i can feel your heart beat fast and i think to myself... i've found that " someone " at last

- ombak rendu -

12:16 PTG 0 Comments
Tuhan tolong lembutkan hati dya
untuk terimaku seadanya
kerna ku ta sanggup
kerna ku ta mampu
hidup tanpa dya di sisi ku
Tuhan aku tahu banyak dosaku
hanya ingatkan Mu kala dukaku
namun hanya kamu 
yang mampu m'buka
pintu hatinya utk cintaku
malam kau bawalah renduku
untuk dirinya yang jauh dariku
agar dya tidak kesepian
selalu rasa ada cinta agung
hujan bawa air mata ku 
yang m'alir m'basuh luka ku
agar dya tahu ku terseksa
tanpa cinta dya di hati ku
Tuhan tolong lembutkan hati dya
untuk terimaku seadanya
kerna ku ta sanggup
kerna ku tamampu
hidup tanpa dya disisiku
Tuhan aku tahu banyak dosaku
hanya ingatkan Mu kala dukaku
namun hanya kamu 
yang mampu b'buka
pintu hatinya untuk cintaku
malam kau bawalah renduku
untuk dirinya yang jauh dariku
agar dya tidak kesepian
selalu rasa ada cinta agung
hujan bawa air mata ku
yang m'alir m'basuh luka ku
agar dya tahu ku terseksa
tanpa cinta dya di hati ku
hanya mampu b'serah
moga cahaya tiba nanti




- air mata runtuh lagi -

2:05 PG 0 Comments
awk..
mlm neh saia baca wall awk. sekali lagi air mata neh runtuh. pecah berderai basah kebanjiran. sungguh saat neh aty saia da ta kuat utk hadapi semua neh. hipokrit kan saia neh ! dulu saia pernah cakap utk terima semua neh tapi baru setakat neh kowt saia wase acm da give up !. serius mlm neh saia terasa sangat-2. saia penat utk hari neh bila setiap saat hanya dia yang jd topic perbualan kita. awk tahu ta acm mne sakit nya aty neh bila 24jam, tiap masa tiap saat awk gtau saia pasal dya ! awk ckp awk isau dya kn ? yup ! saia pun isau tapi saia lagi isau kn awk. tahu ta sbb apew ? sbb saia tahu awk pun saket tapi awk lbh pentingkn dya dari kesihatan awk. awk ta tahu b'tapa isau nya saia at awk ! yg awk tahu hnya dya ! dn dya yg ada dlm pemikiran awk kn ? untung nya dya sbb dpt sowng yg beto-2 syg kn dya. hurm... awk, tahu ta td kn saia wase b'salah sangat at dya. saia takot kowt-2 somteng b'laku tyme dya diopret. saat tuh saia ta tahu acm mner na moho maaf dari dya sbb saia dah t'ambek hak dya tanpa dya sedari. saia takot sangat pape b'laku at dya sbb saia akn wase b'salah utk seumur hidup kowt. urm... td waktu awk ckp semua nya dah selamat baru laa saia dapat menarik nafas lega dgn penuh kepayahan. saia tumpang gembira sbb dya dah selamat. syukurlah sbb semua nya dah selesai. tapi saat tuh saia masih lagi isaukan awk, sbb awk tuh b'degilkan ta na mkn. awk, awk tahu ta saia risau kowt-2 somteng b'laku kt awk. 2 3 hari neh awk ta cukup rest kn ? awk t'kejar-2 sbb nak b'gegas ke ospital.dah laa awk selalu mengadu saket kepala. bila saia surh pergi cheak acm-2 alasan yang awk bagi. arghhhh ! saia buntu laa dgn semu neh. dah tahu acm mne lagi na nasihatkan awk. saia jst mampu doa kn yang terbaek utk awk dari kejauhan syg. awk, tadi sblum tdow awk call saia kn. tenk syg, saia hargai sangat tapi saia terkilan sbb sehingga saat na tdow pun awk still jd kan dya sbgai topic utk kita b'borak. urm.. penting nya dya ea dlm hidup awk. untung nya dya dpt someone yg acm awk ea. sowng yg beto-2 syg kn dya ! saia da penat dgn semua neh. saia penat sangat-2. saia da penat na b'alah ! penat ! awk bole ta saia na give up ? bole ta saia na undur kn diri ? bole ta ? bole ta ? tapi acm mne plak dgn aty saia ? saia ta mampu na b'diri tanpa awk. saia ta mampu na laku kan semua tuh syg. sbb aty neh da t'lampau sygkn awk. even acm mne saket pun hidup neh saia telankan ugk demi syg saia pada awk. saia ta kisah awk na story apa pun pasal dya. saia ta kisah awak na citew pasal pape pun yang penting antara kita tiada rahsia. antara kita mesti jujur. saia na awk tahu walau acm mne saket pun saia akn lalui nya yang penting awk jujur, dan ta khianati kepercayaan yang saia serahkan at awk.. awk tahu ta tadi kan slm bus saia takut sangat. saia na sangat mengadu kat awk yang tyme tuh kepala tgh saket tapi saia ta na uat awk isau. cukuplah dgn kerisauan awk terhadap dya. awk tahu ta tadi saia nangis sbb takut. saia nampak pakcik tuh bwk bus sambil mata mengatok. ikutkan aty neh nak jerk saia pergi sergah dya tapi saia takot. huhuuu... dah laaa kepala saket bagai na pecah. tyme tuh saia nak sangat awk tenangkan saia tapi dlm masa yang sama saia ta na susahkan awk. saia tahu awk penat kan. banyak lagi benda yang awk harus fikir. ta pew saia faham. yang penting sekarang saia dah selamat sampai at umah. urm.. awk, saia penat. saia mengatok tapi npew mata neh ta na pejam ea ? idung saia da t'sumbat, dada neh wase saket sangt. myb sbb nangis kowt. huhuuu.. apa bole uat awk, jst air mata jerk yang jd teman setia saia utk waktu acm neh.


take note : nyte syg. saia harap hari bla bangun esk kehidupan neh lebih baek. saia harap hubungan kita kekal dan utuh sayang. sesungguhnya hati neh t'lalu sygkan awk. saia doakan moga awk selalu sihat dan happy di sisi owg yang awk syg.. urm.. mumy syg dady




27 Januari 2012

- buat sahabat aku -

1:09 PTG 0 Comments
mia.. 
aku tahu saat neh ka sedang bertarung nan maut utk teruskan hidup kn ? aku tahu saat neh ka dah ta terdaya uat apew-2 lagi. mia, aku na ka tahu yang aku dah lama maafkan ka dan aku harap ka pun maafkan segala silap salah aku ea. utk saat neh aku rendu kan ka. aku rendu na dgr gelak tawa ka acm dulu-2. aku rendu na dgr ka uat lawak jenaka dan yang paling aku rendu na dgr ka mengadu pasal bumi hijau. huhuuu ! banyak kowt kenangan kita yang aku rendu. urm.. mia, i'Allah jap lagi aku na balek kg. niat di hati aku nak sangat pergi melawat ka tapi aku ta mampu. aku ta sanggup na tgok keadaan ka acm tuh. aku tahu mesti banyak tiub dan jarun yang dicucuk at badan ka kn. aku rasai kesakitan yang ka tanggung kawan. kenapa mesti ka degil sangat ea ? selama neh ka mmg kepala batu kan. apa yang ka na uat maen redah jerk langsung ta fkirkan akibatnya. dan sekarang tgok laa sape yang susah diatas sikap ka tuh. huh ! aku tahu saat neh kalau aku meleter pun dah ta da kesan pape uat ka sbb ka dah pun jd acm tuh. tapi aku terkilang sngt dgn kepala batu ka tuh. napa ka hukum aku dgn semua neh kwn ? ka tahu kan acm mna syg nya aku at ka ! ka tahu kan acm mna sedis nya aku bila ka buang au jauh-2 dari hidup ka. ka myb bole idup kowt tanpa aku sbb ka ada ramai kwn baek, tapi aku yang merana sbb kehilangan ka. ya ! mmg aku punramah kwn tapi ka laa kawan baek aku. ka tahu semua benda tentang aku, ka tahu apa yang aku suka, ka tahu apa yang aku benci dan ka tahu kan acm mna sayang nya aku pada persahabatan kita.. tapi kenapa kau musnahkan semua neh ? huh ! semua neh da lama kowt aku pendam. aku penat dgn apa yang berlaku dan kalau bole aku nak jumpa ka utk kali terakhir.. aku na explin kan balek at ka apa yg b'laku dlu.urm.. mia, aku nak ka kuat auw. aku harap ka dapat teruskan hidup neh. aku doakan moga ka cepat sedar dari koma dan sihat acm base. aku ta sanggup lagi na dgr biter pasal ka saket neh dari eqa dan kiera. aku tahu dyowng ada perlu melawat ka kn ? huhuu.. bagus laa acm tuh sekurang-2 nya ka still lagi ada dyowng. i' Allah bla aku ada kekuatan dan sampai masanya nanti aku akn pergi ugk melawat ka at ospital. apa yang berlaku at aku skrg ka jgn isau auw sbb aku dah jumpa sowng yang dapat jaga aku. apa yang penting sekarang ka tuh kena cepat sembuh. aku na tgok ka happy acm dulu.


take note : ka myb tgok aku happy tapi happy aku ta lengkap tanpa ka. aku risau dgn keadaan ka skrg.  sampai bila ka na b'nfs dgn bantuan mesin tuh ? ka kena kuat mia ! aku maseh perlukan ka. aku maseh perlukan bahu ka utk menangis. moga ka tabah kawan :/


26 Januari 2012

- ketabahan usban aku -

11:55 PTG 0 Comments
nilai sebuah ketabahan trlalu suar utk dicari, namun dalam keadaan genting dan urgent hanya ketabahan dan kesabaran yang diperlukan. ketabahan meniti hidup memerlukan pengertian agar hidup terus maju b'gerak lincah ke hadapan. urm... dalam masa 2 3 hari neh dah acm-2 dugaan yg terjadi at owg yg aku sayang dan ak harap dya tabah utk hadapi semua tuh.. b'mula dari ketera si hitam, desakan bank, budget lari, msalah kesihatan, prob at tempat keje dan sekarang msalah pribadi plak..

awk, owg arap awk tabah dalam m'hadapi semua neh. owg. pasal adek tuh da settel kn ? adek da selamat b'salin kn syg, so owg harap awk da sedikit lega ok. urm.. pasal ank buah awk tuh, owg jast mampu titp kn doa dari kejauhan syg. owg harap si kecik tuh mampu bertahan utk terus kn kehidupan dya di dunia yg fana neh. owg harap sngt one day owg akn dapat jumpa baby gegurl tuh syg. huhuu ! tapi owg tahu mustahil kn utk jumpa si kecik tuh, tapi ta salah kn if owg mengharap.. urm.. dan pasal dya plak owg harap dya selamat dlm oprt sekarang neh. owg tahu awk risau kn dya kn acm tuh ugk nan owg. owg harap dya dapat lalui saat-2 genting neh nan kekuatan demi nyawa dya dan si baby.. syg, owg harap semua dugaan neh akn cepat berlalu dari kita sbb owg da terlalu penat utk merisau. owg risau kn awk, risau dgn semua nya sedngkan owg ta tahu pun situasi sbnr at sana. urm...

- takut + blur + menggong -

10:50 PTG 0 Comments
awak...
tahu taa saat ney owg blurr sangat. owg ta tahu apew yang perlu owg uat. owg ta tahu apew kata-2 yang harus owg lontarkan agra awk tenang dalam keadaan sekarang. awk, owg tahu awk risau, awk takot, dan semua benda yang negatif mesti ada dlm fikiran skrg kn ? owg harap awk kuat tuk hadapi semua neh. owg doakn moga adek ipar awk selamat lahirkan baby yg sihat. insyaallah dgn izinNya adek ipar awk nan baby tuh akn selamat. awk jgn isau sangat auw syg, sbb owg kat sini pun turut risau. kita dah laa jauh, awk plak tgah ta sihat dan sekarang ditambah dgn kerisauan p'sekitaran. urm.. owg takut nnt kesihatan awk plak yang terjejas nanti. owg ta na awk saket acm neh. awk, tahu ta ptg tadi kan tyme awk call dan ctew apew yg awk rasa skrg neh, owg wase acm na nangis jerk. Ya Allah, kenapa laa bnyak sangat dugaan yg menguji kita kn syg ? urm.. owg harap kita dapat b'sama-2 dalam harungi semua neh. owg harap kita akn mampukeluar dari semua kemalut neh syg. moga hari esk lebih indah dan berseri dari hari ini.

- mata lebam -

9:08 PG 0 Comments
mowink ! wink ! wink !
ops da pagi ea ? huhuuu nampak nyer mlm td sekali lg aku ta tdow utk sepnjng mlm. fuhh ! dirasa kn suatu mlm yg panjng der. kebosanan melanda diri kowt, da maty kutu aku duk tunggu hari menjelang pagi... hahaaaa... mata-2 npew laaa ko kmbali uat hal ea.. adus, mlm yg brpnjngan tuh hnya ditemani nan pixca-2 si dear dan lagu-2 kami. penat aku melayan lagu, bole plak gatal-2 tngn edit pixca tapi edit onyer edit mlm msih lagi belum b'laku... so tunggu pnyer tungu hingga laaa selepas subuh td. mata neh sedikit mengantuk.. sempai laa ugk aku t'lelap utk seketika tapi bingkas bangun disbb kn mimpi kaarut tetibe muncul... subahanallah ! bnyak beto laaa kereah pagi neh ea... urm... aku harap sangat hari neh berjalan dgn lancar. moga segalanya dlm keadaan baek dan teratur.
Ya Allah, aku memohon agar Engkau permudahkan segala urusan aku untuk hari ini dan hari-2 seterusnya. aku meninta moga engkau kekalkan perhubungan kami dan eratkan rasa kasih diantara kami. aku meminta agar segalanya berjalan lancar utk hari ini dibawah rahmatmu. moga rezki kami melimpah ya Allah. moga segala urusan dapat dilakukan dgn baek dan semoga engkau tenangkan hati kami agar segalanya kembali aman. Ya Allah engkau berikanlah kesihatan yang b'panjangan utk aku, keluargaku dan dya yang aku sayangi. sesungguhnya hati ini ta sanggup utk melihat owg yang aku sayangi menanggung derita kesakitan. moga Engkau hilangkan rasa saket yang bermukin pada owg--2 yg aku sayangi. amin...





- owg syg mak -

4:36 PG 0 Comments
mak...
terima kasih owg ucapkan
dari owg lahir sampai sekarang
mak b'susah payah besa kan owg
mak bnyk b'sabar dgn pe'el owg
mak..
kalau laa umur owg panjangkan,
owg na putar kembali sejarah silam
saat-2 mak b'susah payanh lahirkan owg
sbb saat tuh owg ta kenal lagi erti dunia
mak...
owg tahu owg punya banyak dosa
owg b'kwn nan kwn yg tah apew-2
owg selalu layan cakap mak
owg kekadang t'tipu mak
mak...
tau ta salah satu impian owg adalah
owg na bahagiakan mak selagi daya
owg selalu b'doa moga di bei kesempatan
owg na mak rasai kesenangan dari keringat owg
mak...
owg selalu berdoa pada Allah
moga hari mendatang kita lalui dgn kegembiraan
detik manis kita ta kan pudar dek masa
dan akan selalu senangkan hati mak
mak...
saat owg coretkan warkah neh
air mata owg menitis laju t'ingatkn mak
tidak hairan laa jika owg kata
hati seseowng akn t'sentuh kerana keluarga
mak...
tyme neh ego owg runtuh
owg t'kenangkan kenakalan owg
owg mintax maaf mak
owg ta dpt jd ank yg t'baek
mak...
maaf kan segala dosa-2 owg ea
sepanjang owg m'besa di dpn mata mak
halalkan segala mkn minum owg
owg tahu owg khilaf dlm kehidupan
mak...
owg harap mak maaf kan owg
owg harap owg dpt bahagiakan mak
owg harap mak bahagia bila owg disisi
dan owg harap mak sentiada ada di sisi owg..
mak..
owg syg mak
owg syg mak
owg syg mak
owg syg keluarga kita 



- rendu kat mak -

4:13 PG 0 Comments
urm... tyme skrg pagi dah b'anjak ke subuh. tapi mata neh still lagi masih segar ta da tanda-2 na tidow pun. ish ! mata ouh mata npew laa bole plak segar bugar ea utk mlm neh. aku kebosanan di kala mlm ney coz buah aty dah tidow. hurm, na lyn fb plak tgah ta de mood. na lyn tagged pun sama so better aku lyn blogger. huhuu.. saat-2 acm neh ingatan aku hanya teringatakn owg yang aku syg.. untuk saat neh just si dear dan my family jerk yang menerjah ruang legar kotak pemikiran aku. kepada si dear, aku na dya tahu saat neh aku rendu dya, da tiap saat tiap detik rasa rendu tuh ta pernah berkurang sebaliknya makin bertambah dan berkembang.. sesungguhnya sejak aku kenal dya hinggalah saat neh hanya nama dya yg terpahat di hati. aku meyayangi dya. dan kepada my family plak, aku rendu sangat-2 at dyowng. even tiap hari aku b'gayut nan dyowng tapi wase rendu tuh ta pernah hilang dan terpadam. sebaliknya makin bertambah dan makin mendalam. sesungguhnya aku menyayangi familyku  melebihi segalanya. tanpa mereka siapa laa aku hingga ke saat ney.. aku rendu ayh, aku rendu adek-2 aku dan yang paling aku rendu ialah mak. aku rendu dgn masakan mak, aku rendu na dgr bebelan mak, aku rendu na borak-2 nan mak.

 mak..
owg rendu kan mak ngn adek-2 tyme neh. owg wase acm na terbang jerk balek umh. bole ta ? agak-2 mak t'kejut ta ea ble bngun pagi esok nampak owg tgah syok tdow at ruang tamu.. hehee.. mak marah ta ea ? mak-2, dah lama kn mak ta belai kepala owg sambil sikat rambut owg. sambil-2 tuh mest mak akn meleter kn. mak selalu jerk ulang ayt yg sama sampaikan owg da bole hafal dialog mak.. huhuuu, mak mesti akn ckp " angah, kalu takboh sikat rambut gunting laa biar botak. nnt tak pyh susah-2 nak menyikat. ish kusut doh mak tgok rambut awok tuh dik ". beto kan mak ?  huhuuu. mak ! owg rendu sangt na dgr mak meleter ! owg rendu nak mak belai rambut owg sampai owg tertido ats riba mak. hukhukhukkk...

mak...
owg na mak tahu sejauh mna pun owg pergi belajar, selama mana pun owg ta balek kg, sesibuk mna pun kehidupan owg, mak tetap dlm ingatan owg. segala nasihat mak sentiasa owg ingat biar pun kekadaran nasihat tuh owg ingkari.. heheee.. tenk mak sbb selalu ada dgn owg tyme owg susah mahu pun senang. tenk ugk sbb sudi call owg tiap hari. owg tahu mak isaukan keselamatan owg at sini kn ? mak, mak jgn isau auw sbb ank mak neh dah dewasa utk jaga diri sendiri. ank mak neh dah cukup matang dalam m'harungi dugaan hidup. biarpun kekadang ank mak neh kecundang di pertengahan jalan, namun semangat dan segala nasihat mak yang uat owg kembali bangkit utk teruskan hidup. tenk mak sbb sanggup korbankan segalanya demi owg dan adek-2. tenk mak ! tenk ayh ! tenk sbb ada tyme owg perlukan mak dan ayh..


take note :
mak, tenk ats segala p'orbanan yg telah mak lakukan utk owg. owg akn hargai semua tuh sebaek mungkin. mak, tenk sbb maseh lagi anggap owg dak kecik even hakikat sebenar owg dah besa. huhuu.. tenk mak sbb still lagi panggil owg adex biar pun skrg owg bkn lagi b'pangkat adek.. owg wase acm sweet sangat tiap kali mak panggil owg adex.. hehee terasa acm owg neh kecik lagi...
lebiu mak, ayah dn adek-2

25 Januari 2012

- kepenatan -

11:52 PTG 0 Comments
yes-2 aku kepenatan ! huhuuu ! tah apew mimpi laa ea sampaikan rajin sangat aku pergi melepak at butik tuh.. huhuuu.. sbnar nyer aku kebosanan at rumah neh.. then aku ingt kak long sowng-2 jerk, tapi ta sangka plak sampai-2 at sna ada sowng pekerja baru.. sekali tgok acm bole masuk kepala dan alhamdunillah bla lama-2 aku lepak at situ kami bole masuk. yeyeehh ! aku dapat sowng kwn baru. hehee.. urm.. ari neh aku belajar cara nak jahit manik labuci kat butik.. perhhh ! niat di hati, dtg butik sekadar nak lepak-2 tapi ta sangka plak ea ada keje yang menanti. urm.. ari neh aku happy di sisi kwn-2 dan si dya tersayang.

*************************************************************
awk-2...
sorry tau sekiranya utk hari neh owg ada uat salah t'kasar bhasa nan awk. owg na mintak maaf sbb sepanjang owg at butik td owg lambat reply txt awk. owg tahu awk t'tunggu-2 txt dari owg kn. huhuu ! sorry syg. syg, awk tahu ta owg isau kn awk, owg isaukan kesihatan awk tuh. sejak dua tiga hari neh awk eselalu mengadu saket pinggang dan saket kepala kn ? owg nak sangat awk pergi hospital dan cheak, tapi owg jauh so ta mampu utk uat semua tuh. owg harap awk tahu b'tapa isau nya owg at awk. aty neh kekadang terasa nak jerit kuat-2. nak jerk paksa awk pergi ospital tapi owg tahu awk ta mungkin akn pergi kn.. ish ! awk beto-2 degil laa monyet. huhuuu... owg harap awk dapat tahan kesakitan tuh syg, ubt jgn lupa mkn auw syg, dan yang paling penting owg harap awk cepat sembuh. owg ta sanggup na tgok awk saket acm neh. owg turut merasai derita yang awk alami. syg, owg harap awk tabah dalam lalui semua yang mendatang. owg na awk tahu yang owg sentiasa di sisi awk saat susah dan senang taw.. lebiu more n more mucux !

- mahligai b'nama cinta -

11:19 PTG 0 Comments
di dalam hatiku kini 
tersergam indah sebuah mahligai indah
mahligai yang ku namakan mahligai cinta
padamu kuserahkan suatu yang bernama cinta
ku peluk jasadmu dalam bayangan
biar ta terasa namunku bahagia
resahku berlalu
rendu pun bertakhta
mengharap mimpi
memutik kenyataan
tersentuh di jiwa
terkesan di hati
kemelut nan melanda di mindaku ini
ingin ku kata kn tapi ta berani
bimbang jika kau berubah hati
menjadi benci
satukan dua jiwa ini
di mahligai bernama cinta
biar harus aku korbankan
kaulah segalanya
kasih dapatkah kau mengerti
apa yang tersirat di hati
bukan gurauan satu kebenaran
nyata impianku bukan khayalan
kesabaranku kini nyata bererti
kesetiaanku telah dihargai
ku janji kan kebahagiaan
untuk selamanya sayang



- perangai buwork ! -

12:39 PTG 0 Comments
pagi ? tengah ary ? hahahaa ! compius suda meyh.. apa tak nya, kakau ikutkan situasi ari mmg still pagi sbb aku baru bangun. tapi klau m'ikut arah jam ari dah b'ganjak ke tengah hari. so dlm erti kata laen aku terlepas suda brkfrst. heheee..tyme-2 acm neh perut terasa lapa plak ea tapi ta tahu nak mkn apew.. wase-2 nyer 2 3 ary neh aku nak sngt mam somteng tapi ta tahu apew benda yang nak di mkn. rm.. apew yg aku mkn wase acm ta lepas jerk skrg nie.. npew ea ? napew ? mane laa ilng nyer nikmat mkn aku neh.. tertinggal at penang ke ? ops ! hehehe...permulaan hari ney aku m'harapkan yang terbaek. aku harap kebahgiaan dan kegembiraan yag mengiringi hari-2 mendatang. dan semoga ketenangan b'tapak di hati ini lalu diiringi dgn secebis kesabaran. moga sang air mata tidak lagi menjadi teman setia aku.. urm... skrg aku b'ada dlm zone kemalasan. kalau bole aku ta na uat pape uk hari neh tapi nnt t'junam plak dlm zone kebosanan.. heheee.. so apew kata kalau aku lepak kt butik nan kak long at megamall,kuantan. buah aty aku dah bagi green light utk aku ke sana tapi masalah skrg kemalasan tgh m'uasai diri aku ney. aptb !" hey ! hey ! orange ! wake up laa.. ta pyh na b'malas sngt. owg malas selalu rugi. nnt apew pun ko ta dpt beb ! " huh ! mls ! ms ! npew laa ko duk b'tempek at aku ea ? shuhhh ! pergi maen jauh-2 laaa. aku na uat keje pun ta senang neh... 




24 Januari 2012

- orange nangis ? -

11:44 PTG 0 Comments
awk..
awk tnya saia nangis ke td ea ?
yup ! mmg saia nangis !
na tahu sbb apew ?
sbb awk ! sbb awk saia nangis ! 
saia paling benci air mata sbb air mata tanda kelemahan
tapi saia akui bila saia sygkn someone air mata akn
jadi peneman setia saia, acm sekarang neh.
bila saia syg kn someone, aty saia akn lemah
selemah-2 insan yg b'nama aen.
awk.. tadi awk ada ckp kn yg dya mulai syak
pasal kita kn ? awk tahu ta saat tuh saia wase tkot.
saia takot akn kehilangan awk. saia takot andai dya surh uat 
pilihan antara dya dn saia lalu awk pilih dya.
awk tahu ta saia takut kehilangan awk ! 
saia benci dgn semua neh ! saia benci perasaan neh !
tapi saia t'lalu lemah tuk tolak segala tanggapan tuh.
awk, ples laa saia penat dgn semua neh. kekadang t'lintas 
di haty, saia na undur diri dari semua neh. tapi saia ta sanggup
utk kehilangan awk. kekadang saia wase acm na paksa awk supaya 
lepaskan dya tapi saia ta sanggup na tgok dya b'sedih.. kekadang saia 
na desak awk tapi saia ta sanggup na tgok awk dalam kekusutan.
lalu kesudahan nya saia berserah semua kepadaNya.
awk.. tadi awk surh saia delt pix awk at album tuh takot t'kntoi kn ?
tau ta saat tuh sng jerk air mata neh m'alir. tahu sbb apew ?
sbb saia wase cinta kita acm si pelarian. t'lalu bnyak benda yg
mesti kita sembunyikan.. urm.. syg, owg na awk tahu. saat owg bersedih
apa yg owg wase semua tuh tanda owg fikir. i'Allah ble owg dah tenang,
aty owg dah lembali lapang, owg maseh lagi dpt terima situasi sekarang
owg tahu, owg neh owg ke-3 antara awk nan dya so owg harus b'alahkan ?
owg pasrah nan semua tuh. owg redo nan apew yang berlaku tapi
kekadang bila setan m'uasai akal owg ta dapat kewarasan dek memikiran
so tyme tuh jelous, saket aty, benci  dn maah semua m'jadi 1 bangsa 1 malaysia..
tapi lama-2 setelah semua nya ok. owg dapat fikir balek dan semua tuh
owg terima seadanya sbb owg syg awk... syg snggt-2. owg ta sanggup kehilangan awk..
so apa yang berlaku owg terima dgn aty terbuka.. urm...




- mood mati katak -

7:05 PTG 0 Comments
mood ! ouh mood ! wahai cik mood mana laa ko ilang ea ? blurr jap kepala hotak aku neh tyme tgah tade mood. urm.. mood ouh mood ! ta pyh na maen sorok-2 nan aku laa sbb aku tgh ta larat neh.. ikut kan aty aku na tidow puas-2. sampai ta terbangun bole ?? heheee.. tapi cik mata plak ta na t'pejam. adus ! masalah ! masalah ! humm.. utk ary neh aku just duk dpn lappy sambil mgadap pixca-2 si dear. perhhh bapak rendu beb ! da laa duk dgr lagi yg si dear bagi at aku so b'tambah-2 laa rendu plus sayu di hati neh. hukhukhukkk... awk-2, apa laa yg awk da uat ea sampai saia jd gilerk acm neh.. hehee ! apew yg saia uat mesti akn ingt at awk, apew yg saia mam mesti akn tringt kn awk. heheee.. awk-2 saia syunk awk. saia bahagia di sisi awk dan saia harap agar kebahagiaan tuh brkekalan syg.
awk..
tahu ta mlm tadi saia ta dapat tidow.. saia wase acm suatu malam yg b'panjangan mlm tadi. bila saia tgok jam acm lmbat sangat masa b'lalu. tbila saia toleh kiri, awk ta da, saia toleh kanan, awk ta da. arghh ! sayu nya aty neh. saia buntu ta tahu na uat apew so saia on lappy then tgok pixca kita sambil layan lagu sampai laa t'tidow. huhuuu.. syg-2 saia sayang awk. awk syg saia ta ? saia rendu awk. awk rendu saia ta ? saia perlukan awk. tapi awk perlukan saia ta ea ? ilebuidady !




23 Januari 2012

- sedis -

11:12 PTG 0 Comments
awak... saat neh saia da ada at kuantan dan awk plak skrunk at kedah kn ? jarah yang beribu batu memisahkan kita namun wase syg saia pada awk tetp dekat at dalam aty. sesungguhnya aty neh terlalu sayangkan awk. bila awk disisi. saia wase selamat sangat. saia tahu saia myb ukn yang terbaek tapi saia try utk jadi yang terbaek di sisi awk. awk, tahu ta b'tapa sedis nya aty neh saai kita m'jejak kaki ke terminal b'worth utk beli tiket ? ayt neh meronta utk tidak sampai ke sana semata-2 ingn spend tyme dgn lebih lama di sisi awk. tapi saia tahu semua tuh mustahil sbb saia still komitment at kuantan dan awk pun ada life sendiri ugk kn syg. awk, tahu ta pagi tadi saat kaki melangkah memasuki bus, sayu nya aty neh.. sedis nya jiwa neh... senang jerk air mata neh mengalir menangis perpisahan akn pertemuan kita. urm... entah bilaa lagi ea kita akn bersua tapi apa pun saia harap antara kita akn terus kekal dan utuh bersama. aty neh bahagia bila bersama awk... syg, semalam genap sebulan kita bersama kn? dan saia harap akan kekal utk bulan-2 seterusnya sbb saia syunk awk. saia ingin terus bersama awk.. dan saia ingin stay di sisi awk... bole ta ?



22 Januari 2012

- last day -

11:33 PTG 0 Comments
sepanjang aku di penang, dya sentiasa di sisi. segala keperluan aku ta pernah diabaikan. aku bahagia nan dya. aku wase selamat saat dya ada di sebelah. tapi aku tahu kehadiran dya di sisi aku ta kan lama sbb aku akn kembali ke kuantan. ikutkn aty neh aku na selalu di sisi dya. aku na ada saat dya susah dan senang tapi aku harus ingat yang aku sowng manusia yang punyai tanggungjawab laen lagi. even nant kami akn berjauhan tapi tuh semua just jarak. sbb segala senyuman, kenakalan dan tingkah laku dya tersemat erat di hati aku. ilebiu dady !


21 Januari 2012

- penang -

9:11 PG 0 Comments
salam kowang.... :)
utk stkat neh mood aku tgh happy sbb akhir nyer dpt ugk jumpa buah aty... lalalaaaa. jumpa laa sngt kn smpai ta trupdate enty utk semalam.. heheee.. apa pun aku enjoy di bumi penang. urm-2.. utk setakat hari neh aku still lagi mampu bertahan dgn peubahan cuaca at sni even sedikit kepanasan.. well base laaa,m pe3nang ke terbentuk dek sebuah pulau so cuaca pun myb ikut darjah calcias pulau laa kowt.. sepnjng ketibaan aku kt sini cuaca panas dn redup jerk.. tanda-2 utk hujn lebt tuh ada tp ta ugk t'hujan-2... hahaaa aptb kn ! :)
ok laaaa, tanggal 19hbjam 8:00pm bru neh aku gerak dari kuantan kn, so dlm kebadgetan aku mybe laa sampai area pukul 5am plus 6am lkebih-2 laa kowt tapi ta sangka plak bapak cepat gile bus si durian burung tuh sampai beb... pape pun thanks utk my sayang coz sepnjng p'jlnan txt dan call si dear temani aku sehingga t'jejeknye kaki ney at b'worth. heheee.. syg-2, awk rela b'sengkang mata demi owv ea ? thnks syg. lebiu ketat-2... lalalaaaa :)

19 Januari 2012

- perjalanan jauh -

3:25 PTG 0 Comments
date: 19/01/2012
tyme: 8:00 pm
location: kuantan - penang

salam....
hai kowng, mlm neh aku akn lalui sebuah perjalanan yang jouh dan aku harap semoga selamat sampai ke destinasi yang dituju. ok kekawan.. kalau 2minggu lepas trip aku ke genting highland, utk mlm neh aku akn penang utk jumpa someone. aku harap sangat-2 moga perjalanan aku neh dipermudahkan olehNya. urm.. sebarnya aku takot plus nervous dari mlm td lagi sampaikan aku tdow pun ta lena.. heheeee aptb  !
tapi tuh laa hakikat sebenar sbb aku neh mmg ta suka b'jalan jouh-2 sangat. alaa bukan nyer apa sbb aku mls na tahan saked kepala nnt. tapi demi dya aku sanggup ke sana.. hehee dan i'Allah awal bulan dua nnt dya plak akn ke sini. aku b'syukur padaMu Ya Allah kerna hingga saat neh aku masih lagi merasai kebahagiaan bila bersama dya dan aku mengharapkan agar kebahagian tuh akn kekal utk aku terus merasainya. 




18 Januari 2012

- kekusutan kelemasan -

11:25 PTG 0 Comments
awak...
ari neh acm-2 perkara yg t'jd dlm idup awk kn ? owg tahu awk mesti down gilerk kn ? urm.. owg sedis sngt tgok awk acm ney. owg tahu awk tgah kusut tapi owg ta dpt tlg pape.. sorry awk sbb owg ta de di sisi tyme awk memerlukan. owg pun buntu ta tahu na uat apa melainkan dgr luahan hati awk. awk-2 tahu ta td tyme awk nangis owg pun turut nangis sekali. owg ta tahu na uat apa lg tuk tenangkan awk sbb owg ta pandai pujuk memujuk. awk, owg harap sangat awk kuat dlm tempuhi semua ney, jadi kan segala masalah yang mendatang ney sebagai ujian dan cabaran utk kita b'sama-2 dlm menempuhi hari esk. awk tahu ta owg ta snggup na tgok awk acm ney, owg ta na awk b'terusan acm ney, owg ta na awk marah-2, ta na awk tension-2 dan ta na awk seksa diri acm ney. apa pun yang berlaku owg janji owg akn setia di sisi awk, owg akn sokong apa jua yang awk uat sbb owg syg awk ! owg syg awk ! owg syg awk !!! owg ta na awk rasa sendirian saat hadapi problm acm ney !



17 Januari 2012

16 Januari 2012

- t'keliru -

4:18 PTG 0 Comments
hai ! hai ! dn bye ! bye ! heheheeheee : )
tyme neh aku na luahkan rasa kekeliruan di hati.. hah terkeliru ? yup ! mmg keliru ! dn makin keliru !
urm.. sbnarnya kn, kalau ikut kan aty neh aku ta na balek kuantan, aku ta na lagi duk jauh dari family, aku ta na dan ta na ! bole ta ? aku na duk di sisi family 24jam. aku na tgok mak, ayah dan adek-2 selalu di depan mata aku, aku na tlg adek aku yg si kecik tuh uat keje skool mlm-2 smbil lyn mulut dya b'celoteh.. dan aku na dgr suara mak meleter smbil bagi nasihat kat aku memanjang. arghhh.. ! aty neh berat sngt na tinggalkan dyowng. aty neh wase sayu sngt na berjauhan dgn dyowng. selama hampir seminggu aku b'istirehat kat sini, aku temui kedamaian hati. aku jumpa akan ketenangan dan kebahagiaan di sisi keluarga yang aku sayangi. sesungguhnya nanti bile aku da balek kuantan, pasti aku akn rendu kan dyowng. berat nya hati ney nak melangkah utk berjauhan dyg dyowng. urm.. ptg smlam tgah aku syok tgok tv tetiber ayh aku tnye ble na balek kuantan sbb na booking tiket. alamakkk ! tyme tuh baru aku terfikir " a'ah ea aku neh tah ble na balek kuantan". so tanpa fikir panjang aku terus ckp kat ayah yg aku na balek lewat skit. heheee ponteng pun ponteng laaa jnji aku dpt spend tyme lebih lama dgn family. dan mlm tadi tgah duk syok aku layan citer merlin kat tv3, bole plak ayah aku b'kata-2 " akak tuh tiket ayah da letak ats meja stdy dlm bilik awak. nnt jgn lupa simpan kan hilang plak ". mak aikkk ! ble plak ayah aku kuar pergi beli tiket tuh ea ? pelik-2.. tapi apa pun aku harau kuatkan semangat dan cekalkan hati. sbb aku merantau ke kuantan demi tuntutan ilmu dan segulung  masa depan utkm'bela nasib family aku. urm... nampak nya tiket dah pun ada. hari selasa, date 17/01/12,  jam 9:30am, b'tempat di terminal bus MPKT, bus maju exspress. tapi aku neh ta terasa pun utk kemas barang-2. heheeee hingga saat neh aku masih bole t'golek-2 kat dlm umah padahal esok pagi dah nak gerak.. huh ! apapun berlaku aku mengharapkan keredhaan dariNya dan yang terbaek buat aku dan family. aku memohon pada yang Esa moga diselamatkan perjalanan aku dan lindungi aku, keluarga dan para saudara muslimin dan muslimat samaada yang masih hada mahupun yang telah tiada. sesungguhnya hanya padaNya tempat untuk aku meminta dan memohon. moga diperkenankan segala doa hambaMu Ya Allah. Amin.


15 Januari 2012

- serba salah hatiku -

11:04 PTG 0 Comments
urm dya marah aku ke ? dya terasa ngn aku ke ? eh-2 apa yg aku dah uat ea ? apa salah aku ? aku ta tahu pape pun ! kusut masai sekali lagi kepala hotak aku neh. awk-2 ples laa pecaya kat saia. saia ta mintak lebih pun jst pecaya dan jujur dgn saia, tuh pun susah ke hah ? awak ! saia na awak tahu saia syg awak. saia ta pernah berniat pun tuk sakiti hati awak. saia tahu jarak antara kita jauh dan kekadang kesibukan menbataskan kita utk saling berhubung so ples laaaa.. bila ada peluang utk kita contact tuh jgn guna kan ia tuk gadoh ! gadoh ! dn gadoh ! awak tahu kan saia benci pergaduhan ! so kenapa laaa awak nak sngt benda tuh berlagi ? saia da penad laa acm neh awak !urm.. ples laa jgn salah faham. sbnr nya saia bagitahu awak pasal dya sbb saia na jujur dgn awak. saia ta na antara kita ada rahsia dan yang paling saia ta na nanti awak tahu hal neh dari owg laen ukn nya dari saia. sbb tyme tuh saia bole agak acm mne reaksi awak pada saia. mesti lebh teruk dari sekarang kn ? saia kusut laaa nan keadaan acm neh ! kat sana dya dan kat sini awak. awak desak-2 saia tuh bagitahu dya hal sbnar tapi dlm masa yg sama ta na petik nama awak. hey-2 apa neh syg ? awak bole ta fhm situasi saia ? bk n nya saia ta na bagitahu dya tapi keadaan yang ta m'izinkan. awak nan dya kwn kan ? so saia ta na nnt disbb kn saia awk nan dya pts kwn. saia ta na laaa di petik sekali dlm p'shbtan kowng tuh ! sbb saia ukn nya alt tuk kowng baling bila tgah marah ukeh ! awak bagi saia masa tuk settlekan hal neh dgn dya. saia janji nnt bla kita jumpa awk slow talk sendiri nan dya. apa awk na ckp pun awk ckp laaa.. tp tyme tuh saia na ada di sisi awak. saia akn back up apa yang patt syg. apa pun berlaku saia akn hadapi nya dgn awak. bole ta ? urm... tuk saat neh ples jgn bangkitkan lagi hal ney dpn saia sbb saia kusut dan makin kusut dau bertambah kusut dgn kekusutan. harap awak faham situasi saia seperti mana saia try tuk fahami situasi awak dgn dya..




14 Januari 2012

- darah menyirap ke otak ! -

11:38 PTG 0 Comments
sapa yg ta mawah bila owg yg disygi mermadu kaseh dgn owg laen ? spa yg ta bengang bila owg yg dya rendu ucapkan kata-2 cinta padi owg laen ? perhhh ! mmg na meletup laaa kn ? mmg terbaek der.. ! awk-2, tahu taa tyme neh saia tgh saked at kat awk ? saia tgh marah awk neh ! dan saia tgh mogok kat awk ! na tahu sbb apew ? huh ! sbb awk txt b'kaseh syg nan saia tapi dlm masa yg sama awk pun b'kaseh syg nan dya kn ! mmg terbest laaa ngek ! aty neh acm m'didih jerk bila baca kata-2 kowng kat wall awk. npew dya bole jerk post semua tuh sdng kan saia ta ? huh ! awk ckp awk syg saia tapi npew awk m'gedix nan dya kat wall awk ? aty neh acm pedis sngt bagai dikoyak-2 jatuh t'hempas b'derai taw ta ? semua nya sbb awk ! awk, t'kadang saia keliru dgn semua neh. awk suh saia fahami awk, awk ckp ble semua nya dah selesai awk akn break nan dya kn tapi npew awk still b'post wall bagai nan dya ? hey ! hey ! yup mmg saia syg awk tapi syg saia pun ada ugk batas nya auw. ta guna awk b'kaseh syg dgn saia if dlm awk awk still ada dya. kekadang saia na sngt awk pilih antara saia nan dya tapi saia ta sanggup. ya ! saia tahu awk akn pilih saia kn ? tapi saia ta snggup na tgok dya sedis. saia ta na di tuduh perampas even hakikat sbnar saia da rampas awk dari dya dlm diam.. urm.. :/ saia benci nan semua neh ! 




13 Januari 2012

- benci tp syg -

5:21 PTG 0 Comments
awak...
saia syg awk tapi napew ea kekadang rasa syg tuh bole bertukar jd benci ? kekadang saia pelik even sebnyak mne pun kaseh syg saia pada awk tapi tetapu ugk diselitkan sedikit nan wase benci. urm.. saia takut kebencian tuh nanti makin terasa dan menutupi kaseh syg. awk, agak-2 sejauh mna ea kaseh syg awk pada saia ? belo ke saia pecaya bulat-2 segala kata-2 awk ? bole ke saia percaya segala tindak tanduk awk ? awk, kekadang saia buntu nan wase aty neh. saia keliku nan aty saia sendiri. saia syg awk tapi kekadang ego saia melampaui semua tuh. saia ta na mengakuinya tiap kali awk tanya, sbb saia takut nanti awk pun akan pergi tinggalkan saia..

12 Januari 2012

11 Januari 2012

- genting highland -

11:41 PTG 1 Comments


















take note : hai ! hai ! baru-2 neh tanggal 07/01/2012, akhirnya aku berjaya ugk m'jejak kaki ke genting highland. alhamdunillah even dlm keadaan aku yg ta wape na sehad tapi aku berjaya ugk ke sana. heheeee... perhhh ! turun jerk dari puncak tuh bermacam-2 benda yg aku rasai beb ! penat ! letih ! na termuntah ! saked kepala ! fuhh lamakkkk !mmg terbaek laaa kn ? pengalaman aku naek semua permaenan tuh mmg ta kn aku lupa kn. wase acm saja-2 menempah maut jerk beb. hahahaaa nyawa neh wase acm di hujung tanduk plak.. aty neh acm tungu masa jerk nak jatuh berkecai !. hahahhaaa ! takut ! seram ! mencabar ! mmg terbaek laaa dya punyer games outdoor. tapi kn games yg jenis indoor pun ta kurang ugk hebat nyer ! sedikit gayat laaa aku maen semua tuh... atototototooo 

- tenk mom ! ilebiu -

8:54 PTG 0 Comments
assalamualaikum...
alhamdunillah demam aku bertambah baek. flu pun da agak ok tapi batuk-2 makin teruk plak nampak gayanya. urm.. ta pe laaa, apa pun berlaku aku bersyukur kerana masih dipanjangkan umur agar terus bernafas di atas muka bumi yang fana neh. ary ney keje aku kat umah jst tidow, tidow dan tidow. heheee untung laa aku ada sowng mak yang memahami kan ? mak tahu ank pempuan dya neh ta wape sehad so ta de laa mak nak meleter kn sbb aku uat keje yang langsung ta mendatangkan faedah tuh. lalalalaaaa aku neh tidow siang dah acm na berjaga malam plak. heheee tgok laa mlm neh comfrem aku jd burung hantu punye laaa.. urm.. siang tadi cuaca sejek gilerk kowt. dgn suasana redup, angin plak bertiup kencang, ditambah plak pokok-2 kat sekeliling, perhhh ! mmg syok laa aku tdow kn sampaikan si dya plak merasa terabai. heheee alaaa lagipun ugk slalu aku uat perangai acm ney. apa pun aku happy sngt ari neh sbb dapat makan lauk petola kesukaan aku. yum ! yum ! dlm saked-2 aku bole tambah nasi auw gara-2 masakan mak kesayangan aku. heheee mak ouh mak ! tenk auw sbb sudi masakkan utk anakmu yg tegah saked neh : )

*****************************************************************
*****************************************************************

10 Januari 2012

- home sweet home -

10:47 PTG 0 Comments
assalamualaikum...
syukur akhirnya aku sampai ugk kt umh. hehee even sedikit t'lambat sbb bus tuh uat hal tapi ta pe janji sampaikan ? home sweet home. biar pun badan kepenatan, kepala kepeningan namun aku kuatkan langkah kaki dan mulut tuk layan kerenah adekku si kecik neh. huhuhuuuu ! hati aku tersenyum riang, hilang sekejap rasa kesakitan tatkala melihat telatah dya. heheee.. terubat rendu aku kat mak, ayah dan adek-2. walaupun jast adek aku yg kecik je ade kat umah tapi ta pe janji yg laen tetap di hati... urm... aku rendu laa na kumpul ramai-2 satu family. aku rendu sangat kau abg aku.. dah lama kowt dya ta balek kg sbb keadaan keje yg ta mengizinkan. ish ! ish ! tuh laa dulu mak selalu cakap kat kami " bile ade dekat gadoh memanjang nanti bile dah masing-2 keje jouh-2 baru laa tahu nak berendu bagai ". heheee mak ouh mak ! ternyata kata-2 mu benar belaka. mak acm tahu jerk kan isi hati ank mak yang sowng neh. mak-2 owg nak gtaw neh yg owg syg mak. owg happy sangat sbb dapat balek jumpa mak. dan owg skrg kekenyangan sbb makan masakan mak. heheee mak, tenk auw sbb susah kan diri demi owg.. lebiu mom




Follow Us @soratemplates